Beste lezers,

Gele vaccinatie boekje. Verschillende keren gelezen, dat je de vaccinatie tegen Covid 19, kunt laten bijschrijven in je gele vaccinatie boekje. Vandaag de eerste prik gekregen, na mijn vraag op de prik locatie of ze de prik willen registreren in mijn gele vaccinatie boekje, kreeg ik te horen dat ze dat NIET mogen doen. Ik moest de sticker waarop mijn vaccinatie staat, maar in het boekje moest plakken.

Hoe kan het, dat ik berichten heb gelezen van mensen die de vaccinatie wel in hun gele boekje hebben kunnen laten registreren? Is dan de sticker op het formulier, voldoende bewijs om Thailand binnen te mogen komen?

Graag een reactie.

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

34 reacties op “Lezersvraag: Gele vaccinatieboekje en registratie om Thailand binnen te kunnen”

 1. keespattaya zegt op

  Dan is dit blijkbaar weer de zoveelste keer dat er verschillen zijn per uitvoerende van de vaccinaties. Mijn huisarts heeft mijn eerste vaccinatie ook NIET in het gele boekje gezet , maar hij zet dit WEL in het gele boekje NA de tweede prik ( zei hij ). De huisarts van een vriend van mij heeft echter al meteen zijn eerste vaccinatie in het gele boekje , inclusief stempel en sticker , gezet. We zijn beide overigens gevaccineerd met AstraZeneca door de huisarts.

 2. Mischa zegt op

  Ik heb mij gisteren laten vaccineren bij de GGD in Almere. Gele boekje afgegeven en de vaccinatie werd keurig bijgeschreven inclusief de sticker met het batchnummer van Pfizer.

  • Joop zegt op

   Goedendag,

   Heb mij 21 mei in Eindhoven voor de 1e maal met Pfizer laten vaccineren bij GGD locatie.
   Het werd netjes in mijn gele boekje genoteerd en gestockeerd….

   Groetjes Joop

   • Joop zegt op

    Gestockeerd moet gestickerd zijn

  • Sandra koenderink zegt op

   Klopt helemaal,
   wij zijn maandag gevaccineerd( 1 e prik) in Almere Haven en sticker en stempel GGD werd keurig in het gele boekje bijgeplakt / geschreven.

   Vrgr Sandra

 3. Joost zegt op

  Internationaal kun je met dat gele boekje niets. Niet eens binnen Europa. Het is wachten op de door de Europese Commissie uit te geven vaccinatiepaspoort, alhoewel deze voor binnen de EU is bedoeld. Niettemin heb ik het idee dat eenmaal fatsoenlijk ingevoerd en gecommuniceerd deze buiten de EU ook wordt geaccepteerd. Landen als Thailand moeten wel. Anders is hun toerisme helemaal niet meer te redden.

  • henny zegt op

   @Joost. Raar, dat je verklaart dat je met het gele boekje niets kunt. Het gele vaccinatieboekje wordt juist door de WHO aanbevolen. Navolgende tekst komt van de site van het gele vaccinatie boekje:
   Dit boekje neem je mee als je wordt gevaccineerd. Jouw arts vult de gegevens van het toegediende vaccin in en ondertekend dit. Belangrijk daarbij is dat hij een sticker met de naam en het batchnummer van het vaccin dat jij hebt gekregen in het boekje plakt. Vraag daarom als dat wordt vergeten! Sta er ook op dat dit bij beide vaccinaties gebeurt (bij het Pfizer-BioNTech, AstraZeneca of Moderna vaccin)! Als alles goed en volledig is ingevuld heb je een inter-nationaal rechtsgeldig bewijs dat je voor Covid19 (corona) gevaccineerd bent.

   • john koh chang zegt op

    joost je zegt,
    @Joost. Raar, dat je verklaart dat je met het gele boekje niets kunt. Het gele vaccinatieboekje wordt juist door de WHO aanbevolen.

    Klopt dat het wordt aanbevolen maar dat wil niet zeggen dat het door ieder land wordt geaccepteerd. Je weet dat thailand nogal eens afwijkende opvattingen heeft.

   • Henk zegt op

    Beste henny, Joost heeft gelijk. Dat gele boekje zegt enkel iets in landen die eenzelfde bewijs van vaccinatie hanteren. De buurlanden doen dat bij voorbeeld. Maar verder dan dat kom je er niet mee. De mededeling destijds van de WHO was lang voordat er serieus nagedacht werd over een EU-coronapaspoort, en was meer bedoeld om vaccinaties te propageren. Het is dus wachten op een door de EC goedgekeurd paspoort. Overigens is het geen echt paspoort maar een app. Plus dat die overbodig wordt als vele landen hun bevolkingen hebben ingeënt. https://www.ad.nl/lezersbrieven/lezers-over-coronapaspoort-geweldig-nieuws-voor-alle-eu-burgers~a8a31524/

 4. Jos zegt op

  Als je op de NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) website de instructies voor de huisartsen leest dan weet je dat het wel in het gele vaccinatieboekje gezet kan en mag worden.

 5. Peter zegt op

  Of je met het gele vaccinatieboekje niets kunt moet nog blijken. Het is tot nu toe altijd nog internationaal erkend.
  Mijn vrouw en ik hebben beide inmiddels de 2e prik gehad én op verschillende locaties. Zonder problemen wordt het stickertje met nummer in het boekje geplakt, een handtekening geplaatst en afgestempeld.

  Blijkbaar worden op de prikplaatsen verschillende regels gehanteerd. Het lijkt mij overigens, dat een arts op verzoek de registratie niet mag weigeren.

 6. Fred heijndijk zegt op

  Wij hebben gisteren onze eerste corona prik gehaald. Op ons verzoek hebben ze gewoon de stickertjes in het gele boekje geplakt en namens de GGD ondertekent. Was geen enkel probleem!

 7. john koh chang zegt op

  joost je zegt,
  @Joost. Raar, dat je verklaart dat je met het gele boekje niets kunt. Het gele vaccinatieboekje wordt juist door de WHO aanbevolen.

  Klopt dat het wordt aanbevolen maar dat wil niet zeggen dat het door ieder land wordt geaccepteerd. Je weet dat thailand nogal eens afwijkende opvattingen heeft.

  • Freek zegt op

   Het gele boekje is al jaren bekend in Thailand ,op 5 Juni 1959 is door qurantine station
   Paknam SIAM een Revaccination stempelgezet tegen smallpox in mijn gele boekje
   en een tegen Gholera in BandarShahpoer

 8. Marc zegt op

  Gele boekje zegt niets. Misschien dat men het geloofd bij binnenkomst in Thailand, maar heeft formeel geen status. Je vult notabene je eigen naam en adres in; geen formele verwijzing naar paspoort, etc. Heeft alleen maar waarde voor jezelf. Je krijgt bij GGD in NL een bewijs dat je gevaccineerd bent tegen COVID; dat is wel formeel met referentie naar je ID en BSN. Ik neem aan dat dat spoedig wordt omgezet (of omgezet kan worden) naar het COVID vaccinatie paspoort (EEG), dat wellicht wel waarde heeft en refereert aan je formele status.

 9. haki zegt op

  Interessant. Inderdaad ben ik degene die al vanaf begin dit jaar het gele vaccinatieboekje propageer. Ik heb dat ook in februari jl. desgevraagd schriftelijk door de GGD West Brabant bevestigd gekregen en wel met de volgende mededeling:
  Vr 12-2-2021 13:35

  Beste heer,

  Hartelijk dank voor uw reactie.

  U heeft voor uw reis een internationaal vaccinatieboekje nodig, dat is een internationaal erkend document.

  Dat boekje kan door u zelf worden ingevuld, maar dat is niet rechtsgeldig.

  Wel kunt u dit op locatie laten invullen bij de vaccinatie, waardoor dit wel een geldige status heeft.

  Ook wanneer uw huisarts dit invult heeft dit een rechtsgeldige status.

  Mocht u door de GGD worden gevaccineerd, dan kunt u daar ook een Engelstalig bewijs van vaccinatie vragen, wat eveneens

  internationaal wordt erkend

  Het boekje is te bestellen via onderstaande link:

  http://www.mijnvaccinatieboekje.nl/

  Met vriendelijke groet,

  responsverpleegkundige

  Nu moet ik maandag 3 mei mijn eerste prik halen en voor de zekerheid heb ik toch even deze week de GGD per mail erop gewezen dat ik verwacht dat de prik in het gele vaccinatieboekje bijgezet wordt. Tot mijn verbazing kreeg ik de mededeling dat men dat niet doet omdat dat vertraging zou veroorzaken. Uiteraard heb ik dat niet geaccepteerd. Daarbij verwijzend naar een land als Duitsland, dat wel probleemloos de boekjes gebruikt en sticker. Dit zag ik nog vanochtend op Duitse tv in het kader van melding dat Pfizer mogelijk ook bijwerking kent (ontsteking van hartspier), maar dat terzijde.
  Nu ben ik in een felle discussie met GGD waarbij ik hen verwijt dat men zich kennelijk niet aan afspraken houdt met verwijzing naar hun eerdere bevestiging. Ik heb zelfs voorgesteld om zelf het vaccin bij te schrijven en dat zij dan enkel dit moeten afstempelen of stickeren om het officieel te maken. Zo kost het hun hooguit 10 sec. …..dus hoezo vertraging? Nu wacht ik op hun reactie. Blijft die uit en weigert men mij maandag mijn vaccinatieboekje te stickeren of af te stempelen, dan weiger ik ook de vaccinatie. in dat geval zal ik aan de huisarts vragen of hij mij wil helpen en de vaccinatie wil zetten. Want mijn huisarts heeft al eerder laten weten geen bezwaar te maken tegen bijschrijving in het gele boekje.

  • John Chiang Rai zegt op

   Dat het noteren van een vaccinatie vertragend werkt,zo de GGD dit uw heeft medegedeeld,is natuurlijk alleen maar het gevolg van personeel sparen en een verkeerde organisatie.
   Als ik Duitsland als voorbeeld mag nemen,ging iedereen die een vaccinatie gehad had, en uit de vaccinatie cabine kwam, automatisch door naar een tafel waar 2 dames niets anders deden dan noteren en afstempelen.
   Het tempo van de vaccinatie voorgang zelf,wordt hier op geen enkele wijze door vertraagd.

  • siki zegt op

   Hoi ik ben de 27 April de eerste keer gevaccineerde door de GGD in Haarlem en die werd netjes met sticker in mijn gele boekje gezet.

 10. Henk zegt op

  Nogmaals en ten overvloede: dat gele boekje kun je niet gebruiken als internationaal reisdocument. Dat is destijds wel gepropageerd door de WHO maar die heeft geen enkel gezag als het gaat over grensoverschrijdingen. Zie ook het antwoord aan @haki van de Ggd. Nota bene dien je zelf naw-gegevens in te vullen hetgeen het boekje niet rechtsgeldig maakt. Landen in de EU die bekend zijn met dat boekje zullen er nog wel mee overweg kunnen, maar neem maar van mij aan dat Thailand dat niet kan. Als zo’n boekje wel internationaal erkend zou zijn, waarom maakt de EU zich dan druk om een corona-paspoort?
  https://www.ad.nl/lezersbrieven/lezers-over-coronapaspoort-geweldig-nieuws-voor-alle-eu-burgers~a8a31524/

  • haki zegt op

   Henk, in mijn reactie kun je ook leen dat de GGD erkent dat het een internationaal erkend bewijs is. Ook in een land als Irak, Mexico en San salvador, landen waar ik met dit boekje al 35 geleden mee binnen kwam. En dat zou nu niet in een land als Thailand kunnen?
   En het EU certificaat is enkel bestemd voor gebruik in de EU, aldus het bericht van de EU zelf!!!

   • Henk zegt op

    Het probleem is dat het in deze discussie om Thailand gaat anno 2021 en verder, dat het Covid-19 betreft, en dat het gele boekje tbv Thailand niet dient als “toegangsbewijs”. Ik ben jaren en jaren werkzaam geweest in de gezondheidszorg en heb in mijn vakanties vele ‘exotische’ landen bezocht. Allerlei stickers en stempels in mij gele boekjes, maar niettemin niet te gebruiken als ‘corona-pp’.

    • haki zegt op

     Allemaal prachtig, je comentaar. Dus je wilt beweren dat dat gele boekje een fantasie product is, bedacht door de WHO? Niemand beweert dat het een toegangsbewijs is want dat is zelfs het paspoort niet. Niets geeft je garantie dat je een land binnen kan komen omdat je nog altijd om een of andere reden geweigerd kunt worden. Ja, slim van je, het betreft nu inderdaad Covid, zoals het in 1985, 1986,1987 voor mij om tyfus ging en in het boekje vermeld werd. Destijds kreeg ik daarmee, tesamen met paspoort, toegang tot Irak, Mexico en El Salvador en was het boekje er om jezelf van deze gegevens te voorzien in het geval je in dat buitenland op gezondheidszorg aangewezen zou worden. Nu is de gele aantekening in het gele boekje mogelijk een belangrijke factor om specifiek in Thailand aan quarantaine verplichting e.d. te ontkomen. Momenteel heb je er dus weinig aan maar dat kan over een maand weer anders zijn. En kwaad kan het niet, dus waarom zo moeilijk doen?
     Het ontgaat mij helemaal wat je met deze discussie beoogt en daarom is het tijd om er een punt achter te zetten.

 11. Willem zegt op

  Zolang Thailand iedereen weer naar 14 dagen quarantaine heeft gezet, inclusief 100% in de kamer blijven. Is het wel of niet hebben van een vaccin even niet meer van belang voor je binnenkomst. Helaas en zoals al eerder opgemerkt totaal onbegrijpelijk. Echt weer een typisch gevalletje T.I.T.

  Alle toeristische herstelplannen kunnen weer in de prullenbak.

 12. Arnold zegt op

  Ik geprikt in het SFG ziekenhuis in Rotterdam, vroeg of ze deze wilde bijschrijven in vele boekje. Kreeg als antwoord dat ik het zelf maar moest doen! Je had toch de registratiekaart Coronavaccinatie! Ben bang dat ze die in Thailand niet kunnen lezen!

 13. Rein van Londen zegt op

  Ook bij mij werd op verzoek de 1e vaccinatie door de huisarts direct met stempel in het gele boekje bijgeschreven.

 14. John Chiang Rai zegt op

  Niet alleen in Nederland,ook in Duitsland waar ik woon wordt bij de vaccinatie uitdrukkelijk gevraagd dit gele vaccinatie boekje mee te brengen.
  Mijn vaccinatie en ook die van andere personen werd zonder verdere navraag genoteerd in het boekje.
  Ik denk overigens dat dit officieel overal gebeuren moet waar dit gele boekje bestaat.
  Wat zou je anders aan een vaccinatieboekje hebben als er toch niets in genoteerd gaat worden??

 15. Huib Baak zegt op

  Op 23 februari en 1 april jl mijn Pfizer priiken gehad bij de GGD in het oude Rode Kruis ziekenhuis in Den Haag. Beide ptikken zijn keurig geregistreerd in mijn gele boekje. Tevens ee brief meegekregen waar het zetten van beide prikken bevestigd wordt. Ook in het engels. Dit bewijs is vppr de thaise ambassade voldoende gebleken.

 16. kees Botschuijver zegt op

  In Nederland zijn na de tweede vaccinatie bij mijn vrouw en bij mij de vaccinaties in het boekje als vanzelfsprekend bijgeschreven; daarnaast ook een los vaccinatiebewijs meegekregen.

 17. haki zegt op

  Aansluitend op mijn eerdere reactie hier, kan kik nog vermelden dat mijn huisarts inmiddels bereid is om mij op zijn lijst van gegadigden voor “overgebleven Astra Zenica” vaccins te zetten. Hij is wel bereid de vaccinatie in mijn gele boekje te zetten. Dus mijn advies is om alle GGD klanten die graag die vermelding in dat gele boekje willen hebben, bij weigering door de GGD, hun huisarts te vragen om uitkomst te bieden.

 18. Yvonne zegt op

  Ik ben ook gevaccineerd bij de GGD in Breukelen en de vaccinatie is in het gele boekje bijgeschreven inclusief stempel van de GGD erbij.

 19. haki zegt op

  GOED NIEUWS!
  Ik ontving net telefoontje van de GGD West Brabant, waar ik dus al paar dagen mee overhoop lig omdat ze hun afspraak (email van februari) niet wilden nakomen. Mij werd nu verteld dat men op mijn aandringen en door het presenteren van de eerdere toezegging, contact hebben opgenomen met de landelijke GGD en besloten is dat men voortaan op verzoek, wel het gele boekje willen completeren met een sticker met batch nummer, omschrijving van gebruikte vaccin en waarvoor (Covid). Wel moet men er om vragen. uit zichzelf geven ze dit niet af. Dit zou nu dus gelden voor alle GGD’s!

 20. Onno zegt op

  Vandaag GGD Zoetermeer na velerlei verzoek en gesprek, bijschrijven in gele boekje werd NIET gedaan!
  Kan ik op andere locatie alsnog laten bijschrijven…??

 21. TheoB zegt op

  Mijn ervaring:
  Ik heb maandag 26-04 mijn eerste ‘Astra-vaccin’ gekregen bij mijn huisarts. 10 weken later de tweede injectie.
  Zij wilden de vaccinatie niet bijschrijven in mijn gele vaccinatieboekje.
  Als bevestiging van vaccinatie kreeg ik een z/w kopietje van de ‘Registratiekaart coronavaccinatie’ zoals deze, maar dan met pen ingevuld: https://i1.wp.com/www.adlansink.nl/wp-content/uploads/2021/02/Registratie-Vac.jpg?ssl=1
  Dit is geen bewijs van vaccinatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/krijg-ik-een-vaccinatiebewijs-na-de-prik-tegen-corona
  Het zou mij niet verbazen als de Thaise overheid dit ook niet als bewijs van vaccinatie accepteert. Ten eerste is de ‘Registratiekaart coronavaccinatie’ enkel in het Nederlands en ten tweede ontbrak het ‘stempel’ van de arts.
  Ook ik denk dat het gele vaccinatieboekje geen sluitend bewijs geeft, maar lijkt mij beter dan zo’n ‘ongestempeld’ papiertje.
  Nu is het voor Thailand weer (even) niet van belang, maar hoe dat bewijs van vaccinatie dan wel geleverd moet worden?

 22. Ger Walman zegt op

  Geachte allemaal
  Ook ik gebruik het gele boekje dit na het advies van een goede kennis welke het gele boekje al 30 jaren gebruikt bij zijn bootreizen over de oceanen.
  Nu bij het Covid-19 pandemie doet iedereen belangrijk in Nederland ….als je met dit boekje aankomt schrikt men.
  De meeste prikkers hebben er nog nooit van gehoord en niemand durft een handtekening te zetten alsof het een doodvonnis is, ook de hoger opgeleide prik begeleiders.
  Mijn huis arts vulde keurig alle prikjes in, griep Pneumkokken vacinaties enz.
  Maar je hebt er niets aan want men heeft nu de PCR test bedacht om te reizen á €139.-
  Bureaucratie en dolares vieren hoogtij bij de Pandemie.
  Ik ben geen complot denker maar de Pandemie is een prima middel om de bevolking te verdelen.

  Geniet verder en blijf gezond

  Ger walman Zeewolde Nederland/Calpe Spanje


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website