Beste lezers,

Heeft iemand recent zijn rijbewijs verlengd in Chiang Mai? Ik zit nu in quarantaine en probeer zo veel mogelijk voor te bereiden op belangrijke zaken die ik moet doen nadat ik weer vrij ben. Dat zijn o.a. mijn visum jaarverlenging (extension) en mijn gisteren verlopen eerste (2 jaar geldige) motorbike- en autorijbewijs verlengen bij het Chiang Mai Land en Transport office.

Ik herinner me nog wel wat van de eerste aanvraag/halen van het rijbewijs zoals resident certificate bij de immigratie halen en een medische keuringsverklaring bij een kliniek halen.

Zijn er nog zaken waar ik nu rekening mee moet houden? Afspraak maken of gewoon vroeg daar zijn? Weer een uur video kijken en of testen doen?

Alvast bedankt.

Willem

4 reacties op “Lezersvraag: Heeft iemand recent zijn rijbewijs verlengd in Chiang Mai?”

 1. herman buts zegt op

  doktersattest en kleurentest en reactietest zijn volgens mij het enige waar je moet aan voldoen.

 2. john zegt op

  Ik heb het in juli nog gedaan. Tijdens mijn vernieuwing werden er alweer aanpassingen op het proces gedaan dus 100% zekerheid kan ik je niet geven.
  Je dient je nu eerst met de benodigde papieren te melden bij de info balie (dokter, resident, oude rijbewijs, copy paspoort) Je krijgt dan een nummer en een afspraak op een ander tijdstip.
  In verband met Covid zijn er een beperkt aantal personen per dag in het proces.
  Op de dag van je afspraak moet je ruim van te voren komen en je papieren inleveren, als je niet op tijd bent gaat jou afspraak niet door.
  Je wordt opgeroepen voor de kleurentest en het bekijken van een uur durende video als opfriscursus.
  Daarna is het wachten op je buurt om te betalen en dan weer wachten op je foto op je rijbewijs.
  Op de dag van de afspraak was ik binnen 3 uur klaar.

 3. willem zegt op

  Hoe lang moest je wachten tussen je eerste melden en de afspraak?

 4. HansSteen zegt op

  Beste Willem,
  Ik heb een maand geleden mijn rijbewijs verlengd in Chiang Mai (van een eerste 2-jarig rijbewijs naar een 5-jarig rijbewijs).
  Mijn ervaring: geen afspraak gemaakt, om 10.30 uur ‘s ochtends binnengewandeld, om 12.30 uur klaar. Doktersattest verplicht, proof of residence ook, maar geel huisboekje volstaat ook als je dat hebt en uiteraard paspoort en oud rijbewijs; pasfoto niet nodig. Geen video kijken, en maar 1 test (kleurentest).
  Uiteraard weet ik niet of er de afgelopen maand iets is veranderd….. Succes!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website