Beste lezers,

Mijn Thaise vriendin kreeg grenscontrole in Thailand om naar Belgie te komen met een toeristenvisum. Ze vertelde mij dat ze cash zou meebrengen om hier 3 maand van te kunnen leven. Bleek dat ze meer dan € 10.000,- op zak had, die ze prompt toonde op eerste verzoek of ze cash bij zich had. Ze werd opgepakt en opgesloten.

Er diende een advocaat in allerijl door de familie aangebracht te worden, die eventjes 5.000 Euro aanrekende voor zijn diensten. Daar dit haar eerste buitenlandse reis was, werd zij onschuldig bevonden aan witwaspraktijken, maar diende een boete te betalen van € 4.000,- Paspoort werd ingetrokken tot boete voldaan werd. Intussen is deze betaald en vertelt men haar doodleuk dat de in beslag genomen € 10.000 in de staatskas werd gestort.

Ze dient opnieuw een raadsman aan te stellen om dit aan te vechten, deze vraagt opnieuw omgerekend € 2000,-! Kan dit allemaal kloppen? Die advocaten hebben blijkbaar geld geroken en vragen maar door. Bovendien zou ze alle in beslag genomen goederen en gelden terugkrijgen, blijkt dat dit helemaal niet klopt.

De raadsman heeft haar hier pas deze week van op de hoogte gebracht wat er haar te wachten stond. Eerst buiten proportie erelonen vragen, boetes laten betalen en dan eventjes zeggen dat het geld in beslag werd genomen.

Hebben jullie ervaring met dit soort zaken en wat doen we best?

Dank.

Groet,

Ronny

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

35 reacties op “Lezersvraag: Geld in beslag genomen bij mijn Thaise vriendin op weg naar Belgie”

 1. Hans+van+Mourik zegt op

  Ik kent de regels hier niet.
  Maar wat hier gebeurd, is niet normaal.
  Heb er geen woorden voor.
  Van Nederland naar Thailand, cash geld meenemen, dat weet ik wel.
  Als ik meer als 10000 euro meeneemt, dan eerst naar de douane het aan gegeven.
  Tevens het bewijs van de bank bij mij, als ze erom vragen.
  Tot nu toe hebben ze het altijd gevraagd.
  Hans van Mourik

 2. Cornelis zegt op

  Als ik het goed begrijp vond de controle bij het uitreizen uit Thailand plaats. De Thaise bepalingen – zie hieronder – zijn behoorlijk restrictief. De bedragen die je noemt voor juridische bijstand zijn absurd hoog. In Nederland zou je een boete betalen en krijg je je geld – tenzij het blijkt uit illegale bronnen te komen – gewoon terug, zou interessant zijn 9m de Thaise wetgeving op dit punt te kunnen raadplegen, maar ik heb e.e.a. (nog) niet kunnen vinden. Ik blijf zoeken!

  ‘Currency Export regulations:
  Local currency (Baht-THB): up to THB 50,000.- per person or THB 100,000.- per family holding one passport.
  Foreign currencies: unlimited. However, amounts of foreign currency exceeding USD 20,000.- (or equivalent) must be declared to a Customs Officer upon departure by all travelers.’

  • Rob+V. zegt op

   Het is mij niet duidelijk of de aanhouding in Thailand of Europa was. Gezien alle bedragen die in euro worden genoemd zou het op Zaventem geweest kunnen zijn. Maar in Belgenland zou ik vergelijkbaar met Nederland verwachten dat de eerste advocaat hulp gratis is. Zoals ook in mijn dosier voor Thai die afreizen naar Nederland staat voor het geval je aan de grens aangehouden wordt: zorg dat er een piketadvocaat komt opdraven. Je hebt immers recht op een advocaat. De ‘ EHBO advocaat’ zou in eerste instantie dan ook gratis moeten zijn. Dus wellicht betreft het toch aanhouding bij uitreizen..

   De andere reacties hier onder ‘kent u haar wel?’ voegen daar weinig nuttigs aan toe. Tenminste niet totdat vraagsteller Ronny laat weten of het voorval hier in Europa of ginder in Thailand heeft plaatsgevonden. Daarnaast, niet alleen de doornee Thaise toerist reist niet met 10-20 duizend euro contant voor een vakantie, de doorsnee Nederlander (en Belg?) net zo min dunkt mij. Mocht Ronny laten weten dat dit voorval in Thailand heeft plaatsgevonden kunnen we altijd nog speculeren of attenderen op de bekende verhalen van oplichters (m/v) die nooit werkelijk op het vliegtuig zijn gestapt maar wel een sponsor vragen -telkens opnieuw- geld over te maken voor een of ander: nieuwe ticket, nieuw paspoort, kosten voor politie & justitie etc. Dat straatje kunnen zou ik pas induiken met meer details die er op duiden dat hier echt iets niet in de haak is.

   Aangenomen dat dit een echt voorval betreft raadpleeg een advocaat, eentje die u denkt te kunnen vertrouwen. Bel of mail er een paar en kijk of hun verhaal en prijskaartje u goed in de oren klinkt. Speelt het in Thailand dan gaat dat vanaf hier lastig worden echt bij te staan.

   • Daniel zegt op

    De vragenstellerij meldt dat zijn vriendin grenscontrole kreeg in Thailand. Dan lijkt mij duidelijk dat zo spelen of die controle in België plaatsvond onnodig is.

    • Rob V. zegt op

     Klopt Daniel, daar had ik over heen gelezen. Dat maakt het hele scenario uitermate verdacht. Reizen met vele duizenden euro’s is vreemd, aanhouden bij uitreis zie ik niet snel gebeuren of een snuffelend hond moet aan slaan, hoe is de visumprocdure verlopen etc Welke zaken heeft ze vooraf besproken met Ronny? Vooral nu reizen zo lastig is én bij een oprechte relatie je sowieso deze dingen samen goed doorneemt. Als er nergens enig bewijs was is (paspoort weg, geld was cash, geen mailtjes of afschriften) dan komt het neer op een “geloof mij op mijn bruine ogen, ook al hebben wij tot nu toe minder samen besproken en geregeld dan wat normaal zou zijn”. Kortom meer dan 1 alarmbel die af gaat dat hier iets niet in de haak is.

 3. Roel zegt op

  Hier klopt volgens mij iets niet.

  Je mag aan waarde 20.000 dollar uit en invoeren zonder dat je het aangeeft. 10.000 euro zit onder dat bedrag.

  Ik denk dat ze niet kon aantonen hoe ze aan dat geld kwam, ja als je dat niet aan kunt tonen dan ben je aan het witwassen of crimineel geld en dat wordt dan meestal verbeurd verklaart met een boete.

  De bedragen voor een advocaat zijn vrij normaal te noemen. zelfs 2000 euro is aan de lage kant, dat is dan wel voor de hele procedure tot uitspraak komt.

  • Cornelis zegt op

   Die 20.000 USD geldt alleen voor voor andere munteenheden dan de baht. Zie mijn reactie hierboven.

   • PEER zegt op

    Cornelis,
    Het waren géén Th Bth’s, maar Euro’s,
    En dáár heeft Roel het over!

 4. Hanzel zegt op

  Klinkt als civil forfeiture in de VS. Zie voor meer informatie de Wikipedia pagina over civil forfeiture (in de VS). https://en.wikipedia.org/wiki/Civil_forfeiture_in_the_United_States

  Heel vervelend natuurlijk, om dit te voorkomen wordt vaak aangeraden geen grote hoeveelheden cash mee te nemen. Het geld kan mogelijk gelinkt worden aan een criminele activiteit zonder dat de persoon die het geld heeft aangeklaagd hoeft te worden. En het geld zelf schakelt natuurlijk geen advocaat in, de Amerikaanse droom. Dat is inderdaad makkelijk verdienen, het geld gaat naar de staatskas waarbij de korpsen een beloning krijgen, althans zo gaat dat in sommige Amerikaanse staten (vaak in samenspraak met federale diensten als de lokale korpsen in deze bevoegdheid beperkt zijn; het geld delen ze wel eerlijk).

  Heb je nu helaas niets aan, maar in het vervolg dus het geld op een rekening zetten en zelf de pas meenemen. Van de rekening confisqueert met niet zomaar geld, er is dan immers geen verdenking om je een plastic kaartje bij je draagt.

 5. Erik zegt op

  Ronny, ieder land heeft zijn eigen regels en de Thaise regels zijn, als ik goed heb gezocht, als volgt:

  Allowed to import to Thailand and export from the country any number of Thai and foreign currency. However, when import and export is subject to compulsory Declaration any! foreign currency equivalent in excess of 20 thousand dollars. You don’t have to pay any fees, you are only obligated to declare the amount to answer all the questions of the customs officer. The procedure Declaration in the Bangkok airport Suvarnabhumi is on the fourth floor and takes less than 15 minutes.

  When you export Thai currency in the amount of 50,000 baht or more must also go through the procedure of declaring. However, the export of Thai currency in Laos, Myanmar, Cambodia, Malaysia and Vietnam amount not to exceed 500,000 baht.

  Dan heeft jouw partner dus meer dan 20 k USD meegenomen; maar had jij haar dan niet gewaarschuwd voor de EU regels die max 9.999 euro toelaten zonder aangifte? Dan had ze alles netjes kunnen declareren voor ze ging inchecken.

  Hoe de regels in Thailand zijn bij overtreding weet ik niet maar ‘kwijt’ lijkt me een kwalijke zaak indien je onschuldig wordt verklaard. Maar ja, in Thailand kijk ik onderhand nergens meer van op.

 6. bert zegt op

  zeg ik wil niet een eventuele droom of zeepbel doorprikken hé,

  maar hoe goed ken je die dame?

  mij lijkt het eerder een medelijden verhaaltje die aan alle kanten rammelt, opdat jij zou tussenkomen in die kosten en gemaakte verliezen…

  ze heeft je toevallig nog geen centen gevraagd?

  • laksi zegt op

   Tja Ronny,

   Het zal niet, het eerste geval zijn, wat Bert aanhaalt, waarbij nu niet de buffel ziek is, maar geld kwijtgeraakt is. Want ze is ook haar vliegticket kwijt, dus zal ze toch op z’n minst financiële ondersteuning nodig hebben.

   Maar……….

   10.000 Euro is voor een Thai, 330.000 Baht en dat is ongelofelijk veel geld hier in Thailand.
   Bij een winkel verdient men 10.000 Baht en een leraar, ongeveer 15.000/20.000 Baht per maand.
   Zie jet het verschil Ronny.

   Let op of ze financiële ondersteuning vraagt, doet ze dat, dan direct kappen, want dan is het hele verhaal één grote leugen en zal ze waarschijnlijk één groot zwart gat blijken te zijn.

   • fred zegt op

    Een leraar verdiend minimum 30.000 Baht per maand.

    https://adecco.co.th/salary-guide

  • Ralph zegt op

   Valt me alweer op hoeveel mensen er een vooroordeel op nahouden

   • Ger-Korat zegt op

    Ja ? Misschien mogen we de dame feliciteren want zij is de eerste in Thailand welke bij het verlaten van het land gevraagd werd of ze geld bij zich had. Zegt genoeg denk ik over haar, in Thailand zijn geen controles bij het verlaten van het vliegveld in Bangkok.
    Ten tweede elke Thai met een beetje geld heeft een stapeltje creditcards en bankkaarten in bezit waarmee in het buitenland wordt betaald en nemen dan weinig contant geld mee, kan het zelf weten want ik draai al meer dan 25 jaar mee in het toerisme n andere reizen van Thais welke naar Europa gaan.

 7. Lung addie zegt op

  Beste Ronny,
  ben je zelf al in Thailand geweest en heb je deze vriendin hier reeds ontmoet of ken je haar enkel via internet chatten? Moet wel een rijke Thaise vriendin zijn welke het zich kan veroorloven om een bedrag van meer dan 10.000Eu mee te brengen voor haar eigen levensonderhoud om jou te bezoeken in Belgenland. In de meeste gevallen is het diegene welke bezoek ontvangt die voor het merendeel van de kosten in staat. Ik heb zo een buikgevoel dat er toch ergens iets niet klopt. Ik heb destijds, in Belgenland, verschillende Thaise mensen op bezoek gehad maar nooit een die zoveel geld meebracht. Meer dan 10.000Eu dat is voor een Thai een serieus kapitaal wat ze meestal niet zomaar in hun zak hebben….. Dus ofwel rammelt jouw verhaal of wel rarmmelt haar verhaal. Ben benieuwd naar het vervolg hiervan.

 8. David H. zegt op

  Wel raar in dit verhaal ,
  dat indien het in Thailand was , de som voorheen 20 000 dollarwaarde was , tijd verminderd naar 15000 dollarwaarde , en nu ?

  Dus die 10 000€ is hier niet van tel aan de 15k$ regel zit je aan ongeveer 450 000 baht , aan 20K$= 600 000.bht ,wel maar 9999€ in NL, en speciaal Schiphol wordt dit naarstig steeds gevraagd bij bagagecontrole …..maar daar ga je de cel niet voor in indien louter dit geldbedrag betreft, wordt ingehouden voor nazicht en beoordeling .

  Nu is de vraag wel hoeveel €’s ze bij zich had want poster spreekt enkel over “meer dan 10 000€” , 10 100€ is meer , ja maar bvb 200 000 euro is ook 10 000 of meer als noemer (lol)

  In Thai bankbriefjes mag je zelfs niet meer dan 50 000 baht exporteren uit Thailand ,(rare regel weliswaar)

 9. Any zegt op

  Hoe komt ze aan meer dan 10.000€?
  Als ze Thais geld naar euro’s heeft omgewisseld heeft ze dan de bon toch van!

 10. Jos zegt op

  Lijkt mij…niet een beetje..maar pure oplichterij om jou erin te luizen en alles te doen betalen,en zelfs die 10.000€.voor haarzelf te houden, heb je bewijzen van politie..douane…ken je haar al langer..ben je bij haar thuis in Thailand geweest…..trap er niet in, kan zelfs netwerk achter zitten….verzint eer je begint,laat je niet oplichten…

 11. mattheus zegt op

  Ik heb nog niet gelezen dat ze nu aan jou geld heeft gevraagd omdat al haar geld op is en ze meer nodig heeft voor de “juridische” bijstand. Als dat zo is dan is dit zeer geraffineerde truc.
  Heb al een hoop manieren gehoord en gezien waarmee de Thaise dames aan geld probeerde te komen. Maar dit is een nieuwe, creatieve en een hele knappe, chapeau.
  Maar ik hoop voor jou dat ik het helemaal verkeerd zie. Als ze wel geld wil “lenen” om haar in beslag genomen vermogen terug te krijgen, dan ben je bij deze gewaarschuwd.
  Overigens 3 maanden in België en meer dan euro 10.000 meenemen dat is nogal wat , was het de bedoeling dat je jou ook zou onderhouden?

 12. Johan 2 zegt op

  Ronny, pas op dat u niet in een scam terecht komt. Het feit dat u niet op de hoogte was van haar voornemen om met zoveel cash te reizen, vind ik al vreemd. Dat iemand daar zoveel geld heeft vind ik al raar. Ginds doemt een bodemloze put op. U kunt hier alleen heelhuids vanaf komen door niet te helpen.

 13. John Chiang Rai zegt op

  Mijn eerste vraag is,hoelang ken je deze vriendin,en heb je al eens vaker grote bedragen voor haar betaald die erg vraaglijk zijn?
  Ik denk dat ze met deze 10.000 regeling ergens een belletje heeft horen luiden,om een nieuwe financiële aangreep op je te doen.
  Volgens mij heeft zij nooit voor gehad om met een dergelijk bedrag Thailand te verlaten om jou te bezoeken om hier haar verblijf zelf te bekostigen.
  Het verhaaltje van deze meer dan 10.000 Euro en het utopische bedrag van een verzonnen advokaat,moeten samen met haar vermeende opsluiting, er voor zorgen dat jij medelijden krijgt en alles terug betaald.
  Mocht mijn bovenstaande vermoeden niet juist zijn,dan hiermede mijn excuus,maar het lijkt er erg veel op.
  Op de vraag of zij een rekening van deze advocaat,en een adres met telefoonnr.heeft,zal zij met zekerheid afwijzend op reageren.
  Ik weet niet hoe verliefd je bent,maar zou gezien haar verhaaltje toch heel erg waakzaam zijn,omdat je zeker niet de eerste bent die veel lesgeld betaalt heeft.

 14. Carlos zegt op

  Pas op, welke bewijzen heeft ze overlegd
  Of wordt je gepluimt?

 15. Jozef zegt op

  Als jouw vriendin naar jou komt, dan moet jij toch kunnen aantonen dat je haar kan ‘onderhouden’ de periode dat ze blijft.
  Waarom heeft ze dan 10.000€ cash bij haar. ??
  Vind het ook een zeer raar verhaal, temeer omdat ze zowel haar ticket, passpoort en geld hebben in beslag genomen.
  Toch ff goed navraag doen als ik jou was.
  Succes

 16. Sann zegt op

  Ik heb behoorlijk veel over de wereld gevlogen maar er is mij nog NOOIT bij het verlaten van een land gevraagd of ik (buitengewoon veel) contact geld bij mij heb.
  Je moet wel vaak een douane formulier in het vliegtuig invullen waar naar contact geld etc wordt gevraagd maar dat is altijd vlak voordat je aankomt in het land waar je naartoe vliegt – dus nooit als je een land uitgaat.

  Ook het verhaal ‘omdat dit haar eerste buitenlandse reis is, is zij onschuldig bevonden’ klopt van geen kanten en slaat ook werkelijk nergens op.

  Wat is de hulp die zij nu aan jou vraagt?

  • Erik zegt op

   Sann, op NL TV loopt een serie over de NL douane en je ziet ze wel eens op Schiphol vertrekkende passagiers naar geld vragen. Er zijn ook geldsnuffelhonden die er op getraind zijn geld te vinden. Aankomende passagiers kunnen ook in zo’n fuik lopen. Ik heb er ook nooit last van gehad maar het kan echt wel.

   In NL is de boete 10% van het hele bedrag als je meer dan 9.999 euro bij je hebt en dat niet hebt aangegeven. Zoals Hans van Mourik zegt moet je bij de aangifte wel bewijs kunnen overleggen.

  • RoyalblogNL zegt op

   De vraag is mij verschillende keren gesteld, bij diverse grensoverschrijdingen op verschillende plekken in de wereld. “Had ik het maar” heb ik wel eens geantwoord. Daarnaast heb je bij het vliegen idd vaak de formulieren die je moet invullen – maar dat komt ook voor bij het uitreizen.

 17. Archie zegt op

  Er staat bij dat ze MEER dan 10.000 euro op zak had !! Over heel Europa en waarschijnlijk ook Thailand MOET je een formulier invullen als je MEER dan 10.000 euro meeneemt, al is het 10.010 euro. Over 10.000 euro wordt er dan ook gevraagd hoe je dit kunt bewijzen (bankuitschrift)

 18. Rob V. zegt op

  Ik ben trouwens benieuwd hoe de visumaanvraag is gedaan. Bij het gezamenlijk voorbereiden van de aanvraag moet haar financiële situatie toch wel duidelijk zijn geworden. Immers moet een Thai die naar Nederland komt en bij een persoon logies heeft hier bewijs van moeten tonen. Ronny zal dus wel ergens in de aanvraag betrokken zijn door haar. Ook als we voor het gemak aannemen dat dit een rijke dame is met goede baan of zelfs zo vermogend dat werken niet nodig is. De ambassade wil toch papieren rondom haar financiën zien: bankboekje, arbeidscontract etc. Of heeft Ronny ook een garantstelling getekend en hem pas na afgifte van het Schengenvisum -of zelfs pas op de dag van vertrek- laten weten zelf geld mee te nemen? Ik ben benieuwd hoe veel of weinig inzage Ronny heeft gekregen.

  Als het antwoord daarop is: geen inzage/correspondentie en we even niet naar de alarmbel luisteren die dan af moet gaan, dan is de vervolg vraag: is er überhaupt wel een visumaanvraag gedaan? Dat is een simpel te overleggen bewijs, de visumsticker moet immers in haar paspoort zitten.. als die ‘in beslag genomen is’ (vreemd) dan moet er nog steeds mailverkeer zijn tussen haar en VFS. De hele gang van zaken voor de beoogde reis naar Europa roept bij mij al vragen op. Dus hoe is dat verlopen is mijn eerste vraag.

 19. e thai zegt op

  https://thethaidetective.com/en/ spreken nederlands hebben veel ervaring

 20. peter zegt op

  Zoals Archie zei, boven de 10000 euro MOET je dat aan geven en krijg je waarschijnlijk een document mee, zodat dit gewaarborgd is bij je aankomst. Je mag wel meer mee nemen, maar MOET dan kenbaar worden gemaakt, aangeven. Wat bewijs omtrent het bedrag zal dan zeker geen kwaad kunnen(MOET?).
  Doe je dat niet, dan KAN zelfs AL je geld worden geconfisqueerd, ben je kwijt en krijg je ook nog eens een boete. Denk dat wereldwijd wordt uitgevoerd.
  Zorg dat je geen los geld (ook andere valuta) ergens anders bij je hebt, dit wordt erbij opgeteld en heb je problemen als je boven de 10000 euro komt.

  Ik ben 1 keer op Schiphol gevraagd door beambte(?) hoeveel geld ik bij me had. Gewoon een man in burger rondzwervend bij de instap, die mij zomaar daar over aansprak. Was eigenlijk wat beduusd door de vraag, dat ik niet eens om een ID vroeg. In ieder geval geen tag gezien op de man, te beduusd?
  Ik beantwoordde zijn vraag en hij controleerde verder niet.
  Was dan ook geen probleem geweest, daar ik onder de grens van 10000 euro zat.

 21. Lung addie zegt op

  Ik vind het heel bizar dat de poster van dit bericht nog op geen geen enkele vraag, naar hem gericht, geantwoord heeft en het zijn er verschillende. Was dit een aanloop naar een ‘hulpactie’ of is het uit eerlijke schaamte dat hij er in getuimeld is? Dit systeem van problemen op de luchthaven is een reeds heel oud systeem wat, reeds lang geleden, gangbaar was door Russische dames. Zij hadden geld nodig voor het paspoort, het visum, het vliegticket …. en op de luchthaven mochten ze niet vertrekken wegens ergens een of ander foutje in de documenten…. dus alles opnieuw met de nodige kosten. Ik ken er een paar die daar in getuimeld zijn. Toen alles voor een tweede keer betaald werd en meneer op de luchthaven stond was er wel niemand te zien die hij verwachtte maar wel reeds 5000Eu armer. Wat moeten wij hier nu van denken?

 22. Ronny zegt op

  beste allemaal,

  Tot heden nog niet gereageerd daar ik mijn handen vol had met alle reacties te lezen. Veel ruikt inderdaad naar oplichterij, ware het niet dat we net 2 jaar communiceren en ik eind 2019 haar bezocht heb gedurende 3 weken. Aangezien zij de stap wil zetten om naar Belgie te emigreren was de volgende logische stap dat zij eerst op bezoek komt. Ik zou instaan voor haar ticket. Tussen enige lockdowns verkreeg zij visum, ik leverde ten laste neming document aan + alle mogelijke verklaringen, goedgekeurd door ambassade. Eind januari haalde ze haar ticket op de luchthaven zelf, ( weigert online bestellingen wegens reeds opgelicht in het verleden – zegt ze) maar kreeg er de melding dat ze ongeveer 7000 € moest kunnen aantonen in haar bezit, gezien de Corona toestanden. Dit haalde zij de week erop bij mekaar en toonde dit in cash aan de balie. Niemand vertelde haar dit zeker niet in cash mee op reis te nemen. Dus had ze er 10.000 van gemaakt, MAAR NIET AANGEGEVEN !!! Ze toonde ze op verzoek, maar het kwaad was al geschied. Ik wist natuurlijk ook niet dat ze zulke som mee aan boord zou nemen. Ze had me enkel gezegd niet financieel van mij afhankelijk te willen zijn. Ze werkt als styliste, ik stuurde enkel geld voor de tickets. Het ticket heeft ze me ook prompt doorgestuurd. Is ze me nou aan het oplichten, maar dan zou ze meer geld vragen vrees ik? Op den duur wordt je paranoia.. Wat ik maar niet kan vatten zijn de buiten proporties zijnde raadsmankosten en boetes. Waarom moet je een advocaat nemen als je onschuldig bevonden werd – maar wel schuldig aan het niet aangeven van zulke sommen., maar daar betaalde ze een boete voor..Is Thailand dan zo corrupt? De erelonen bedragen er xx maanden salaris van een doorsnee Thai!

  Ronny

  • Erik zegt op

   Ronny, de limiet in Thailand is 20 k US dollar! Dan pas moet je daar bij aankomst of vertrek aangeven. Als ze 10 k euro bij zich had dan klopt er iets niet.

   Maar laat dit een les zijn voor anderen die met cash geld reizen; geef het altijd aan dan heb je een papiertje bij je. Of zet het op een bankrekening en pin het er elders weer af. Is nog veiliger ook.

 23. Johan 2 zegt op

  Ronny, u heeft geluk dat er in dit forum mensen zitten die, na jarenlange ervaring in Thailand, zien dat hier een ramp aan het voltrekken is. Bovendien vinden ze het fijn om een mens uit onze eigen cultuur (u) te behoeden voor een enorm dramatische fout.

  Mijn mening is dat u slachtoffer aan het worden bent van een scam. Die kans schat ik in op 99,5%. Maar wellicht bent u sneller overtuigd, door dit argument. Stel nu dat het geen scam is, dan komt u evengoed nog in situaties terecht waarbij u geacht wordt om op te draaien voor allerlei financiele verliezen.

  Uw vriendin hoeft nog niet eens specifiek om te vragen uw financiele hulp. Als ze bij u de juiste snaar weet te raken, doet u uw hoofd zelf wel in de strop. En als uw hoofd daar eenmaal in zit, is het bijna niet meer mogelijk om hem daar uit te halen. De ene kostenpost na de andere zal in uw schoot vallen.

  En ja Thailand staat hoog op de lijst meeste corrupte landen ter wereld. Noord Europa staat ergens onderaan diezelfde lijst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website