Beste lezers,

Hoe kun je geld uit Thailand officieel terug naar België overschrijven? Het betreft hier de som die we verkrijgen na verkoop van ons huis in Thailand. Dit huis werd betaald met geld die via internationale overschrijving op de Thaise rekening kwam van de bouwheer.

Wij horen dat banken hier soms moeilijk over doen.

Groet,

Dora

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Geld uit Thailand officieel terug naar België overschrijven?”

 1. Kees zegt op

  Probeer eens via transferwise.

  • Erik zegt op

   Dat gaat helaas niet via Transferwise . Van België naar daar gaat , maar niet andersom . Ik weet ook niet waarom , maar het is zo !

 2. Guido zegt op

  Is volgens mij geen enkel probleem alleen aan welke koers gaan ze dat doen?????

  • Jan S zegt op

   In dit geval profiteren ze van de sterke Bath tegenover de zwakke Euro.

 3. Jan S zegt op

  Het bedrag wat u destijds overgeschreven heeft kunt u in ieder geval terug laten boeken.

 4. Marijke Bakker zegt op

  Als je kan aantonen dat je het geld uit België hebt geïmporteerd, doet de bank er niet moeilijk over.

 5. ludo de laet zegt op

  Ja dit is mogelijk via DeeMoney, effe googelen

  • Conimex zegt op

   DeeMoney is goed, je moet wel in Thailand zijn om dat te kunnen doen, je krijgt een berichtje via je Thaise telefoon nummer. Voor 16.00 u overgeboekt, dezelfde dag op je bankrekening.

 6. Steven zegt op

  Je hebt toch tor tor 3?
  Daarmee ga je naar je eigen Thaise bank, vult formulieren in en het geld wordt naar Belgie overgemaakt.

  Zonder formulieren overmaken gaat overigens bij Kasikorn Bank mbv een app op je smartphone. Tot 2 miljoen baht per dag, maar wellicht dat je bank in Belgie dan vragen gaat stellen (witwassen?).
  Ik heb dit gedaan met 3000 euro, stond binnen 5 tellen op mijn NLse rekening.

 7. ronny zegt op

  Als ge een Paypal rekening moest hebben misschien. Of Westernunion.

 8. Willy Bécu zegt op

  Ik las hier iets over DeeMoney en ging es naar hun website kijken. ZEER interessante wisselkoers, veel meer dan Superrich en ook beter, dacht ik dan bij Transferwise.
  Zijn er hier lezers die ervaring hebben met transfers van geld naar België? Meer dan 1,000.000 baht?
  Dank alvast!

 9. Louvada zegt op

  Beste, eerst en vooral mag je niet meer uitvoeren dan dat je binnengebracht hebt. Dus als je nu terug wil sturen spreekt dan vooral met je bank, die weten wat er binnen gekomen is. De verkoop zal wel in Thaise Baht geweest zijn, dus moet je die eerst omzetten in Euro. Je bank zal dan een overschrijving maken naar je rekening in NL of B ? Wat u Thaise bank zal aanrekenen is miniem, let wel op wat je bank van bestemming gaat aanrekenen. Veel succes.

  • Cornelis zegt op

   Louvada, die beperking lijkt mij nogal onwaarschijnlijk maar misschien kun je me overtuigen met een linkje naar de betreffende regelgeving?

  • RonnyLatYa zegt op

   Als je het huis/condo of wat ook met winst zou weten te verkopen zou je dat dan niet mogen overmaken, want die winst heb je niet binnengebracht ?

   Ik was steeds van mening dat zolang je kan bewijzen dat het van een gekende bron is, in dit geval een verkoop, het normaal geen probleem zou mogen zijn. Maar ben daar ook niet in thuis dus als ik mis ben hoor ik het graag.

 10. Louvada zegt op

  En nog dit je zal in het land van bestemming moeten aantonen van waar het geld komt. Ofwel heb je nog bewijzen dat het daar ooit vertrokken is ( rekeninguittreksels met ref. nummers) ofwel een vertaald copy van het verkoopcontract , zoniet krijg je problemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website