Lezersvraag: Geldigheid Thaise paspoort naar 10 jaar?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
10 oktober 2020

Beste lezers,

Een tijd geleden heb ik ergens gelezen dat het Thai paspoort, wat tot op heden altijd 5 jaar geldig was, nu ook komt men een geldigheid van 10 jaar. Op telefonische navraag in het Thaise consulaat in München, wist de dame mij niets te vertellen over de mogelijkheid van dit nieuwe 10 jaar geldige paspoort.

Heeft iemand van jullie reeds ervaring of iets nieuws gehoord over dit betreffende paspoort?

Voor ieder antwoordt, zolang het niet om een vermoeden gaat, ben ik erg dankbaar.

Groet,

John

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Geldigheid Thaise paspoort naar 10 jaar?”

 1. hugo zegt op

  John,
  Thailand, Vietnam, …. hebben al zeer lang een paspoort met 10 jaar geldigheid, dit is niets nieuw.

  De tijd van hier bij ons, geldig 5 jaar, is ook als verschillende jaren gewijzigd in 7 jaar.
  Hugo,

  • John Chiang rai zegt op

   Beste hugo, Het gaat mij niet om Vietnam,maar uitsluitend over het het nieuwe Thaise paspoort waarvan ik vrees dat jou reactie volledig onjuist is.
   Na mijn telefonische contact met het Thaise generaal consulaat in München,heb ik gisteren ook van het Thai consulaat uit Berlijn een antwoordt op mijn mail gekregen.
   Bij beide consulaten hebben ze mij inmiddels verzekerd,dat er wel sprake is dat dit nieuwe paspoort in de planning is,maar dat beide consulaten nog geen enkele verdere informatie gekregen hebben,waarneer dit daadwerkelijk realiteit gaat worden.
   Voorlopig blijft helaas een Thai paspoort alleen 5 jaar geldig,en is ook nog nooit zoals jij schrijft 7 jaar geweest.
   Mocht je toch gezien deze duidelijke feiten een andere mening hebben,zou ik graag de bron van jou informatie willen ervaren.
   Met Vr.gr. John

 2. John Chiang rai zegt op

  Bij deze wil ik de redactie van Thailandblog nl. nog hartelijk danken voor de snelle plaatsing van mijn bovenstaande vraag.
  Omdat ik door het Thai consulaat in München en later in Berlijn reeds een reactie op mijn vraag gekregen had, was ik toch erg geinteresseerd of meer lezers over dit nieuwe paspoort gelezen hebben,of misschien bij een aanvraag op een immigration office in Thailand, samen met hun Thaise partner reeds een ervaring gemaakt hadden.
  Helaas kreeg ik alleen de bovenstaande onjuiste informatie van Hugo, waarin hij schijnbaar fantasievol beweren moest, dat een Thais paspoort reeds meerdere jaren een geldigheid heeft van 10 jaar,en dit ook van 5 jaar reeds verschillende jaren veranderd was in 7 jaar.
  Helaas is hij mij tot op heden de bron van deze bewering schuldig gebleven,zodat ik de zin van een dergelijke onjuiste reactie op een vraag, helemaal niet begrijp.

  • Ger-Korat zegt op

   Vanaf september (dit jaar) staat er in de Nation,
   zie de link
   https://www.nationthailand.com/news/30392596

   In april 2018 stond er reeds een artikel in de Bangkok Post waarin de melding van 10 jaar en toen werd er geschreven dat het februari 2019 zou worden. Kan de link geven maar voegt niet zoveel toe denk is want is oude informatie maar google op: validity passport Thailand

   • John Chiang rai zegt op

    Klopt dit verhaal in The Nation,dat het paspoort vanaf September verkrijgbaar is, en ook het artikel in de Bangkok post dat het paspoort in planning was,heb ik gelezen.
    Vandaar mijn vraag aan de beide Thai consulaten,die tot op heden nog niets weten,en mijn aansluitende vraag aan de lezers van Thailandblog.
    Ger- Korat in ieder geval hartelijk dank voor je antwoord.

 3. Peter zegt op

  Beste John,

  In januari 2020 hebben we het Thaise paspoort van mijn partner verlengd bij de ambassade in Den Haag. Dat is met vijf jaar verlengd tot januari 2025.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Peter,bedoel je met het verlengen van het paspoort, dat ze haar voorgaande paspoort behouden kon,en het alleen maar met 5 jaar verlengd is??
   Bij mijn weten moet een Thai na het verloop van de 5 jarige geldigheid van een paspoort, een geheel nieuw paspoort aanvragen.
   Dat dit nieuwe paspoort alleen 5 jaar geldig is,en dat je bij het ontvangen van je nieuwe paspoort automatisch, je oude dan ongeldige paspoort terug krijgt,is tot op heden altijd reeds geweest.
   Het ging in mijn bovenstaande vraag, of iemand reeds iets meer wist over het nieuwe 10 jarige paspoort, waar sinds 2018 reeds overgeschreven werd, dat het dit jaar in September reeds realiteit zou worden.
   Dat een Thai paspoort met 10 jaar geldigheid,gezien de Thaise media nu eindelijk op de markt zou komen, zouden vele Thai w.o.ook mijn Thai partner erg begroeten.
   Ik zou daarom nog graag van je willen horen,of je het paspoort van je partner verlengd hebt,of dat je zoals ik het vermoeden heb, een geheel nieuw paspoort aangevraagd hebt?
   Voor een eventueel antwoordt op deze vraag,zou ik je graag in vooruit willen danken.
   Gr.John


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website