Beste lezers,

Ik ga de 23ste deze maand 15 dagen in ASQ. Ben benieuwd hoe jullie de 15 dagen “ isolatie“ zijn doorgekomen? Deel je ervaring en het helpt mij en wellicht ook een ander om deze periode door te komen.

Groet,

Frans

16 reacties op “Lezersvraag: Ervaringen met ASQ?”

 1. Bert Minburi zegt op

  Beste Frans,

  Door het stellen van de vraag maak je het in mijn ogen al groter dan het is.
  Ik heb een tip…nadat je bent geland op Suvernabhumi airport laat alles gewoon over je heen komen.
  Ik zit nu halverwege en vermaak me prima met boeken en mijn laptop.
  De enige stoorzender is mijn werk helaas, anders zou het helemaal een rustige tijd van bezinning zijn.
  Het hele gebeuren blijft subjectief, de een heeft nou eenmaal meer onrust in zijn lijf dan een ander.

  Succes!
  Bert

 2. Ton zegt op

  Mooie tijd om helemaal in jezelf to rust te komen, en een reuze oefening in leven in het hier en nu.

 3. Michiel zegt op

  Dag 3 in de Rembrandt Suites.

  Het enige dat de deur inkomt is je eten, om 7 uur ‘s ochtends, om 12 uur en om half 7 diner.
  Behalve de vuilnis mag er niets de deur in.

  Je vaat was je zelf in de badkamer, plastic bestek wordt op verzoek geleverd. Geen cleaning service en ook geen materiaal om de boel zelf schoon te houden. Dus geen bezem, stoffer en blik, schoonmaakdekjes of reserve beddengoed.

  Het eten is dusdanig simpel en saai dat je iedere keer geneigd bent toch maar de roomservice te bellen. Maar met je verstand op nul en je blik op oneindig is het goed uit te houden. Netflix, NLZiet een VPN en YouTube zijn naast de boeken een welkome afleiding.

  Vanaf volgende week eten in het restaurant en een uurtje per dag naar het zwembad. Niet zwemmen maar wel zonnen in een bewolkt en foggy Bangkok.

  Er is weinig verschil met Nederland waar al niet veel mocht en de maatregelen dinsdag waarschijnlijk worden aangescherpt.

  Twee weken afzien om daarna 10 weken “vrij” te zijn is het vooruitzicht dat het draaglijk maakt.

  Maak je niet druk en laat het gebeuren. het valt mee.

  Michiel

  • Ief zegt op

   Hoe heb je de STV geregeld. Ik kreeg te horen vrijdag dat er nog geen STV’s worden uitgeschreven vanuit Nederland…

   • willem zegt op

    Vorige week was het al besloten in het Thaise cabinet. Dan duurt het altijd een paar dagen voordat de ambassades zijn ingelicht. Maar een aanvraag was al wel mogelijk. Op 13 december is de regeling online ook aangepast. Geen beperkingen. Kijk maar op de website van de Thaise ambassade.

 4. Sanne zegt op

  Het viel mij achteraf gezien enorm mee. Ik was dan ook wel goed voorbereid 🙂 Wat ik heb meegenomen: HDMI kabel om films te kijken, verpakte gemalen koffie en filters, theezakjes, genoeg snacks, cup noedels, havermout voor ontbijt, waspoeder voor handwas, met water te vullen dumbbells en andere lichtgewicht workout items. Ik zat in een goed hotel en het eten was in principe prima maar na een dag of vijf begon ik het wel een beetje zat te zijn, de keuzes in gerechten begonnen zich na een aantal dagen te herhalen en ik was dus erg bij met havermout en gedroogde noten / fruit bijv. Succes!

 5. Guy zegt op

  Indien alles goed gaat begin ik op 25/12 aan mijn ASQ en ik vraag mij eerder af hoe ik de volgende 11 dagen ga doorkomen … ga ik mijn COE krijgen? Gaat men vanuit de ambassade plots nog nieuwe regeltjes uitvinden? Gaat mijn covid-test negatief zijn? Gaat mijn vlucht plots gecancelled worden, enz … Eens in mijn ASQ hotel zal er een hoop ellende uit mijn hoofd verdwijnen. Ik kan dus niet wachten om er aan te beginnen … helemaal Zen !

  • Frans zegt op

   Zal ook blij zijn als ik in het hotel ben dan geloof ik het pas dat ik in Bangkok ben .
   Nog ff doorpakken nu pfffff maar komt goed

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad Guy, dat was ook mijn gevoel in de voorbije weken. Toen ik vanmorgen het ASQ.hotel binnenstapte viel er een hoop stress van me af. Nu alleen nog maar die paar weken uitzitten, datbluktbook nog wel.

 6. Peter zegt op

  Beste Frans,

  Het is een geweldige wijze van onthaasten! Ga het vanaf het moment dat je het vliegtuig in Bangkok verlaat, beleven. De Thai hebben het allemaal zeer goed in de hand en verbaas je niet hoevaak jij jouw documenten in Thailand fysiek ter controle moet afgeven. Bij mij zijn er zeker 35 personen geweest en vraag niet waarom en wie van welke dienst was, die mijn papieren fysiek uit mijn handen hebben genomen om ze daarna weer terug te geven. Wel goed controleren wat je terugkrijgt want soms houden ze een document achter. Zorg dus voor voldoende kopieën.

  Ik zit nu in de laatste dagen van mijn quarantaine en inderdaad zoals geschreven: je mag meer niet dan wel! Aan de andere kant: wie houdt nou wie voor de gek en wie doet het goed? Wij in Nederland met 9182 nieuwe besmettingen per dag of de Thai met 3? Besmettingen per dag?

  Neem voldoende leesvoer mee, Netflix, Apple TV+, neem een balletje mee om in beweging te blijven, doe joga, dagelijkse gymnastiek-oefeningen, je eigen muziek en geniet van je rust. Zorg voor een regelmaat in de dag en je zult zien dat de dagen voorbij vliegen. En focus je op één mooie gedachte…. Na de 14 dagen quarantaine ben je zo vrij als een vogeltje in een mooi land met vriendelijke mensen en een fijne temperatuur. Het is altijd beter dan het winterse weer in Nederland en de komende nog strengere maatregelen om het virus in Nederland en de rest van Europa te beteugelen.

  Oja, het klinkt zóóóó ongelofelijk Nederlands en ik durf het bijna niet te vertellen…..

  Als je er één hebt: neem je Nespresso koffiemachine mee met voldoende capsules…. Je mag jezelf in die 14 dagen wel een klein beetje verwennen…. toch?

  Succes en geniet!

 7. Wil zegt op

  Ik zit nu in mijn 10e dag quarantaine en heb het tot nu toe goed doorstaan. Uiteraard mijn IPad mee en diverse boeken. Ook heb een peper en zout vaatje en een mes meegenomen, je krijgt namelijk in de meeste hotels geen mes.. Verder moet ik zeggen dat het eten hier prima is, elke dag de keuze uit 3 verschillende ontbijt, luch en diner met dikwijls wat extra’s zoals toetjes of cakjes en elke dag vers fruit.
  Ik heb wel een kamer met keuken een aparte slaapkamer en balkonnetje. Niet echt goedkoop maar die 20.000,— Bath dubbel en dwars waard. Ik heb 60.000– Bath betaald.
  Oh ja ik hoef maar te bellen en binnen 10 minuten staan ze voor je deur. Kamer wordt in die periode 3x schoongemaakt inclusief nieuw beddengoed en handdoeken. Zaterdag op naar Samui.
  Ik wens je een goed verblijf en bedenk dat je na 15 dagen heerlijk vrij bent met mooi weer.
  Wil

  • Ger-Korat zegt op

   Goed om te lezen Wil. Zelf ben ik ook van plan extra te betalen voor een kamer met keuken, zithoek en meer en het liefst een aparte slaapkamer, heb al een lijstje met wat keuzehotels gemaakt. Kun je vertellen in welk hotel je zit, want het eten is ook belangrijk en dankzij jou positieve reactie ben ik hier benieuwd naar ?

   • Wil zegt op

    In het Royal Suite hotel. Naam van de kamer: One bedroom 60 m2
    Ook heel belangrijk ik heb een magnetron, eten is goed maar lauw.

 8. Rob zegt op

  Beste Frans,

  Ik zit nu op mijn laatste dag (morgen vertrek uit ASQ hotel) en het is mij 200% meegevallen. Belangrijkste voor mij was het hebben van een ruim balkon (en de keuken was ook wel handig). Het is zo lekker om s’ morgens wakker te worden, de schuifdeur open te doen en eerst lekker relaxed op het balkon koffie te drinken. Het heeft het gevoel niet opgesloten te zijn.

  En ja, het blijft spannend totdat je in het vliegtuig zit (las gisteren dat iemand niet mee kon omdat het vlgtg nummer verkeerd stond op de CoE en hij geweigerd werd, goed van te voren controleren dus), maar daarna alles over je heen laten komen, ze hebben alles hier perfect georganiseerd.

  De meeste tips hebben de anderen al gegeven. Neem voldoende snacks mee (zoals kaas, worst, etc., had ook Sinterklaas chocolade letters meegenomen, hmmm!), een mes (want die was ook niet op mijn hotelkamer), een laptop (misschien een HDDI kabel), etc. Wat ook handig is een VPN op je laptop waarmee je Ziggo TV kan kijken (anders had ik gisteren Max niet kunnen zien winnen!), etc. En probeer gewoon de dingen te doen die je thuis ook doet, evtl. je werk (of je in Nederland thuis werkt of in een ASQ hotel maakt weinig uit), voor mij verschilt het niet veel van wat ik in Nederland deed.

  Ik heb het gevoel dat ik nu meer relaxed ben dan ooit en het zou me niet verbazen als ik mijn bloeddruk nu lager is. De 2 weken zijn sneller voorbij gegaan dan ik van te voren kon denken en morgen word ik door mijn vrouw verwelkomd met een lekkere fles wijn Jakob’s Creek. En dan eerst 3 dagen strand op Koh Lorn om daarna naar Chiang Rai te vliegen. Lekker toch?

 9. rudi colla zegt op

  Ik zit nu halverwege, er zal ook veel afhangen welk hotel je neemt. Ik zou zeggen neem een labyop of tablet mee om films te kijken, sommige hotels hebben Netflix. Het eten zal ook afhangen van het hotel dat je boekt. Ik moet zeggen dat het eigenlijk wel meevalt. Dus niet al te veel piekeren. Good luck.

 10. willem zegt op

  Ik zit nu 10 dagen in Lohas Recidences hotel in Bangkok. Een prima hotel met goede service, redelijk meegaand en flexibele medewerkers. Al met al een goede service hier.

  De kamers zijn mooi en groot met een keuken, magnetron, wasmachine/droger, borden en bestek etc. Dat blijkt bij veel hotels niet zo te zijn. Het eten is prima maar wel grotendeels Thais waar ik geen problemen mee heb. Ik kies het vaak bewust.

  Het internet via wifi is goed (70Mb/40Mb) maar wil gedurende de dag nog wel eens iets variëren gua snelheid. Iets wat ik opgelost heb door via een beschikbare lan aansluiting mijn eigen pocketrouter aan te sluiten en daarmee een eigen netwerk op te zetten. ik hoef nu nooit meer in te loggen en kan onbeperkt aantal apparaten gebruiken. Voor veelvuldige reizigers is dit echt een tip!

  Verder is het zoals eerder vermeld handig om bv een mes mee te nemen. Voor sommige hotels misschien een setje mepal borden. Licht en toch het gevoel van aardewerk. Ipv de plastic bakjes waarin het voedsel wordt aangeleverd.

  Ik heb natuurlijk een laptop, boeken, een setje elastische fitness banden , extra koffie voor de eerste dagen ( bleek hier niet nodig) de nodige hartigheden en snoep, noten etc.

  Maar wat me echt het meeste plezier geeft is een mediabox met alle Nederlandse zenders. Gisteren heerlijk de F1 gekeken en Discovery is 24/7 een redelijk goed afleiding. Ga er niet van uit dat je hotel wel genoeg internationale zenders heeft. Heb je nog een Ziggo of KPN etc abonnement in Nederland of kun je er via de app gebruik van maken 😉 dan is dat hier super handig. Desnoods met een VPN om en verbinding in Nederland te simuleren.

  Zorg dat je iets te doen hebt. Al was het maar actief zijn op social media en of de communicatie apps.

  Ik ben redelijk actief op diverse ASQ facebook groepen. Anderen helpen, zelf info krijgen. Toch weer lekker bezig zijn. Zoals nu.

  Nu nog 4 dagen te gaan. Morgen mijn laatste RT-PCR covid test en vrijdagmorgen vanaf 6 uur uitchecken.

  Om mijn vrijheid te vieren blijf ik eerst nog maar een dag in het centrum van Bangkok. Daarna mijn achtergelaten spullen ophalen en naar Chiang Mai vliegen. Ik heb daar nog genoeg te doen zoals verlengen van mijn rijbewijzen (sinds vorige week verlopen) en de visa extension.

  Mijn devies voor een ASQ. Selecteer niet alleen naar prijs. Goedkoop is vaak duurkoop. Kijk met name naar de faciliteiten, lees de reviews en krijg voor jezelf duidelijk wat echt belangrijk voor je is. Eenmaal daar kun je niet meer wisselen. Uitchecken gaat pas na 15 dagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website