Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met de opvang van zijn of haar Thaise partner die terug gekeerd is naar Thailand?

Mijn vriendin is van plan volgende maand naar Nederland te komen, alleen ziet zij op tegen de quarantaine bij haar terugkeer in Thailand. Ik heb begrepen dat de terugreis via de ambassade wordt geregeld. Haar grote angst is dat ze dan ergens in een kazerne wordt geplaatst buiten Bangkok.

Hoe is de accommodatie waarin zij wordt ondergebracht, of is het verstandig om zelf een hotel te boeken waar ook wij Farang onderdak zoeken?

Misschien is alles weer anders als zij dan uiteindelijk in maart volgend jaar weer terugkeert. Maar alle ervaringen tot nu toe welkom.

Groet,

Kemosabe

11 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met opvang Thaise partner die teruggekeerd is naar Thailand?”

 1. jan Willem zegt op

  Beste Kemosabe,

  Een Thaise collega van mijn vrouw is 3 weken geleden naar Thailand gevlogen.
  Hij is in het Asia hotel in Pattaya onder gebracht.

  http://www.asiahotel.co.th/asia_pattaya/

  Als ik naar hun website kijk, dan denk ik dat het een heel mooi hotel is.
  Hij vond het overigens wel verschrikkelijk, hij voelde zich een gevangene en was blij dat hij er uit kon.

  Met vriendelijke groet,

  Jan Willem

  • fred zegt op

   Ik heb het ook doorlopen. . Heb 2 weken in een mooi hotel in Bangkok moet zitten. Het is niet veel anders dan een luxe gevangenis. Je eten wordt afgezet voor de deur en als je gedaan hebt zet je de lege doosjes weer aan de deur. De eerste 5 dagen mag je totaal niet buiten. Is je eerste PCR test negatief (dag 6) mag je onder begeleiding een half uurtje aan het zwembad gaan relaxen of er wat rondstappen. Na een half uurtje terug onder begeleiding naar je kamer.

   Eten was niet slecht maar wordt je gebracht in plastiek doosjes. Drinken was alleen water. Je kon wel opteren voor andere drank maar wel tegen bijbetaling . Alcohol is verboden.

   Na een dag of 10 ben je wel rond en heb je alle menu’s gezien. De laatste dagen zijn het vervelendst vooral dat je pas volledige zekerheid hebt dat je vrij bent na de tweede PCR test (dag 10). Je weet maar nooit want is die positief (niet goed) dan ben je nog niet aan het einde van je avontuur. Dus dat is nog wel even stressen.

   Mijn ramen kon ik niet open zetten had wel goede airco en goed stortbad alsook ligbad. Personeel super vriendelijk en alle dagen 2 verpleegsters die even komen checken…hartslag temperatuur bloeddruk.

   Ik heb het gedaan om terug bij vrouw en gezin te zijn maar als toerist zou ik er zeker niet aan beginnen.

   Ik raad iedereen aan om zeker een laptop mee te brengen (wifi is voorhanden en prima) zodat je je wat kan vermaken en of bezighouden. Ook een paar goede boeken zijn meer dan welkom.

   Verder is er toch ook nog de kostprijs. Zelf betaalde ik 42.000 baht. Er zijn iets goedkopere hotels maar die zijn meestal volzet. Duurder zou ik niet nemen want daar zie ik niet echt het nut van in. Mijn kamer was meer dan ruim genoeg.

   Het is verre van een helse beproeving maar er zijn wel leukere dingen in het leven.

 2. Lydia zegt op

  Onze Thaise schoondochter heeft er foto’s van laten zien. De regering heeft hotels aangewezen waar de mensen vanaf de airport met bussen heengebracht worden. Thaise mensen mogen gratis in quaraintaine in zo’n hotel en anderen betalen heel veel.

 3. Wout Weggemans zegt op

  Hallo,
  Mijn partner heeft, op 2 dagen na, de quarantaine er bijna opzitten.
  Betreft een 3*-hotel. verouderd maar wel schoon.
  Kamer is niet overmatig groot en het eten varieert.
  Het is niet toegestaan om eten te laten bezorgen, wel kan familie of vrienden dingetjes afgeven zolang het geen maaltijden zijn. Fruit etc is toegestaan en snoepgoed e.d.
  Ze moest er wel even aan wennen maar achteraf was het best te doen.
  Als je zelf een hotel boekt is het ook maar de vraag of alles naar wens en verwachting gaat, niet?

 4. Frank zegt op

  Mijn vrouw en ik zijn 1 oktober terug gegaan naar Thailand. Zij gratis staats quarantaine en ik betaald. Haar hotel was in Bangkok en erg mooi. Zij had toevallig uitzicht op zee, niet iedereen heeft dat.
  Alles goed geregeld maar het blijft 14 dagen quarantaine dus 14 dagen alleen.

  • Frank zegt op

   Sorry zij was in Pattaya en ik in Bangkok.

 5. ronny zegt op

  Mijn zoon (Thai) is in juli naar Thailand gegaan voor een overlijden. Hij is met een vlucht van KLM ,geboekt door de Thaise ambassade te Brussel naar daar kunnen gaan (repatrieringsvlucht) En dev16 dagen Quarantaine werden ze gebracht naar een 4 sterren hotel in Jomtien. Kamers waren mooi, maar ja 16 dagen zonder buiten komen is niet gemakkelijk. Alles wordt geregeld door de Thaise ambassade.

 6. herman buts zegt op

  Mijn vrouw is eind augustus naar Thailand vertrokken met een vlucht van de Ambassade, hotel valt echt wel mee, mooie kamer met Balkon.Ijskast en microgolf aanwezig. Drie maal per dag gratis eten en je kan eten en dergelijke meer bestellen in 7eleven indien je iets extra wil(mits betaling).Alles wordt voor de kamer afgezet. Je mag 2 keer de kamer af voor de Coronatest. Is dus echt geen kazerne ( was helemaal in het begin wel zo)
  Het blijft wel zo dat 14 dagen opgesloten zitten niet aangenaam is..

 7. Fons zegt op

  Een vriendin van mijn vrouw is verleden maand ook terug naar Thailand gekomen. Van de luchthaven is zij naar een tamelijk mooi hotel gebracht in Pattaya. Daar moest ze in quarantaine blijven en op dag 16 in de ochtend werd zij gebracht waar ze heen wilde in Lopburi. Allemaal gratis. ze was en is heel tevreden.

 8. Dick CM zegt op

  Hallo, Mijn vriendin is 11 november naar Thailand vertrokken met Qatar Air.
  Ze heeft eerst een CoE aangevraagd bij de Thaise ambassade deze geeft binnen3 dagen een goed keuring
  Dan moet je binnen 14 dagen zelf een hotel en vliegreis boeken deze naar de ambassade sturen en krijg je de CoE met stempel voor akkoord
  Dan een FtF en Corona test doen en met dit alles naar Thailand
  De Qatar air vroeg niet om papieren alleen in Bangkok werd het 4x gekontroleerd WEL Corona en FtF het hotel mag je zelf regelen (32.000 thb)
  Dick C.M.

  • adje zegt op

   Ik neem aan dat je vrouw dan geen thais is of dat zij de vlucht zelf heeft geregeld. Als ze Thais is en ze vliegt met een repratieringsvlucht, die door de ambassade wordt geregeld, dan hoef ze het hotel en maaltijden niet te betalen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website