Beste lezers,

Is er misschien iemand die een zinnig woord kan melden over de situatie in Phuket gaat het nu wel of niet open per 1 juli? Is er een quarantaine hotel nodig?

Ik heb gelezen 3 dagen een verblijf op het eiland is voldoende mits men gevaccineerd is en bij vertrek een PCR-test heeft gedaan. Is het nodig om direct te vliegen dus niet via Bangkok, of kan men daar zonder problemen via de transithal vertrekken?

Via de ambassade in den Haag geen duidelijk antwoord. Ik heb een jaarvisum en de CoE moet nog ik aanvragen.

Graag uw info.

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 1.00/5. From 2 votes.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Gaat Phuket nu wel of niet open per 1 juli?”

 1. Cornelis zegt op

  Nee, ook de Ambassade kan je geen duidelijk antwoord geven en dat zul je ook hier niet vinden.
  Het grote struikelblok is dat 70% van de bevolking van Phuket gevaccineerd moet zijn en het ziet er niet naar uit – ik omschrijf het nog vriendelijk – dat dat gaat lukken. Wanneer het ook ingaat: je zult rechtstreeks vanuit het buitenland in Phuket moeten arriveren. Transit via Bangkok is niet mogelijk onder de voorgestelde regeling. Die 3 dagen die je noemt ben ik nog niet tegengekomen, wel 7 dagen, maar ook wat dat betreft is er nog steeds geen duidelijkheid. Ook lijkt het erop dat je alleen complete reispakketten zult kunnen regelen, en het ziet er naar uit dat die in het hogere prijssegment zullen liggen.
  Kortom: volop onduidelijkheid.

 2. Willem zegt op

  Het zal komende maanden nog wel onduidelijk blijken of Thailand überhaupt wel geschikt is om naar toe te kunnen reizen. De vaccinaties komen niet op gang. Men is nog volop bezig met registraties, en af en toe dropt men een bericht dat bepaalde beroepsgroepen wel gevaccineerd kunnen worden. Kunnen worden betekent niet dat het al aan de gang is. Over Phuket is vanaf dit voorjaar geroepen dat men de hele bevolking wilde gaan inenten om daarmee het toerisme weer aan de praat te krijgen. Dit gaat niet lukken omdat de doelstelling een verkeerde is. Inentingen ga je doen om een bevolking te waarborgen voor besmetting, niet om economische belangen te behartigen. Maar ja, zo denkt men in Thailand. Eerst gaat het om geld, dan komt de rest. Ik snap ook niet goed waarom zoveel mensen gebrand zijn in Thailand op vakantie te willen. Ze hebben het allemaal nog niet voor elkaar, als er een nieuwe uitbraak plaatsvindt wordt je 14 dagen op eigen kosten opgesloten in een hotel, je kunt nog nergens naar toe, en mensen die vrouw en-of kinderen in Thailand hebben zitten, kunnen via de ambassade in Den Haag al langer terug. Gewoon wachten tot wereldwijd de seinen op groen worden gezet, en ondertussen genieten van wat Europa aan vakantieplezier te beiden heeft. Europa heeft legio vakantiemogelijkheden, en als in juni dat EU-covid certificaat vrij komt kun je er volop gebruik van maken.

  • Dennis zegt op

   De wens (en daarop gebaseerde beleid) op Phuket is een andere dan die van de landelijke overheid. Op zich zou het moeten lukken om voor 1 juli 70% te vaccineren, maar dan moet je wel vaccins krijgen en, minstens zo belangrijk, de landelijke overheid moet je wel steunen.

   U stelt dat de overheid vooral economische belangen behartigd, ik denk juist van niet. Men behartigt meer politieke belangen en wensen vanuit de heersende elite. Het is bijvoorbeeld niet nodig om gevaccineerde toeristen 14 dagen in ASQ te stoppen. Toch grijpt men dit middel aan. Waarom? Omdat men graag wil benadrukken, dat Covid uit het buitenland komt en Thailand er dus bij gebaat is om buitenlanders te weren. Daarnaast heeft Thailand enkel Sinovac (China) en lokaal geproduceerde AstraZeneca vanaf juni (in grotere aantallen). De eerste vaccins die eind 2020 op de markt kwamen (Pfizer en Moderna) komen pas in Q4 van dit jaar beschikbaar in Thailand. Dan loop je gewoon mijlenver achter de feiten aan. Waarom dit beleid? Waarom heeft Thailand niet eerder gekozen voor de beschikbare vaccins? Daarnaast moeten we maar zien in hoeverre de lokaal geproduceerde vaccins in die grote aantallen kunnen worden gemaakt. In Europa is dat namelijk het grote probleem van AZ.

   Thailand gooit middels z’n door politieke motieven bepaalde beleid, weer enorm z’n eigen glazen in. Niks economie eerst, maar “wij in Thailand doen het beter”-houding en zie daar wat het gevolg in.

   Terugkomend op de vraag of Phulet open gaat op 1 juli; Nee, dat gaat ze niet (meer) lukken en bovendien wat zou je er willen doen? Veel hotels, bars, restaurants zijn gesloten. Ook op 1 juli.

 3. willem Hagting zegt op

  We zullen gewoon op de definitieve aanwijzing moeten wachten. Er zijn al wel wat concept regelingen bekend gesteld maar dat is onder heel veel voorbehoud en moet uiteindelijk door de CCSA en Prayut goedgekeurd worden.

 4. Joost A. zegt op

  Ter info:
  https://www.pattayamail.com/thailandnews/70-of-people-in-phuket-will-be-vaccinated-by-early-july-in-time-for-sandbox-reopening-356548
  https://assets.thaivisa.com/forum/uploads/monthly_2021_04/three-stage-roadmap-to-reopen-Thailand-info.jpeg.477843780db6b9a194707907e94c2e33.jpeg

 5. Tak zegt op

  Ik woon in Phuket en ben het met bovenstaande personen eens ;
  – op vakantie 1 juli wordt moeilijk want 70% moete ingeent zijn en dat gaat niet lukken. Expats die op Phuket wonen hebben nog geen enkele duidelijkheid over een vaccin.
  – je hebt CoE nodig, covid verzekering, directe vlucht en een RTCP test.
  – daarnaast 7 dagen package in een special hotel. Prijzen zijn genoemd tussen
  de 150.000- 200.000 baht. Inclusief twee maal testen.
  – phuket is vrijwel geheel verlaten. Vrijwel alles is dicht. Ghost town.
  – je komt midden in het regenseizoen.

  Ga lekker op vakantie naar Spanje, Portugal, Italie of Griekenland.
  Mooi weer, leuke mensen,, niet duur en niet te ver van huis.
  Thailand op zn vroegst eind 2021 of begin 2022.

  TAK

  • Eric zegt op

   Uitstekende punten, ik ben het 100% met je eens.

   Ik haakte al af toen er gesproken werd over 150.000-200.000 voor die package deal. En dan nog 2 testen erbij.

   Ik ben bereid om bij aankomt een PCR test te ondergaan en maximaal 1 nacht in een hotel de uitslag af te wachten. Dat is het. Conclusie: ik ga niet want er zijn gewoon teveel hoepels waar je doorheen moet springen.

   ‘t Is alles of niets: als volledig gevaccineerde toeristen bij aankomst een negatieve PCR-test kunnen overleggen op het eiland zou dat eigenlijk al voldoende moeten zijn.

   Zonder verplichte covid-verzekering en een verplicht arrangement van 7 dagen in een hotel a 150.000 – 200.000 baht maar met de winkels, bars, massage places, kortom ALLES open zonder 1.5 meter en mondkapjes… ja, dan zou ik overwegen al is het regenseizoen niet eens mijn favoriete periode.

   Wanneer men volledig gevaccineerden personen met een negatieve PCR test op een eiland zet waar 70% van de bevolking is gevaccineerd (voor het gemak ga ik daar nu even vanuit) dan zou er van mondkapjes, social distancing en testen geen sprake hoeven zijn. De kern van vaccinaties is dat alles weer terug gaat naar NORMAAL.

 6. Hans Struijlaart zegt op

  Na alle plannen die Thailand had vorig jaar en ook dit jaar om te gaan versoepelen om meer Buitenlanders over te halen om naar Thailand te komen, is tot op heden nog niets tot stand gekomen. Behalve dan de verplichte quarantaine voor 14 dagen in een duur aangewezen hotel door de overheid, (de hoge ambtenaren van de overheid hebben megadeals gemaakt met deze hotels voor vele bathjes smeergeld) waar je eten voor de deur wordt gezet is en je 14 dagen vakantie viert in je eentje op “Balkonia”. Dus ik adviseer je om nog een maand of 6 te wachten. Dan is er waarschijnlijk wel meer mogelijk zonder quarantaine en andere bureaucratische verplichtingen die je sowieso extra geld gaan kosten. Ik heb in ieder geval mijn zinnen gezet ergens februari 2022. Lijkt me realistischer. Kan nog wel een paar maanden wachten. En ik ben het geheel met Tak eens die daar woont. Waarom vakantie vieren in een Ghost town? Tenzij je van een kluizenaarsbestaan houdt. Waarom deze haast? Op dit moment is er nog geen enkele zekerheid dat er versoepelingen zijn i.v.m. met de 14 daagse quarantaine. En die komt er voorlopig ook niet. Groeten Hans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website