Beste lezers,

Sinds 15 juli kunnen volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen nu ook naar Koh Samui. We hebben dus nu de keuze uit Phuket of Koh Samui.

Welke voordelen zijn er om gebruik te maken van de Koh Samui sandbox, of zijn die er niet?

Groet,

Harrie

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.00/5. From 4 votes.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Heeft Koh Samui sandbox voordelen t.o.v. de Phuket sandbox?”

 1. Cornelis zegt op

  Zomaar wat verschillen:
  In de Phuket Sandbox moet je alleen de eerste dag in het hotel blijven, in afwachting van de resultaten van de Covid-test die bij aankomst op het vliegveld werd afgenomen.
  Op Koh Samui mag je pas op de 4e dag het hotel uit, maar ben je aan bepaalde routes/bestemmingen gebonden (‘sealed routes’). Vanaf dag 8 ben je vrij om je over het gehele eiland te bewegen.

  • polle zegt op

   bijkomend voordeel voor Phuket is dat je een scooter of auto kan huren om rond te trekken. Dit kan niet op Samui, je mag er rondreizen maar georganiseerd door reisagentschappen.

 2. Leen zegt op

  Ik woon op Samui. Mijn vrouw is in Nederland en wil graag terug naar Thailand.
  Ik volg de situatie dus op de voet.
  Om van de Samui plus ‘’sandbox’’ gebruik te kunnen maken, moet je door zo veel hoepels springen , dat ze daar vanaf heeft gezien. Er zijn bovendien heel veel onzekerheden over de kleur van NL en TH. Als de kleur verandert in oranje of rood, gaat het feest niet door en keren de verzekeringen niet uit en/of word je niet toegelaten.
  Ze willen ook 4000. 6000, en 8000 baht voor de 3 testen. De beschikbare hotels zijn ook heel duur.
  Dan kun je nog beter via de 14 dagen quarantaine in Bangkok kiezen. Ook geen pretje maar te overzien.
  Maar ook dan heb je te maken met de kleur. De Thais liegen overigens alles bij elkaar, wat betreft de Phuket sandbox. Ook voor Samui houd ik mijn hart vast.

  • john koh chang zegt op

   Leen, dat wat je noemt “door hoepels springen” geldt voor standaard ( bangkok en pattaya) , voor phuket en voor samui. Die verschillen zijn gering.
   Iets anders is de kosten van het verblijf. Bangkok/pattaya is bekend, phuket ook, samui doet er gewoon onduidelijk over. Ten eerste biedt men dikwijls 7 dagen aan terwijl je 14 dagen dient te blijven in Samui maar eventueeel kunt wisselen. Ten tweede zie je dikwijls dat er geen prijs wordt gegeven, je kunt de prijs aanvragen. Ten derde zijn er nogal wat die meteen 100 % aanbetaling vragen. Ik denk eind augustus weer naar thailand te gaan. Was er al eerder met asq in bangkok. De informatie die nu beschikbaar is geeft te weinig inzicht in de phuket en zeker nauwelijks over Samui. Daarom denk ik het zekere voor het onzekere te nemen. Gewoon bangkok/pattaya.Dan weet je wat je krijgt maar geen bewegingsvrijheid. Phuket en Samui vraagt zeker een aanzienlijk hogere prijs. Voor mij weegt dat niet op tegen de beperkte vrijheid.

   • fred zegt op

    Als ik terug ga opteer ik ook weer voor de quarantaine in BKK of Pattaya. Er zijn nu wat meer betaalbare hotels bijgekomen en als je je rekening maakt komt het niet duurder dan Phuket. In BKK quarantaine zijn je testen inbegrepen alsook je eten. Niet echt goedkoop allemaal maar je maakt gedurende die twee weken dan ook geen Baht op. In BKK zit je ook al centraal en niet zoals in Phuket waar je na je twee weken maar moet proberen op je eindbestemming te geraken en dat is ook niet gratis.
    Met genoeg lectuur wat films een goede laptop en wat tv komt men die 2 weken wel makkelijk door. Ik zou het liever allemaal anders zien maar ik ben niet bang die quarantaine nogmaals door te maken. Ik lees dat de olympische atleten in Tokio nu ook buiten hun trainingen niet vrij mogen rondlopen.
    Na de eventuele volgende quarantaine hou ik het wel voor bekeken. Die tweede keer zal ook wel de laatste zijn.

    • Phan zegt op

     Jazeker, in Bangkok zit je heel centraal.
     Maar je zit daar ook heel centraal in het centrum van de besmettingen.
     En nu dus ook heel centraal in het gebied dat van de rest van het land geisoleerd wordt.
     Het aantal vluchten vanuit Bangkok naar de rest van het land is al sterk teruggebracht en er wordt gesproken over verdergaande maatregelen (zie bijvoorbeeld Bangkokpost van vandaag).

     Dus hoe kom ik volgende week vanuit het centraal gelegen Bangkok, uit mijn ASQ 4-sterrenhotel, nog bij mijn familie in Ubon Ratchathani?

  • chris zegt op

   Mijd Samui in deze tijden en wacht tot alles weer normaal is. Mijn inschatting is dat dat dit jaar niet meer het geval zal zijn.
   Voorts is er alle reden om Samui sowieso te mijden want het eiland wordt (al jarenlang) niet bestuurd door de regering in Bangkok maar door lokale maffia, met onopgeloste moorden als dieptepunt. Die maffia mist het afgelopen jaar reguliere inkomsten en denkt nu een inhaalslag te kunnen maken met de sandbox. Geef ze die kans niet. Alles wat de toerist overkomt is zijn/haar eigen risico en niemand helpt je. Mij zagen en zien ze niet op Samui.
   Not now, not ever, never.

 3. john zegt op

  Afgezien van bovenstaande commentaren prefereer ik Samui. Is wat intiemer op het eiland. Phuket is alleen maar business. Ook is vervoer van A naar B wat eenvoudiger per motorfiets of taxi.

 4. Leen zegt op

  Chris heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt, ben ik bang.
  Ik kom al sinds 1984 jaarlijks op Samui en woon er inmiddels bijna 20 jaar.
  Van onopgeloste moorden is hier niets bekend. Ik ben bang dat hij Koh Tao bedoelt.
  Daar is inderdaad sprake van een crimineel bestuurd eiland en waar ze 2 onschuldige
  Birmese jongens laten opdraaien voor moorden die ze niet hebben gepleegd.
  Er zijn inderdaad diverse buitenlandse toeristen vermoord of verdwenen.
  Vorige maand nog 2 buitenlanders levenloos aangetroffen in het zwembad van hun resort.
  De familie die over het eiland regeert wast zijn handen in onschuld.
  Ik zal niet beweren dat Samui democratisch wordt bestuurd, maar dat is niet veel anders dan de rest van Thailand. Als je je normaal gedraagt is het net Nederland 🙂

  • Chris zegt op

   Je hebt gelijk. Was abuis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website