Lezersvraag: Hebben wij mondkapjes nodig?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
22 januari 2020

Beste lezers,

Wij reizen over een maand naar Bangkok en blijven daar 2 dagen en 2 nachten voordat wij verder reizen naar Khoa Yai, Khoa Sok en dan richting de eilanden en Krabi. Hebben wij een mondkapje nodig tegen de smog? Waar kunnen wij die het beste aanschaffen?

Groet,

Annet

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Hebben wij mondkapjes nodig?”

 1. metwatgelukishetgratis zegt op

  NLers zijn toch realisten en hebben verstand? Dacht je dan echt dat hier op de plek niet de allergrootste voorraad is die ook nooit uitverkocht raakt? Wacht met zo´n tijd ertussen eerst maar hoe de toestand dan is. En zoals altijd is alles wat de Thai nodig mocht hebben in grote bergen overal aan lage prijsjes te koop. Gisteren waren er hier en daar demonstraties etc. waar de BMA ze gratis weggaf-al was dat vooral als protest tegen die vuige rattabaan (=staatsregering) bedoeld die niks doet. Maar daar kan je niet eeuwig op rekenen. Het zijn overigens niet die lapjes in enkele lagen die je altijd volop ziet, maar iets met 2 zijvleugels met een filter erin-in NL bij schilderspullen te koop bvb in Big Bazar en opvallend genoeg niet bij Kruidvat.

 2. Nik zegt op

  Mondkapjes in Nederland in bouwmarkten te koop. Persoonlijk gebruik ik de mondkapjes alleen als ik met de tuktuk ga. De mondkapjes zijn wel erg warm, dus aangenaam is het niet. Omdat jullie maar twee dagen in Bangkok zijn is dit misschien wat voor jullie.

 3. KhunKoen zegt op

  Ik zou me daar niet druk om maken, in een maand kan een hoop veranderen.
  Als het dan nog zo slecht is als nu, loop je hier een 7\11 binnen of een pharmacy die zie je overal.
  Bovendien is het nog niet zo dat je zonder zo’n ding teraarde stort als je hier rondloopt, in feite ruik je het niet eens, het is meer iets voor als je hier woont. Vind ik.

 4. l.lagemaat zegt op

  Ja, mondkapjes zijn aan te raden.

  In Nederland zijn in de bouwmarkten, verfzaken goede mondkapjes te koop.
  Deze worden o.a. gebruikt bij het schilderen van huizen, auto spuiterijen en slopen van gebouwen.
  Dit zijn de betere mondkapjes.

  In Thailand zijn ze uiteraard ook te koop.

  • Karel zegt op

   Bij bepaalde soorten verf komen vluchtige organische stoffen (VOS) vrij; gassen die dwars door alle bouwmarktfilterkapjes heen gaan. Ook dwars door de duurste P-filters. Deze hebben vaak een neurotoxisch effect, denk aan de schildersziekte. Terpetine, tolueen, nataleen, benzeen, xyleen zijn voorbeelden van VOS.

   VOS kan je afvangen met een koolfilter, afhankelijk van het soort gas kies je een bepaald koolfilter.

 5. eddy Vannuffelen zegt op

  Die mondkapjes zijn enkel goed voor grof stof, Fijn stof en gassen houden ze niet tegen. Als dat wel zo zou zijn zou de lucht langs de zijkanten naar binnen komen of je zou er niet door kunnen ademen.

  • l.lagemaat zegt op

   Vrijkomende schadelijke dampen van verfsoorten worden goed afgevangen.
   Fijn schuurstof bij auto verfspuiterijen dito.
   Goedgekeurd door de ARBO.

   • Karel zegt op

    Ga aub geen adviezen geven als je niet op de hoogte bent hoe alles werkt. Mensen nemen het aan, terwijl het dus onjuist is. Als je mij kan aantonen dat ‘de ARBO’ dit zegt, krijg je 1000 euro…

    Gassen worden niet afgevangen door een deeltjesfilter (herkenbaar aan het P-teken, wat particle betekent). Daarnaast wordt ook fijnstof prima afgevangen door een P3-filter, mits deze nauw aansluit op je gezicht. Goedkope filters hebben veel luchtlekkages, dus koop geen slappe doek van €2 bij de karwei. Maar ga naar een shop van Draeger, 3M, imbema, etc.

 6. Jan zegt op

  7Eleven

 7. eduard zegt op

  Mondkapjes zijn in feite gemaakt als jezelf iets onder je leden hebt, om anderen te beschermen. Dan hebben ze een redelijke werking, maar helpt echt niet om virussen die in de lucht hangen tegen te houden.

  • Karel zegt op

   P3-filters kunnen wel degelijk een aantal soorten biologische agentia (virussen, bacteriën, protozoën, etc.) afvangen. Het enige is dat wanneer je deze deeltjesfilters gebruikt, je ze maar eenmalig kunt gebruiken. Wanneer je hetzelfde filter gebruikt tegen stof/fijne deeltjes, dan is het zelfs dat naarmate je het meer gebruikt, het filter de deeltjes beter filtert. Comfort is dan dus ook de enige reden om ze te vervangen.

 8. Annet zegt op

  Metwatgelukdatgratisis:
  Jouw antwoord vind ik denigrerend.
  Het is gewoon een vraag en daar verwacht ik een normaal antwoord op.
  Ik wil helemaal niet de kapjes aan schaffen in Nederland.

  Wat de anderen betreft:
  Tzt gaan we wel naar de 7eleven indien nog nodig.
  We zijn 2,5 dag in de stad.

 9. Co zegt op

  https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/mondmasker-tegen-fijnstof-zinloos
  Doe er mee wat je wil.

 10. Eric zegt op

  Mondkapjes? Indianenverhaal. Je hebt geen mondkapje nodig. Laat je niet gek maken.

 11. Jan Son zegt op

  JA, ik draag er wel 1 tegen de uitlaat gassen in drukke straten. Ik krijg er een geïrriteerde keel van.

 12. Jan Janssen zegt op

  Ik ben nederlander en woon in Chachoengsao. Niet ver van bangkok . Draag nooit een mondkapje . Zie ze het hier wel veel doen vooral in de spits uren. Je kunt ze overal kopen. Maar voor 2 dagen zou ik het niet nodig vinden vr gr Jan Janssen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website