Beste lezers,

Ik ga morgen op vakantie naar Thailand met mijn Thaise vrouw. Bij het online inchecken zag ik dat het paspoort van mijn vrouw nog 6 maanden en 2 weken geldig is. We blijven 1 maand in Thailand. Dit betekent dat als we terugkomen haar paspoort 5 maanden en 2 weken geldig is. Ze heeft een MVV visum. Gaat dit een probleem worden?

En hoe snel kan eventueel een Thais paspoort in Thailand worden aangevraagd voor een Thai die in Nederland woont?

Met vriendelijke groet,

Jan Willem en Tik

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Gaat de geldigheid van het paspoort van Thaise vrouw problemen opleveren?”

 1. Jacques zegt op

  De Thaise instanties zijn streng in de leer dus die 6 maanden zijn van belang. Als uw vrouw ook nog (naast Nederland) staat ingeschreven in Thailand, dan duurt het ongeveer een week die verstrekking na aanvraag. Waar is haar Thaise paspoort afgegeven ook in Thailand dan zou haar oude adres een snelle optie kunnen zijn. Mogelijk staat ze nog geregistreerd in het Thaise huisboekje. Heeft ze nog haar Thaise ID kaart die ze als ondersteuning kan gebruiken bij de aanvraag in Thailand? Voor Nederland levert het geen probleem op bij terugkomst, want daar geldt de einddatum op het paspoort.

 2. jan zegt op

  bangkok 2 werkdagen nieuw paspoort geen foto nodig

 3. Mark zegt op

  Twee jaar geleden tijdens onze vakantie verving mijn vrouw haar toen verlopen Thaise reispaspoort in Phitsanoulok.

  Ze is ‘s ochtends 8 uur samen met haar broer vertrokken en was in de namiddag terug met een gloednieuw Thais reispaspoort. De reistijd bedraagt circa 2 uur.

  Ik kreeg een uitgebreid verslag van de lekker lunch. Van de administratieve gang geen woord 🙂
  Goed en snel geregeld.

 4. Prawo zegt op

  Leg eens uit. Je vrouw heeft een MVV visum. Is dat het enige dat ze heeft?
  Ik denk dat je bedoelt te zeggen dat ze via de TEV-MVV procedure naar Nederland is gekomen. Als het goed is lag toen ze eenmaal in Nederland was het verblijfsdocument bij de IND voor haar klaar en heeft ze dat ook afgehaald.

  Dan is dat het document waarmee ze weer naar Nederland kan reizen. Als ook haar paspoort geldig is, hoe lang nog maakt niet uit.
  Ik neem aan dat de Thai iemand met ene geldig paspoort en een Nederlandse verblijfsvergunning bij vertrek niet tegen zullen houden.

  Als haar paspoort binnenkort aan vernieuwing toe is, regel een nieuw paspoort dan direct aan het begin van jullie verblijf. Dan is het waarschijnlijk klaar als jullie weer vertrekken.
  En wellicht nog goedkoper en/of sneller dan via de Thaise ambassade.

  • Jan willem zegt op

   Ze heeft een ind kaartje met 5 jaar . Ik was bang dat ze nederland niet in kon komen omdat haar paspoort minder dan 6 maanden geldig is op het moment dat we in Bangkok willen reizen naar schiphol.

   • Prawo zegt op

    Terugkomen naar het Schengengebied (dus ook naar Nederland) zal geen enkel probleem zijn als ze reis met een geldige verblijfsvergunning in combinatie met een geldig paspoort.
    Zo’n combinatie heet “document voor grensoverschrijding”.

 5. John Chiang rai zegt op

  Een nieuw Thais paspoort kun je op veel plaatsen in Thailand aanvragen,het gaat meestal veel sneller en ook nog goedkoper als in Europa.
  Bij binnenkomst in Thailand geldt de 6 maanden geldigheid alleen maar voor buitenlandse paspoorten, zodoende heeft jou vrouw geen enkele problemen op de heenreis.
  Bovendien bestaat er anders als voorheen 5 jaar,nu ook een Thais paspoort met een geldigheid van 10 jaar.
  Je kunt bij de aanvraag procedure in Thailand een adres in Thailand achterlaten,waar ze binnen een paar dagen het nieuwe paspoort naar toe sturen. (doet mijn Thaivrouw iedere keer als ze een nieuw paspoort nodig heeft)

 6. Rob zegt op

  Mijn vrouw moest bij onze laatste reis ook een nieuw paspoort aanvragen. Ik zou dat zeker doen als ik jou was wantsowieso gaat ze dat nodig hebben. Ik kan me niet meer herinneren hoe lang het precies duurde maar het ging allemaal heel snel dus als je het kort na aankomst aanvraagt, gaan jullie het zeker op tijd kunnen regelen.

 7. Daniël M. zegt op

  Gewoon nieuw Thais paspoort aanvragen in de provincie van de woonplaats van uw vrouw.

  Zo hebben wij ook de ID-kaart en paspoort van mijn Thaise vrouw laten vernieuwen in Khon Kaen. Doe het wel meteen na aankomst.

  Paspoort wordt – als ik mij goed herinner – per post opgestuurd.

 8. Christiaan zegt op

  Mijn vrouw heeft onlangs een nieuw paspoort aangevraagd in Bangkok en kon dat na 3 dagen al ophalen. Dus adviseer ik, laat jouw vrouw dat ook doen.

 9. Jan B zegt op

  Beste Jan Willem en Tik,

  Bij aankomst in Bangkok 7 juni heeft mijn vrouw in Bangkok een nieuw Thais paspoort aangevraagd en met 3 dagen lag het paspoort bij moeders in Songkhla. Kosten THB1000+70 voor de post.
  Sneller kan ook maar dan betaal je meer.
  Groet en succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website