Beste lezers,

Een vriend wist mij te vertellen dat Pattaya in oktober opengaat voor buitenlanders die volledig gevaccineerd zijn. Weet iemand of dat klopt? En wat zijn de voorwaarden dan? Kan ik alvast een vliegticket boeken?

Groet,

Bernhard

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

12 reacties op “Lezersvraag: Gaat Pattaya in oktober open voor gevaccineerde toeristen?”

 1. Dirk zegt op

  Bernhard een vliegticket boeken kan je alijd. Of Pattaya open gaat is een andere vraag. Ik woon er in de buurt en twijfel er hard aan.

 2. Osen zegt op

  Bernhard,

  Denk dat dit weer 1 van de vele proefballonetjes zijn die de ronde doen. Durf je bijna met 100 procent zekerheid te vertellen dat dit helaas niet gaat lukken. Misschien dat ze straks mee gaan doen met het sandbox project zoals in Phuket, maar dit gaat ook allemaal zeer moeizaam.

 3. PDJ zegt op

  Goh, dat is alleszins het voornemen, ALS de stiuatie in Phuket, dat onder die voorwaarden op 1 juli van start gaat onder controle blijft. Ik denk dat het daar veel van af hangt. Ticket reeds boeken lijkt me riskant. Stel dat je boekt, maar quaranaine zou nog steeds van kracht zijn, en je wil onder die omstandigheden toch niet vertrekken …. maar de vlucht gaat alsnog door ….. ticket kwijt?

  • henry zegt op

   Hi PDJ,

   Het verhaal wat je hier schrijft klopt, het hangt echt af van de vactinaties die plaats vinden in de gebieden die genoemd zijn zoals Bangkok, Krabi, Pattaya en nog een aantal.
   Maar ook vooral hoe de sandbox op Phuket zal verlopen.
   Ticket kwijt is erg resaluut wie bij KLM boekt is zeker zijn geld NIET kwijt bij andere maatschappijen is dat erg onduidelijk.

   • Arie 2 zegt op

    Klopt maar het is niet goedkoop. Afgelopen week KLM geboekt. Met de kerstvakantie zitten wij in thailand. Hoop ik. Ik denk dat dan thailand ook wel volledig gevaccineerd is en alles weer is als van ouds.

    • Bert zegt op

     Heb vandaag ook een ticket geboekt voor 5 juli.
     Mag tot 31-12-2021 kosteloos omboeken (alleen evt tariefverschil bijbetalen)
     Bij annulering een voucher, zelfs restitutie is mogelijk bij de duurdere klasse.

 4. Lung addie zegt op

  Indien dit om een ‘vriend’ gaat heb jij het dus van ‘horen zeggen’ en hij hoogst waarschijnlijk ook. Er is, tot heden, nog nergens iets of ook maar iets, wat officieel is, hierover ergens verschenen. Vraag aan die vriend waar zijn informatie vandaan komt. Indien dit om oktober zou gaan heb je trouwens nog tijd zat een ticket te boeken.
  Vandaag wel gelezen dat reeds 50% van de buitenlanders, welke te kennen gegeven hadden naar Phuket te willen gaan, gebruik makend van de sandbox voorwaarden, reeds gecanceled heeft. Zo zie je maar……

 5. Jozef zegt op

  Bernhard,

  Daar zou,ik niet durven van dromen, kijk naar het Sandbox plan voor Phuket, we zijn half juni en kunnen nog steeds niet met enige zekerheid zeggen of het tegen 1 juli gaat lukken’
  Als je dan bedenkt wat je allemaal nodig hebt van dokumenten om Thailand in te kunnen, dan verwacht ik de eerste 2 a 3 weken van juli nul komma nul arrivals in Phuket.
  Dagelijks zoveel mogelijk info,trachten te vergaren lijkt me het veiligst, en zeker voor oktober nog niet boeken.
  Ons geduld wordt zwaar op de proefvgesteld nietwaar, maar….het gaat goedkomen.
  Jozef

 6. fred zegt op

  Voorwaarde zou ten allen tijde zijn dat 70 % van de lokale inwoners is gevaccineerd. Wel ik kan U enkel vertellen dat volgens mij een duizend tal Thai hier verleden week hun eerste prik met van AZ hebben gekregen.
  Hun tweede afspraak is vastgelegd voor heel einde september. Dus al diegenen die nu aan de beurt gaan komen ik denk meer dan 95 % van de bevolking zullen hun tweede prik pas laat in Oktober krijgen.
  Trek zelf je conclusies of tegen 1 Oktober de bevolking gaat zijn geprikt.

 7. Jacobus zegt op

  Ticket kwijt als niet kunt vliegen, om wat voor reden dan ook. Dat is niet waar. De meeste maatschappijen, vooral die hun basis in het midden oosten hebben, zoals Qatar Airlines, bieden vluchten aan die je kosteloos kunt verzetten. Ik heb daar zelf gebruik van gemaakt.

  • keespattaya zegt op

   Inderdaad. Als je boekt , boek dan een flexibel ticket. Ook ik heb mijn ticket van Swiss Air 2 keer kosteloos om kunnen boeken. Nu hopelijk 22 November wel mogelijk om te gaan. En anders maar weer verzetten.

 8. Frans zegt op

  De burgemeester van Pattaya is inderdaad met het idee gekomen om vanaf 1 okt. een soortgelijke toegang tot Pattaya te realiseren als het ‘Sandbox’ projekt op Puket. Omdat je vanuit Pattaya overal heen kunt en er geen controle mogelijk is op waar de toeristen tijdens het verblijf gedurende 7 dagen heen gaan, anders dan Puket waar je op een eiland verblijft, heeft de regering al bij voorbaat gezegd dat het plan van de burgemeester niet doorgaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website