Beste lezers,

Na bijna 5 maanden in Thailand wil ik graag weer terug naar Nederland. Momenteel heeft Nederland voor reizigers vanuit Thailand geen bijzondere voorwaarden, zoals een negatieve PCR-test. Ik zou probleemloos met KLM van Bangkok naar Amsterdam moeten kunnen vliegen. Wonend in Maastricht is het voor mij echter praktischer om via Brussels Airport te reizen.

De informatie op internet over voorwaarden is tamelijk verspreid en inconsistent. Ik begrijp dat bijvoorbeeld met Lufthansa via Frankfurt altijd een PCR-test nodig is, ook bij transfer dus. Maar Swiss Air via Zurich vraagt dat niet, maar als je op hun site bestemming Brussel nakijkt zou er weer wel altijd een PCR-test nodig zijn.

Echter de Belgische overheid vraagt dat alleen voor reizigers vanuit de rode zone, waartoe Thailand niet behoort (https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/)

Iemand ervaring met terugreizen naar Nederland via Belgie?

Groet,

Roger

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

5 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met terugreizen naar Nederland via Belgie?”

 1. Ben zegt op

  Ik zou via amsterdam gaan en dan met de intercity naar maastricht gaan .
  Ik denk dat de reis tijd ongeveer gelijk is.
  2x per uur van schiphol naar maastricht zonder overstap

 2. RoyalblogNL zegt op

  Het is uw eigen keuze. Maar waarom in coronatijd, waarin regels en beperkingen van dag tot dag veranderen, extra hindernissen of overstappunten inbouwen wanneer van Bangkok naar Amsterdam rechtstreeks en eenvoudig mogelijk is?

  Van Schiphol naar Maastricht is daarna (trein?) ook niet zo ver; en wat u daar wellicht aan extra tijd ten opzichte van Brussel kwijt bent, was u al kwijt door een overstap op Frankfurt of Zürich, met mogelijk andere verplichtingen erbij. Ik zou voor de zekerheid kiezen.

 3. Roger zegt op

  Inmiddels meer info gekregen van Swiss Airlines: een negatieve PCR-test is echt verplicht bij reizen van BKK naar BRU (dus ook al staat Thailand op een groene lijst).
  De reistijd maakt inderdaad niet zoveel uit in verband met de transfer in Zurich, ik neem de adviezen van de mensen hierboven ter harte: het zal KLM naar Schiphol worden.

 4. rori zegt op

  Roger

  Dusseldorf en Keulen Bonn zijn ook alternatief. Via Zurich of Muenchen. Of 1 van de Golfstaten.

  Voor Belgie via internet een CARNET de PASSAGE aanvragen. Geen probleem.

  Vanuit Brussel met Flixbus. Euroliner, DB-bus of trein naar huis. Eventueel via Genk of Luik.

  Voor Duitsland geldt omdat je ter plaatse GEEN bestemming en daar niet verblijft geen probleem. Per trein of Bus even internet raadplegen. Wat komt het beste uit prive? Tijd en kosten?
  Reizen via Aken en je daar op laten halen? Geen verblijf, Geen zaken alleen iemand OPHALEN van Bahnhof of Flughafen. Aan te tonen via Ticket Geen issue.

  Eh Dusseldorf, Keulen-Bonn zijn een stuk vriendelijker dan Brussel

  • Roger zegt op

   Keulen en Dusseldorf waren voorheen inderdaad mijn eerste keuze; een tijdlang ging eurowings zelfs rechstreeks vanuit DUS of CGN.
   Maar Duitsland vergt sowieso expliciet een PCR-test.

   Van de Belgische ambassade in Bangkok heb ik inmiddels ook bericht:

   “Voorlopig dient u inderdaad enkel een passenger locator form in te vullen om naar België te reizen vanuit een groene zone. Er is geen verplichting om een PCR test voor te leggen noch om een quarantaine in te lassen tenzij anders aangegeven of u hierom verzocht wordt.

   Alle informatie is beschikbaar op de officiële website van de Belgische overheid. https://www.info-coronavirus.be/nl/

   Anderzijds vragen vele luchtvaartmaatschappijen en transithavens wel om een negatieve test bij vertrek en doorreis, dus raad ik u aan om hun advies te volgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website