Lezersvraag: Excursies boeken in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
19 september 2017

Beste lezers,

Wij (twee vriendinnen van 29 en 31 jaar) maken een rondreis door Thailand maar willen niet alleen van te voren vastleggen. Wij boeken alleen een hotel voor de eerste paar nachten in Bangkok en dan zien we wel. Waarschijnlijke na een paar dagen door naar het Noorden en dan weer naar het zuiden.

Wij vroegen ons wel af hoe het zit met de trein en excursies? Moet je een treinticket met de nachttrein naar Chiang Mai ruim van te voren boeken?

Wij willen in Bangkok een fietstocht maken en ook een vaartocht over de klongs. Kan je zoiets in je hotel boeken of op straat bij een boekingskantoortje? Of is het beter om dat vooraf in Nederland te regelen bijvoorbeeld via BM-Air?

Groetjes,

Nicolette


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Excursies boeken in Thailand”

 1. je thai zegt op

  genoeg boekingkantoortje zeker bij khaosan road backpakkers gebied
  Groet E Thai

 2. Jaco zegt op

  Zo’n boottocht regel je het beste op de steiger waar de boot afvaart.

 3. Daniel VL zegt op

  Voor de trein CM hangt het er van af wanneer je hem wilt nemen. Voor een feestdag of zondag 2 a 3 dagen op voorhand. Best na je beslist wanneer te gaan Zelf zou ik Bangkok houden voor de laatste dagen, moet je er toch zijn om het vliegtuig te halen. Op weekdagen zeker de dag ervoor.

 4. Anja zegt op

  Ik zou geen activiteiten van te voren boeken, daar goed te doen!
  De trein naar Chiang Mai, ik zou um niet nemen!
  Je bevriest, zo koud is de airco!
  Je wordt getilt door de stewards(des) zij rekenen woekerprijzen voor drinken en te heet eten!
  Ff vliegen met air asia is sneller en goedkoper, paar tientjes meer dan trein!
  Je mist niets kwa uitzicht of iets dergelijks, de nachttrein rijdt veelal in het donker!
  Op Rambuttri road, in de buurt van Rambuttri villa (prima betaalbare hotel in herrievrije zone) zit een boekingskantoortje van Mister Tan, daar gaan wij altijd, een betrouwbare goede gast!
  Als je wilt fietsen met Co van Kessel, neem je de boot tot aan River City Bangkok warenhuis, daar zit ie onder. Je kan een kaartje ter plaatse kopen of eerder via hun website reserveren.
  Veel plezier!

 5. Teeuwen zegt op

  ik zou de trein wel nemen het is fantastisch ik ga binnen kort nog eens doen hebben al eens gedaan met de nacht trein en terug met de dag trein.die meneer lult maar wat uit zijn nek dat je getild word larie doe het maar gerust en je zult het zien dat het geweldig was.

  • Fransamsterdam zegt op

   Ik kan niet garanderen dàt je getild zult worden in de trein naar Chiang Mai, maar àls het gebeurt is het vast de goedkoopste manier om op authentieke Thaise wijze geflest te worden.
   Als je richting Chiang Mai gaat is het sowieso geen overbodige luxe om iets van een trui of zo mee te nemen, dus een koude airco hoeft ook niet direct een bezwaar te zijn.
   In sommige hotels kun je excursies boeken, in andere niet. Op straat moet je je best doen om niet over de boekingskantoortjes te struikelen.
   Voor het kopen van treintickets geef ik je een link.
   .
   https://www.seat61.com/Thailand.htm
   .
   Veel plezier en we horen de ervaringen graag!

 6. Francois Nang Lae zegt op

  Over Bangkok kan ik je niks vertellen. Ik zit op veilige afstand bij Lampang :-). Over de trein wel. Ik vind het geweldig om de trein te nemen in Thailand. Vliegen mag dan wel sneller zijn, maar op vakantie heb je geen haast. Wat je kunt overwegen is om in etappes te reizen. Wij hebben ooit de reis gemaakt met een eerste stop en 2 nachten in Lopburi (mooi oud tempelcomplex en beroemd om de apen die er rondbanjeren), daarna naar Phitsanulok en van daar per bus naar Sukothai, en vervolgens door naar Chiang Mai. Ook Lampang is een tussenstop waard. Op die manier kan je overdag reizen en heel veel verschillende landschappen voorbij zien komen. Ik zou in ieder geval niet te veel vooraf plannen. Het lekkere van dit land is nou net dat je alles makkelijk ter plaatse kan regelen. Alleen als je per se op een bepaalde dag en tijd de trein wilt nemen is vooraf boeken verstandig.

 7. gonny zegt op

  Treintickets zeker voor de nachttrein is aan te bevelen om ze vooraf te boeken.
  Vanuit Nederland rechtstreeks of bij Greenwood.
  De treinreis is een leuke ervaring maar zeer vermoeiend, slapen is er niet bij.
  Voor een paar Bathen meer vlieg je in een klein uur van Bangkok naar Chiang Mai.

 8. Teuntjuh zegt op

  De excursies voor Bangkok heb ikzelf jaren geleden bij Ko van Kessel tours gedaan, het fietsen was echt te gek en voor de boottocht hebben ze volgens mij nog steeds die waarmee je met verschillende soorten boten wordt vervoerd, vooral die rocketboot is fantastisch als je van snelheid houdt. Alles is prima verzorgd Ko is zelf al jaren geleden overleden, maar volgens mij worden de excursies nog steeds onder zijn naam gedaan. Op Google zo gevonden en er heeft een aantal jaren geleden ook een hele goede recensie/artikel over in het AD gestaan.

 9. P. de Jong zegt op

  Wij boeken onze reizen naar Thailand altijd via 333Travel in Harmelen. Dit reisbureau heeft tevens een eigen vestiging in het Eastin Makassan Hotel in Bangkok. Hier zijn Nederlandse medewerkers. 333Travel biedt een groot aantal excursies aan. Raadpleeg de 333Travel website voor verdere informatie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website