Lezersvraag: Groene laser operatie prostaat

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
21 december 2019

Beste lezers,

Op niet al te lange termijn moet ik een operatie ondergaan betreffende een vergrote prostaat. Ik begrijp dat een groene laseroperatie het beste resultaat oplevert. Heeft iemand hier ervaring mee in Thailand? En welk ziekenhuis in het noorden van Thailand (Lampang-Chiang-Mai) is hierin gespecialiseerd?

Weet iemand iets over de kosten, want ik zie soms ver uiteenlopende prijzen?

Groet,

Jack

11 reacties op “Lezersvraag: Groene laser operatie prostaat”

 1. mattheus zegt op

  Overweeg ook eens een Urolift ingreep.
  Nog minder invasief en nog minder kans op bijwerkingen dan een Green Laser ingreep.
  Probleem is, het wordt niet gedaan in Thailand, je zult ervoor naar Nederland moeten.

  https://www.zaansmedischcentrum.nl/over-zmc/nieuwsberichten/nieuwe-ingreep-in-het-zmc-behandelmethode-goedaardige-prostaatvergroting-urolift/

 2. coene lionel zegt op

  Zelf had ik een vergroote prostaat en tijdig opgemerkt doorde specialist in Gent (BELGIE)
  Als je weet dat een normale prostaat ongeveer 3 cm groot is maar de mijne 10 a 12 cm en een gewicht van 135 gr dan is dat wel een kanjer,doch hij was goedaardig.In die periode was ik ook jaarlijs in Thailand en belande daar inhet Ram hospitaal.bij controle van de prostaat zei de speialist na een tutch in de anus…oh verrey big!!!.als ik niet beter wist lag ik daar de volgende dag om deze kanjer te verwijderen.TOEN IK MIJN ERVARING VERTELDE draaide hij bij en zei ja maar we hebben ook medicatie om de prostaat te laten verkleinen,wat ik ook gedaan heb.Ook in Belgie neem ik deze pillen onder een andere naam.Na een jaar is de prostaat al verminderd naar 65 gram en het jaar nadien nog 45 gram.Ik ga nog jaarlijs op kontrole en de specialist zegt dat hij enkel in de gaten dient te houden dat de prostaat niet te hard word.De pillen zijn vrij prijzig(99 euro) voor 90 pillen of 3 maand en de naam is combodart,maar die zullen ook wel onder een ander merknaam bestaan.Mijn PSA IS 1,5 WAT OOK GOED IS.
  Ik ken iemand die zijn prosaat weggenemen is in Bangkok en hij heeft meer of rond de 1000.000 Bath betaald,8 jaar geleden,wel is de operatie geslaagd en leeft de man nog gezond.

  • Aad zegt op

   Coen wat is de naam van het medicijn.
   Alvast bedankt.

   • Vital zegt op

    de naam is combodart,maar die zullen ook wel onder een ander merknaam bestaan.

 3. g.m. zegt op

  1.5 jaar geleden ook met groene laser behandeld… achteraf zou ik gekoszen hebben voor holep… waarbij de prostaat helemaal leeg word gepeld maar dan door de plasbuis en niet via de buik

 4. Lauran Plevier zegt op

  Ik heb deze ingreep vorig jaar bij de Andros mannenkliniek laten doen, ben zeer tevreden, alle klachten verdwenen en na een paar weken hersteld van de operatie kijk eens op hun website https://www.andros.nl/

  sukses

 5. Vital zegt op

  Hallo Jack,
  Ik woon in België en heb over een 8-tal maanden een laseroperatie (Holep) van de prostaat ondergaan in Heusden-Zolder. Ik had helemaal geen pijn gehad.
  Waarvan de urologen of andere dokters mij helemaal niks verteld hadden, was dat men na zulke operatie incontinent kan worden.
  Wel Jack, ik ben nog altijd na 8 maanden incontinent.
  Het is op dit ogenblik gedeeltelijk beter, maar ik gebruik nog altijd 1 inlegger (voor een man) per dag.
  Ik ben over 2 weken begonnen met het medicijn Uroline (Tolderodine) en ik heb tot nu toe een lichte verbetering waar geworden en ik veronderstel dat dit na een maand of later veel beter kan zijn. Dit medicijn dient om de sluitspier van de urethra soepeler te maken, waardoor deze beter afsluit. Een ander medicijn, nl.: Betmiga kan misschien ook helpen.
  Dat moet je aan jou huisarts of uroloog vragen.
  De uroloog had mij aangewezen om een sluitspier-of sfincterprothese te plaatsen. Ik persoonlijk zou dit afraden.
  Véél geluk met jou operatie!

 6. Ellen zegt op

  Hoi Jack,

  Een vergrote prostaat is niets om mee te gaan winkelen. Heeft de uroloog jou verteld dat het kanker kan zijn? Mijn vader kreeg ook te horen dat hij een vergrote prostaat had. Het woord kanker is nooit genoemd, maar dat was het in zijn geval dus wel. Niet winkelen in het buitenland, zoek hier deskundigheid en laat je goed informeren

 7. Pjotr Patong zegt op

  Jack,
  Ellen heeft gelijk, dit is niet iets om mee te experimenteren. Bij mij is 15 jaar geleden de prostaat via de plasbuis gepeld. Nog steeds is hij prima in orde, 1 minpunt, toen ik op de operatietafel lag met het verdovingskapje al op mijn neus zei de arts : hierna heeft U geen uitwendige zaadlozing meer dat is U bekend toch ? Voor ik antwoord kon geven drukte hij het kapje steviger aan en was ik buiten kennis.
  Misschien als ik dit in het voortraject had geweten had ik wel even achter mijn oren gekrabbeld. Om je gerust te stellen, het gevoel blijft het zelfde.

 8. Rob zegt op

  Ik heb 3 jaar geleden mn prostaat laten verwijderen. In Nederland wilden ze mij niet opereren omdat ik er volgens hun wel 100 mee kon worden. Na 2 jaar ambulant gevolgd te zijn kon ik de spanning niet meer aan om elke 3 mnd. naar het ziekenhuis te gaan en heb ik besloten om verder te zoeken. Ik ben terecht gekomen bij DE prostaat kliniek van Europa en misschien wel de wereld. Zij zijn een autoriteit op het gebied van prostaat operaties. De kliniek is gevestigd in Gronau (Duitsland). Zij zijn goed voor 10 000 operaties. In Nederland komen ze niet verder als hooguit 175 operaties. Je wordt geopereerd door een (Da Vinci) robot dit om schade aan de zenuwen te voorkomen. Ik had een zeer milde vorm van kanker die ontdekt werd doordat ik al vanaf m’n 50ste PSA liet meten. Ik had geen problemen met plassen of wat voor klachten dan ook. Nu 3 jaar verder geen complicaties ik kan m’n plas ophouden, en ben niet impotent. Ik kon direct m’n. plas ophouden alleen met lachen of hoesten kwam er wel eens een druppeltje. Het is belangrijk dat je bekken bodem training doet
  Tja ook zo een beslissing, wordt ik impotent? Nee dus, althans niet blijvend, bij mij duurde dat ongeveer 6 weken voordat er weer leven in kwam en nog steeds niets te klagen.
  Ja het kost wel wat, dat dan weer wel. Ik was kwijt € 13000 daarvan werd € 9500 vergoedt door de verzekering. De reden van die € 9500 was dat je in Duitsland gezien wordt als mens en niet als een verdienmodel dus ze geven nazorg en dat vergoedt Nederland niet, dus dat mocht ikzelf betalen.
  Die nazorg bestaat uit een week in het ziekenhuis en 2x bezoek van de Arts in de ochtend en avond, ook op zaterdag en zondag.De extra kosten heb ik neergelegd bij de belasting inclusief reis en verblijfkosten van zowel mijn vrouw als ik, dat werd gehonoreerd. Mocht iemand nog vragen hebben dan beantwoord ik die graag.Btw. dan lijkt mij een laserbehandeling erg duur.
  Dit zijn de gegevens:
  PZNW Prostatazentrum Nordwelt
  Mollenweg 22 D-48599 Gronau
  Tel: +49 (0)25629152102
  http://www.st-antonius-gronau.de

 9. Pjotr Patong zegt op

  @ Rob, een interessant verhaal, een kennis heeft hetzelfde probleem. Lichte vorm van kanker en alleen maar ambulant monitoren om de maand waar hij kregelig van wordt. Ik ga dit zeker aan hem doorspelen.
  Overigens je uitleg over het verdienmodel begrijp ik niet, ik zie het zo dat deze kliniek gewoon € 3.500,- extra omzet heeft gedraaid waar je in NL waarschijnlijk met 2 ambulante nacontroles klaar was geweest.
  De juiste naam van deze inrichting is St.Antonius-Hospital Gronau GmbH, dus Duits voor Besloten Vennootschap. Een private onderneming met winstoogmerk.
  Dit doet aan jouw tevredenheid m.b.t. de gevolgde procedure en het resultaat natuurlijk niets af.

  MVG, Pjotr.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website