Beste lezers,

Wie heeft er ervaringen met het op traditionele manier laten zetten van een Sak Yant Tattoo door een monnik in de Wat Bang Pra Temple in Nakhom Pathon?

Groetjes,

Bart


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met traditionele manier laten zetten van een Sak Yant Tattoo door monnik”

 1. Marcel zegt op

  Ik heb daar een Sak Yant laten zetten maar stelde niet zoveel voor. Er zit daar een monnik ‘ aan de lopende band’ Sak Yant te zetten, gewoon achter in de rij aansluiten. Als ik mij nog goed kan herinneren koste het een pakje sigaretten en een paar bloemen. Hygiene is daar niet bekend want alles gebeurt zonder ook maar iets schoon te maken, verwacht dus geen steriele hulpmiddelen!

  • paul zegt op

   Ik heb daar ook enkele Sak Yant’s laten zetten voor de prijs van een pakje sigaretten, bloemen en reukstokjes, nadien werd het ingewijd door een monnik.
   Wat de hygiëne betreft; de naalden werden telkens ontsmet met alcohol.
   In dezelfde tempel kan je ook tatoo’s laten zetten in een bijgebouw, waar tot 10000bht werd gevraagd voor een dubbele tijger!
   Ivm. hepatitis: er komt haast geen bloed aan te pas!
   Ivm. kanker door goedkope inkt: ik denk dat je meer kans maakt op kanker door het inademen van de smerige lucht in vele plaatsen in Thailand en door het vergif op groenten en fruit.

 2. joey zegt op

  Als je geen boeddhist bent en gewoon die tattoo wil zou ik lekker naar een tattooshop gaan die ook met bamboo werken. De lijnen zijn veel strakker, meer hygiene en het schijnt dat de tattoo van de monnik nogal eens wil vervagen.

 3. Sjeng zegt op

  Alleen al uit veiligheid zou ik nooit bij een monnik zo’n tattoo laten zetten. ( Hepatitus besmetting )
  Ook ik heb er aan gedacht om hem te laten zetten…maar zoals hierboven al vermeld de hygiene is nou niet echt aanwezig op die massa prik sessies. Zoek inderdaad een goede shop als je de mogelijkheid hebt ga dan naar bv Jack Tattoo op Koh chang, dit is een shop die al jaren op White Sand Beach zit en die veilig werkt en ook nog eens kwaliteit levert.

  Succes en go crazy and lets get inked

  HEPATITIS C

  Wat is hepatitis C?
  Hepatitis C is een infectieziekte van de lever veroorzaakt door het hepatitis C-virus (HCV).

  Hoe kunt u hepatitis C krijgen en hoe kunt u anderen besmetten?
  Het virus wordt overgedragen via besmet bloed. Besmetting kan plaatsvinden door gebruik van niet-steriele naalden bij injecties, door bloedtransfusies, piercings, tatoeages, acupunctuur, gemeenschappelijk gebruik van scheerapparaten of tandenborstels en contact met besmet bloed bij verwondingen van de huid. De kans om hepatitis C te krijgen via heteroseksueel contact is heel klein. Het risico voor reizigers is meestal uiterst klein, hoewel de kans op hepatitis C in niet-Westerse landen groter is dan in Nederland, aangezien vaak meer mensen drager zijn en de hygiëne slechter is.

  Hoe ontstaat hepatitis B?

  Hepatitis B wordt door een virus veroorzaakt. Het virus zit in het bloed, sperma en vaginaal vocht van iemand die besmet is.

  Hepatitis B is besmettelijk vanaf zes weken voordat de eerste ziekteverschijnselen optreden totdat het virus uit het bloed is verdwenen. Het virus kan op verschillende manieren worden overgedragen.

  U kunt met het virus besmet raken als besmet bloed, sperma (ook vocht dat vóór de zaadlozing vrijkomt) of vaginaal vocht in aanraking komt met een wondje in uw huid of met de slijmvliezen van uw mond, neus, ogen, anus of geslachtsorganen. Bijvoorbeeld bij:

  onveilig vrijen met een partner die besmet is met hepatitis B;
  een prik met een besmette naald (injecties, piercings, tatoeages, acupunctuur of drugsgebruik);
  gebruik van een besmet scheermesje of tandenborstel.

  • rene23 zegt op

   Goede bescherming : inenten met Havrix, 25 jaar werkzaam !

   • Roy zegt op

    Havrix is een goed middel maar het beschermd alleen tegen hepatitis A.
    Voor hepatitis B kan men zich ook inenten.
    Helaas is er voor hepatitis C nog geen oplossing.

 4. Rik zegt op

  Ik heb het vanwege de hygiëne ook niet laten doen in de tempel maar gewoon in een goede tattoo shop in BKK.
  In NL zit er ook een hele goede Thaise tattoo shop, deze zit in Alphen aan de Rijn. Bij deze shop heb ik mijn tweede Sak Yant laten zetten en ben er echt hel erg blij mee! We zijn hier vorig jaar met ze 3e geweest een aanrader voor als je niet helemaal naar Thailand wil of kan reizen.

 5. Benny zegt op

  beste Bart,
  Dat heb ik ongeveer 6jaar terug laten doen. Gewoon naar daar gaan en er zijn dan verschillende monniken die daar verspreid op hun domein deze tattoos zetten. Keer rondlopen en dan vindt je vanzelf wel de gepaste monnik naar jouw gevoel. Ikzelf toen een monnik gekozen die goed Engels sprak en gevoel voor humor had. Gewoon in de rij wachten dan. Ze vroegen niks ,maar de thaise die toen bij me was zei dat het de gewoonte is om iets in envelopje te steken . Idd de hygiene is niet zoals in tattoo shop maar werd voor aanvang toch goed ontsmet. Succes en hoor het wel

 6. herbie zegt op

  ik heb een yak sand laten zetten in Nederland mede voor de hygiene, en de inkt soort die gebruikt word
  (Er is mij verteld dat je van de goedkope inkt kanker kan krijgen)
  Daarna naar de tempel in Waalwijk gegaan en hem laten zegenen door de monnik aldaar.
  Doet niks onder van een tattoo laten zetten in een tempel in Thailand .

  Gr Herbie

  • herbie zegt op

   Sorry moet Sak yant zijn

 7. leo zegt op

  Wat ik hier mis is dat de OP vraagt om een sak yant op Traditionele manier te krijgen. Een sak yant is wel iets meer dan gewoonweg een tattoo.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website