Beste lezers,

Ik wil gebruik maken van Transferwise om THB naar Nederland (Euros) te sturen. Ik zie echter de Thai currency niet in de lijst van verzenden.
Is dit mogelijk?

Weliswaar kan ik een FCD openen om eerst een USD of een EUR account te openen maar, bij de Krungthai bank rekenen ze voor deposit 1% en nog eens 0.6% voor withdraw (USD account als voorbeeld) en dan komt Transferwise nog met kosten.

Wie heeft ervaring hoe en op welke manier ik dit het beste kan doen?

Misschien is het volgende van belang? Het betreft hier spaargeld op mijn rekeningen, geen inkomen uit Thailand. Het spaargeld is verdient in het buitenland, niet in Nederland niet in Thailand.

Groet,

Jan

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Gebruik maken van Transferwise om THB naar Nederland (Euros) te sturen”

 1. Sjaak S zegt op

  Ik heb een rekening bij Transferwise. Als je een creditkaart hebt is het vrij eenvoudig. Per creditkaart stuur je een minimaal bedrag, bijv. 20 Euro naar je rekening bij Transferwise en je bent daar geactiveerd.
  Wil je nu geld sturen vanuit Thailand, wordt dit via de creditkaart rekening gedaan. Het probleem is dat, wanneer je een creditkaart wilt aanvragen, deze een lange procedure is van zo’n maand of twee.

  • Bert zegt op

   Misschien per persoon verschillend.
   Ik had mijn creditkaart binnen 1 week

 2. philippe zegt op

  Beste,

  Ik heb met Transferwise contact gehad om geld van TH naar Belgie te sturen en zij vertelde mij dat dit niet mogelijk was, ik vermoed naar geen enkel Euro land.

  • Sjaak S zegt op

   Wel, ik heb een rekening van Transferwise en deze is bij een Belgische bank ondergebracht. Je kunt niet direct geld sturen, maar zoals ik schreef, wel met een creditkaart. Hier is een foto van mijn rekening (geen nummer, maar mijn naam staat erbij.. https://drive.google.com/file/d/1iMyFHEb6qMV99Jsoahcm5XwLeNNImSa6/view?usp=sharing

   Als dat niet overtuigend genoeg is, weet ik het niet meer.

 3. Rianne zegt op

  Hoe vaak al niet op Thailandblog gewag is gemaakt dat Transferwise niet te gebruiken is om baht naar Nederland te sturen: ontelbaar! Gebruik https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-ervaringen-met-deemoney/

 4. Dree zegt op

  Je kan geld overschrijven vanuit Thailand met DEEMONEY weinig kosten in de toekomst zou je ook geld naar Thailand kunnen overschrijven.
  https://www.deemoney.com/

  • Ger-Korat zegt op

   Wel eerst even in Thailand persoonlijk een dokument ondertekenen ( en afspraak hiervoor maken) voordat je een account kan aanmaken, zie ik als ik het probeer. Hetzelfde euvel als je via de reguliere Thaise bank naar het buitenland probeert om geld over te maken: als je reeds buiten Thailand verblijft gaat dit niet.

 5. Frans Verstaeten zegt op

  Ik gebruik mijnSCB Bank debetkaart om Thb op mijn transferwise euro rekening te storten, dan de omgette Thb storten op mijn KBC rekening in Belgie.
  Nooit een probleem gehad, en de kosten vielen ook mee.
  De storting gebeurde binnen een paar minuten.

 6. Tom Coeman zegt op

  Het is perfect mogelijk met transferwise….dezelfde dag nog op de rekening !

 7. Adje zegt op

  Ik doe het met Azimo. Eerste 2 keer geen kosten. Daarna slechts 1 euro per keer. Geld staat binnen enkele uren op thaise rekening. Wisselkoers is goed. Echt de moeite waard.

 8. Adje zegt op

  Voor alle duidelijkheid. Kan ook van Thailand naar Nederland.

 9. Lessram zegt op

  Met behulp van de debetcard van Transferwise is dit toch niet kostbaar?
  Debetcard aanvragen, geld in Baht op card zetten (op Baht-Balance), omzetten naar de “Euro-balance”. En daarna weer overmaken naar NL bank.
  Of overzie ik iets?
  Die lelijke gif groene debetcard is trouwens binnen een week geregeld…..

  • Ruud Vorster zegt op

   Met Transferwise borderless account zet je elke currency over naar een andere dus in dit geval Baht naar Euro en met je Euroaccount doe je weer wat je wilt in dit geval sturen naar een bankrekening van je keuze!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website