Beste lezers,

Ik zal eerlijk zijn dat ik niet ben van het geld overmaken ben naar Thailand, als ik niet weet waar het terecht komt. Ik ben ook niet zo kapitaal krachtig zal ik maar zeggen, ben al 1 keer belazerd (niet voor veel geld maar wel in de liefde). In deze situatie met het coronavirus wil ik misschien toch wel wat overmaken (niet aan een lover) maar aan iemand voor eten.

Het land is voor zo ver mij bekend nog niet zo zwaar getroffen maar de maatregelen zijn al enorm. Ik vrees dat de knaller daar nog moet komen. Hoewel ik dat niet begrijp omdat er in het verleden heel veel toeristen waren uit China.

Vraag 1: Zijn ze eerlijk in de getallen?

Vraag 2: Bestaat er iets van Tikkie of zo daar zodat je sneller geld kan overmaken dan via de bank?

Groet,

Frans

No votes yet.
Please wait...

37 reacties op “Lezersvraag: Geld overmaken naar Thailand voor eten ivm coronacrisis”

 1. GeertP zegt op

  Vraag 1 : Nee

  Vraag 2 : Tranferwise

 2. Dolf. zegt op

  Geld veilig, voordelig en snel overmaken best via Transferwise !

 3. G jongsma zegt op

  Pay pal,werkt prima en de kosten zijn laag, het geld staat zeer snel op de rekening in Thailand,,

  • Louis Tinner zegt op

   De kosten zijn laag van Paypal???? Transferwise is een stuk goedkoper.

 4. Diego zegt op

  Hey frans,
  Super dat je zo medelevend bent in deze tijden,
  Ik ben ook totaal niet van het geld overmaken en is normaliter ook niet nodig aangezien mijn vriendin zelf genoeg verdiend, helaas is ze door deze crisis ook werkloos geworden en omdat ze uit laos komt is er niemand die naar haar omkijkt.
  Ik zelf gebruik transferwise, heel gemakkelijk en snel

  Groetjes,
  Diego

 5. Eric zegt op

  1.
  Moderator: Graag een bron van deze bewering

  2.
  We blijven Nederlanders en zoeken dan vaak naar de laagste kosten bij overschrijven.
  Maar stel. Je maakt 200 euro over. Wat maakt het dan uit of het 200 / 195 of 208 euro kost.
  Gewoon bank to bank ING ( 2 werkdagen)
  Of Western Union, Direct. Moeten ze het in thailand zelf ophalen. Kleine moeite.

  Nee, zelf hoef ik gelukkig niks te sturen.

  • Erik zegt op

   Je kunt via Western union ook geld naar een bank overboeken.., komt dan gewoon op de bankrekening.
   Met vriendelijke groet

  • RonnyLatYa zegt op

   Als ik 200 Euro zou overmaken en dat zou me dan eigenlijk maar 195 Euro kosten dan zou dat mij wel uitmaken….

  • Bertus zegt op

   Gewone bank is verschrikkelijk duur en duurt langer.
   Transferwise is snel en scheelt op koers en commissie bij 200 euro ongeveer ik denk 25 euro

   • Jasper zegt op

    Ik maakte vorige week 100 euro over met transferwise, kostte 2,50 euro. Om 21.00 overgemaakt, en stond 5 uur later, dus om 02.00 s’ochtends, op de thaise rekening. Half uur later al van de bank gehaald door een vriendin in geldnood. Hoe snel wil je het hebben?

   • theoS zegt op

    Beste Bertus, ik maak geld over naar mijn zoon in Bangkok waar hij woont en (nog steeds) werkt voor een gehalveerd loon. Ik gebruik de ING bank waar ik ‘s morgens geld stort en ontvang dit al de volgende dag vroeg op mijn Bangkok Bank rekening in Sattahip in baht. Kosten Euro 6- bij ING en Baht 200- bij Bangkok Bank.

 6. Piet zegt op

  Ik kan je wel helpen aan wat adressen, met bankgegevens, van Thaise mensen die honger hebben en het goed kunnen gebruiken en waar iedere baht welkom is…vrouwtjes met kleine kindertjes nu zonder enig inkomen en die buiten de boot vallen wat de 5000 Baht regeling aangaat omdat ze nooit belasting hebben betaald…heb je interesse om deze mensen rechtstreeks te steunen kan je contact met me opnemen
  Dutchbull apenstaartje ziggo punt nl

 7. Erik zegt op

  Er werd mij ook door diverse dames om geld gevraagd , omdat ze nu zonder werk/ inkomen zitten. Ik heb driemaal via Western union geld over gemaakt en ..het voelt goed om bekenden in deze moeilijke tijd te kunnen helpen !.
  Mensen die daar bekend zijn weten hoe hard steun juist nu nodig is.
  Help als u kunt !.

 8. Arne Pohl zegt op

  Ik woon in Thailand en heb inkomen in Nederland via online werk . Maak het wekelijks over met transferwise staat binnen een uur op mijn rekening in Thailand . Werkt perfect en goedkoop en goede koers.

 9. endorfun zegt op

  Via Western Union App, kosten 2,9 €, is er, als ontvanger zelfde App gebruikt, al na enkele uren.

 10. harm zegt op

  ik heb via Azimo wat overgemaakt. werkt prima naar een bankrekening toe.
  ook paypal is een goede manier. kost gemiddeld 3 a 4 % aan kosten.
  verder zijn er nog de western union en meerdere cash transfers mogelijk maar meestal hogere kosten.

  succes

 11. Herman buts zegt op

  het antwoord op vraag een is duidelijk neen, er wordt op alle mogelijke manieren met de cijfers geknoeid om deze toch zo laag mogelijk te houden.indien je het testen zo duur maakt dat elke thai het quasi niet kan betalen dan beinvloed je de reele cijfers echt. Chiang mai was de toegangspoort voor de grote meerderheid van de chinese vakantiegangers en quasi geen besmettingen dat is dus echt niet realistisch. De duizenden thai die teruggekeerd zijn naar huis uit Korea ( op dat moment de tweede grootste besmettingshaard na China) zijn zonder controle naar huis teruggekeerd, lees verspreid over gans Thailand.Besmettingscijfers over Isaan zijn onbestaande en zo kunnen we nog even doorgaan. De regering weet het wel, daarom ook de harde maatregelen, maar zal nooit de werkelijke cijfers vrijgeven.

  • janbeute zegt op

   Vraag mij wel eens af hoe buitenstaanders weten of de cijfers wel of niet kloppen alhier in Thailand.
   Ik zelf hier permanent wonende met mijn Thaise ega in de provincie Lamphun en dicht bij Chiangmai hebben nog niks gehoort in de direkte omgeving van ook maar een geval van besmetting of sterfgeval door Corona.
   Daarkomt nog bij dat een buurvrouw van mij werkt op de IC in het Lamphun staats ziekenhuis.
   En geloof me enige gerucht en tam tam gaat hier snel.

   Jan Beute.

   • Herman buts zegt op

    graag zou ik toch even vermelden dat ik geen buitenstaander ben, maar 3 maand per jaar in chiang mai verblijf en gehuwd ben met een Thaise. Wij hebben Dit jaar chiang mai vroeger verlaten ( met de laatste vlucht van Thai Airways op 31 maart) en zijn alletwee covidpatienten die niet in de statistieken opgenomen zijn.En zo zijn er velen . ik heb zelf genoeg medische background om de situatie te kunnen beoordelen. En ik kan u garanderen dat de tamtam niet werkt , eerder omgekeerd in dit geval , indien men besmet is wordt dit geprobeerd in de doofpot te stoppen.

    • RonnyLatYa zegt op

     Waarom gaan jullie dan reizen als je weet dat je COVID patient bent ?…

     • Herman buts zegt op

      RonnyLatYa :eens je de covid 19 ziekte gehad hebt en hersteld hebt ben je niet besmettelijk meer en bezit je een zekere mate van immuniteit ( niet 100%) .Je bent dan ook geen Covid patient meer en kan en mag reizen.

      • RonnyLatYa zegt op

       Ja dat weet ik.
       Maar hoe weet jullie beiden COVID patienten waren.
       Dat kan alleen als jullie getest zijnt en als dat gebeurt is dan ben je volgens mij wel in de statistieken opgenomen.

       • Herman buts zegt op

        RonnyLatYa: zoals ik al eerder aangaf heb ik een medische background en weet dus met grote zekerheid dat wij Covid 19 besmet geweest zijn.Zelfs in Europa doet men geen testen tenzij echt noodzakelijk. iedereen weet dat zelfs in Europa waar er wel getest wordt indien nodig, 80 a 90% van de mensen niet in de statistieken terecht komen, wegens niet ziek genoeg en thuis herstellend. ik schat dat dat in Thailand minstens 95% tot 99% bedraagt, het systeem van de huisartsen die voor een eerste triage zorgen bestaat in Thailand niet,Net daarom komen alleen de heel zware gevallen in het hospitaal terecht in Thailand en velen geraken daar zelfs niet en net daarom blijven er zoveel onder de radar en zijn de cijfers zolaag. En uiteraard houdt de regering de cijfers graag laag.

        • RonnyLatYa zegt op

         Mijn vrouw en ik zijn ook ziek geweest begin van het jaar…. Griep symptomen . Corona of niet ? Wie zal het zeggen toen in januari/februari….

         We zijn hier naar de first aid post van LatYa geweest, zoals iedereen doet die medische hulp nodig heeft.
         Dat is geen kliniek of een privé praktijk van een dokter die dit na zijn uren doet, maar een huisartsenpost waar trouwens ook een tandarts is gevestigd. Hangt af van het grotere militaire en staats hospitaal van Kanchanaburi.

         Die geven de eerste lijn hulp en zorgen ook voor een eerste triage. Ga ik ook als mijn bloed moet gecontroleerd worden. Volgens mijn info komen die trouwens ook aan huis als je te ziek bent om je te verplaatsen…

         Ik ben het er zeker mee eens dat niet iedereen in de statistieken terecht komt, maar dan moet je niet afgeven op Thailand als je zegt dat Europa net hetzelfde doet.

         Maar meten is weten…. en al dat gemeten wordt komt in statistieken terecht. Ook in Thailand
         De vermoedens komen niet in statistieken terecht, maar blijkbaar is er dit jaar geen “normale” griep en wordt alles maar onder Corona geplaatst. Dat is het eenvoudigste.

         Trouwens, als ik de dagelijkse persconferentie van viroloog Van Gucht mag geloven (en waarom niet) is België ook zowat het enige land dat een onderscheid maakt tussen ziekenhuisoverlijdens, woon-zorgoverlijdens en thuis overlijdens. Daarom dat die cijfers ook zo hoog zijn. Enkel de ziekenhuisoverlijdens zijn trouwens de Corona zekere. De andere zijn ook “vermoedens”.
         Zelfs daar zit men in Europa niet op één lijn….

      • janbeute zegt op

       Beste Herman dan heb je het laatste nieuws uit Zuid Korea vandaag nog niet gelezen, daar waar bij genezen Covid patienten inmiddels het virus weer is teruggekeerd.
       En geloof me mocht er iemand aan Covid 19 overlijden hier bij mij in de buurt, het nieuws als een brandend steppen vuur terplekke snel rondgaat.

       Jan Beute.

   • theoS zegt op

    janbeute, wel eens van PUI (persons under investigation) gehoord? Zijn er vele duizenden van en nog niet getest. Niet getest is niet ziek.

 12. Ed zegt op

  Transferwise. Goeie koers en veel goedkoper dan western union. Staat heel snel op haar bankrekening

 13. sabaai,sabaai zegt op

  Vanochtend vertelde een vriendin van mij uit Kalasin dat er 3 Thaise zijn overleden aan de Corona Virus en dat er nog 3 andere in het Ziekenhuis ligt in Kamalasai (Kalasin)

  gegroet ,Sabaai-sabaai

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat noemt ik nu eens betrouwbare info…

  • Herman buts zegt op

   en hoeveel overlijdens hebben ze opgegeven voor heel thailand ? 2 ?

   • RonnyLatYa zegt op

    En hoeveel zouden dat er dan wel moeten zijn dan?
    En waar verstoppen ze dan al die zieken en doden?
    Ik zie toch aan geen enkel hospitaal Spaanse of Italiaanse toestanden.

    • Herman buts zegt op

     Die worden gewoon begraven na overlijden zonder ooit in de statistieken terecht te komen , dat was net mijn standpunt.indien je de overlijdens in Thailand van februari of maart dit jaar naast die van vorig zou kunnen leggen dan krijg je een heel ander beeld daar ben ik van overtuigd.En dat ze niet massaal in het hospitaal terecht komen heeft te maken met het feit dat de prijzen voor coronatesten voor de mondale Thai onbetaalbaar zijn.Als er dan toch geen probleem is begrijp ik niet waarom er een lockdown is?

     • RonnyLatYa zegt op

      Denk je nu echt dat dit niet zou opvallen of dat die geen familie hebben ?
      En ik denk niet dat ze die begraven in Thailand maar verbranden

      Maar misschien heb je wel gelijk en komt daar de luchtvervuiling wel vandaan ipv het afbranden van de velden
      Een vergelijkbare miljoenenstad zoals New York weten ze met lichamen geen blijf, maar in Bangkok verdwijnen die dus zonder dat je daar iets van merkt….

      Die lockdown is net om Spaanse, Italiaanse en Amerikaanse toestanden te vermijden.
      Net wat landen die het ontkend hebben en te lang gewacht hebben beter vroeger hadden gedaan. Trouwens, een echte lockdown is het niet. Ik kan hier gewoon overdag nog steeds gewoon rondlopen.

      Maar laat maar….

      • RonnyLatYa zegt op

       Maar misschien zit het probleem dieper en hebben vele er moeite mee dat Thailand het er beter van afbrengt dan vele van die zelfverklaarde superieure landen en zijn bewoners.
       Wat de oorzaak daarvan dan ook mag zijn dan…

       En wees maar gerust hoor. De roze bril waar jullie zo graag mee afkomen als iemand het waagt wat positief over Thailand te zeggen heb ik 25 geleden al afgelegd.

       • RonnyLatYa zegt op

        Trouwens, ik heb nergens gezegd dat er geen Corona is in Thailand. Alleen dat als dat in de zelfde hoeveelheid zou zijn als in vergelijkbare steden zoals NewYork, Londen, etc zoals jullie beweren, je dat zeker ook zou merken in Bangkok en ook in andere steden.
        Het gaat dan niet over 50 doden meer…..

      • Herman buts zegt op

       Thailand was een van de eerste landen die in contact kwamen met het coronavirus door de massale chinese toeristen die via Chiang mai Thailand binnenkwamen ( corona was daar toen in volle opmars), echter wonder boven wonder geen melding van coronagevallen in Chiang mai.Een maand later komen duizenden Thailanders terug uit Korea ( opdat moment de 2 de ergste besmette regio) zonder noemenswaardige controle hebben die zich verspreid over Thailand (ieder ging naar huis) en een tweede wonder geschiede , geen stijging in het aantal coronagevallen. Er circuleerde toen nog het fabeltje van de regering dat de warmte corona zou stoppen, raar maar waar, het werd warmer en men begon stilaan meldingen te krijgen over coronagevallen:)Boedha zorgt goed voor Thailand zullen we dan maar denken. De regering doet toch niets dan het onder de mat vegen.

 14. Bob, Jomtien zegt op

  Als het voor het goede doel is:Father Ray foundation. Deze zorgt al jaren voor alleen gelaten kinderen. Gevestigd aan de Sukhumvit in Pattaya.
  Persoonlijk en bar en restaurant eigenaren steunen een initiatief in Jomtien Complex in Jomtien (bij Pattaya). Dagelijks worden er 150 foam pakketjes met voedsel en water uitgedeeld. Gesponsered door deze eigenaren. Dagelijkse kosten 5,000 baht. Wil je hieraan bijdragen benader mij dan. Bob116@outlook.com
  Ik heb een nederlandse bankrekening dus blijft er NIETS aan de strijkstok hangen. Bij voorbaat dank.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website