Lezersvraag: Gedetineerde in Thailand bezoeken

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 maart 2021

Beste lezers,

Hoi, ik ben Alex Harder en woon al geruime tijd in Thailand. Nu met de corona uitbraak denk ik vaak aan de de mensen die hier gevangen zitten. Het is buiten al onmenselijk laat staan in de gevangenissen. Ik voel dat ik iets moet doen en hoop via deze weg wat meer informatie te ontvangen.

Misschien via het thuisfront familieleden of vrienden zodat ik op bezoek kan gaan en wat hoognodige spullen mee kan nemen en even een praatje maken met de gedetineerde. Ik woon niet te ver van Bangkok (170 km) en wil graag iets doen.

Ik hoop dat u mij verder kan helpen of hoe ik in contact kan komen met familie.

Groet,

Alex

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 4.75/5. From 4 votes.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Gedetineerde in Thailand bezoeken”

 1. Jos zegt op

  Er zijn vanuit Nederland diverse (vrijwilligers)organisaties bezig met dit thema. Neem eens contact op met hen. https://www.joho.org/en/bezoek-gedetineerden-buitenlandse-gevangenissen
  https://www.epafras.nl/organisatie/

  • johan combe zegt op

   Momenteel zijn voor onbepaalde tijd bezoeken aan gevangenen in Thailand niet mogelijk door de covid beperkingen.

 2. ruud zegt op

  Het is niet eenvoudig om op bezoek te gaan om op bezoek te gaan als je geen familie bent, dan zal iemand van de familie die de bevoegdheid om de zaken voor de betreffende gevangene te regelen je eerst officieel toestemming moeten geven.
  Uw bezoek zal overigens af gaan van de bezoekmogelijkheden van de familie, er is maar een beperkt aantal bezoeken per maand mogelijk, waarschijnlijk maar een, u zou hooguit samen met een lid van de familie mee kunnen gaan, maar of de gevangene daar erg blij mee is, is natuurlijk maar de vraag.
  De regels lijken overigens wat te verschillen per gevangenis.

  Verder moet u niet alle spookverhalen over Thaise gevangenissen geloven.
  De gevangenissen waar de zware criminelen naar toe worden gestuurd, kunnen ongetwijfeld een hel zijn, maar in de normale gevangenissen geldt de regel: gedraag je netjes en je wordt netjes behandeld.

  De gevangenen krijgen ook voldoende te eten en goed voedsel, maar weinig vlees, dus geen vissenkoppen met rijst.

  Er zijn ook werktrainingen, waar de gevangenen een certificaat voor krijgen, zodat ze later makkelijker een baan vinden.

  Het grootste probleem in de gevangenissen is overbevolking, maar dat kun je de gevangenis niet verwijten, die is niet groter.
  Die overbevolking wordt momenteel trouwens aangepakt door de gevangenen die zich goed gedragen en een minimum periode in de gevangenis hebben doorgebracht met een enkelband voorzien van een GPS tracker naar huis te sturen.

 3. Rob zegt op

  Ik heb daar een heel andere ervaring mee dan Ruud, een familielid van mijn Thaise vriendin zat ergens in de buurt van Korat in de gevangenis, en omdat dat voor de familie erg ver was kreeg hij maar weinig bezoek.
  Ik stelde voor om een van met chauffeur te huren en daar gingen we met 9 mensen op weg, niet wetende of er zoveel toegelaten zouden worden inclusief ik als farang.
  Daar aangekomen was er geen enkel probleem ook ik was welkom, na ongeveer een half uur wachten mochten wij met z’n allen naar een andere ruimte en daar konden wij via een monitor en telefoon met het bewuste familielid praten.
  Dus zeer afstandelijk, hij vertelde wel dat het eten maar minimaal was, je kon daar extra eten voor hem kopen, maar hij wilde dat niet want er was grote kans dat een ander dat zou opeten, we konden wel geld storten bij het gevangenis personeel zodat hij zelf wanneer hij er behoefte extra eten kon kopen.

  Inmiddels is hij alweer anderhalf jaar vrij, hij vertelde dat het geld keurig werd bijgehouden, dus daar geen enkele corruptie, maar verder dat de behandeling soms heel slecht was, hij miste ook een voortand omdat hij niet op tijd klaar was met tandenpoetsen, daar kregen ze 30 seconden voor en omdat hij dat een keer niet redde werd hij met een wapenstok op zijn mond geslagen wat hem een tand kostte, en als je dan vrij gelaten wordt is er daarna ook geen enkele opvang, je moet het zelf maar uitzoeken.

  • ruud zegt op

   Veel zal afhangen van de bewakers en de leiding.
   Sadisten bestaan overal.
   Mogelijk ook zat hij in een gevangenis waar de zware criminelen terecht komen, daar zal het leven van de bewakers ook gevaarlijker zijn en mogelijk was hij zelf een moeilijke gevangene.

   De gevangenissen hebben een winkel waar de gevangenen met een duimafdruk spullen kunnen kopen, voedsel, cola, tandpasta en andere dingen.
   Je kunt geld op iemands rekening bij de gevangenis storten, of overmaken via de bank.

   Als ik mij goed herinner kon je altijd op bezoek, als je van buiten de provincie kwam, maar misschien dat dit is aangepast, omdat je tegenwoordig makkelijk van de ene provincie naar de andere gaat.

   Normaal gesproken zie je bij bezoek aan de gevangenis de gevangene achter een glazen ruit en kun je praten via de ‘telefoon’.
   Er is ook de mogelijkheid om vanaf thuis via een line verbinding met de gevangene te praten.
   Wat dat betreft had u zich die rit kunnen besparen.

   @johan combe: In Khon Kaen is het bezoek nooit stilgelegd, er was wel een regel die bezoekers boven, of misschien vanaf 60 jaar niet meer toestond vanwege de corona.
   Niemand heeft me ooit kunnen leggen waarom dat zinnig was.
   Die regel is sinds kort afgeschaft, er is geen corona in Khon Kaen werd er gezegd.

 4. Hans zegt op

  Een mooi initiatief, maar waarom geen wezen, ouderlingen, psychiatrische gevallen een hart onder de riem steken. Instellingen voor blinden, internaten voor achtergestelden. Keus te over, maar ik beperk me tot een maandelijkse bijdrage aan weduwe in het dorp die voor haar achtergelaten kleinkinderen zorgt. Ze krijgt geen steun van de gemeente, inkomen geen 1000 Baht per maand en verder wat beperkte hulp van familie en de buren. En zo zijn er in iedere gemeente wel een aantal mensen die je hulp zullen waarderen. Succes met je keuze.

  • ruud zegt op

   @Hans: u moet eens met het dorpshoofd praten, want de overheid heeft al diverse programma’s gehad waarbij arme mensen geld krijgen.
   Op het moment loopt er een programma van 4.000 Baht, 4 maal 1.000 B in 4 weken.

   • Hans zegt op

    Fijne tip Ruud. Ik zal eens navragen of men hiervan op de hoogte is. Dank bij voorbaat.

   • henk appelman zegt op

    Als er geld gehaald wordt bij de banken staan NIET alleen de behoeftigen in de rij, veelal zitten ze met een kont met schulden, staats steun gaat vaak van atm naar sharks.en in feite hebben ze dan nog niks,
    Vreselijk maar in veel gevallen waar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website