Lezersvraag: Ervaring met koeriersdiensten in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 december 2020

Beste lezers,

Ik heb een vraag omtrent koeriersdiensten welke werken in het gebied van de Nederlandse ambassade. Het betreft een document welke vertaald en gelegaliseerd is door een plaatselijke notaris en door het ministerie van buitenlandse zaken in Bangkok. Ik heb echter verzuimd om het document te laten legaliseren door de Nederlandse ambassade te Bangkok.

De ambassade geeft aan dat ik het document mag laten brengen door een koerier. Op internet zijn er best een aantal bedrijfjes te vinden die deze service aanbieden, nu is deze service best heel belangrijk voor mij, een tripje naar Thailand om e.e.a. zelf even te regelen zit er op het moment namelijk niet in. Verlies van het document zou een absolute horror zijn.

Mijn vraag aan de lezers is dan ook of er iemand ervaring heeft met dit soort bedrijven?

Verder wens ik een ieder een fantastisch uiteinde in het mooie Thailand !

Groet,

Erwin


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met koeriersdiensten in Thailand”

 1. Leo zegt op

  Gewoon met EMS is betrouwbaar en je kan elke stap volgen waar je document is ik heb EMS tot op geden gebruikt en er isnog nooit wat verloren gegaan.

 2. Leo zegt op

  Gewoon met EMS is betrouwbaar en je kan elke stap volgen waar je document is,ik heb EMS tot op heden gebruikt en er is nog nooit wat verloren gegaan.

 3. Erwin zegt op

  Ik bedoel iets anders. Documenten dienen in persoon aangeleverd te worden bij de ambassade, hiervoor zijn zogenaamde koeriers beschikbaar. Mijn vraag is of er ervaring is onder de lezers met dit soort bedrijven?
  Documenten zullen inderdaad verstuurd moeten worden vanuit Nederland ikzelf heb dan de keuze uit UPS en DHL.

 4. Ton zegt op

  UPS, DHL en EMS zijn alle drie koerierdiensten.

 5. Erwin zegt op

  Okay. Dan kan het heel goed mogelijk zijn dat ik het niet goed begrijp, of dat ik het niet goed kan verwoorden.
  Een document opsturen naar de ambassade dat is natuurlijk mogelijk, echter het zal in persoon moeten worden opgehaald na legalisatie, ik weet niet of ik dat met EMS UPS of DHL voor elkaar krijg. Vandaar dat ik denk aan een “koeriersdienst” die deze service aanbied. Zij maken een afspraak bij de ambassade na ontvangst van het te legaliseren document rekenen af en halen het document op. Waarna ze het doc ook naar Nederland terugsturen.

  • Hans zegt op

   Ik heb alles gedaan met een vertaalbureau die erkend is bij de ambassade.
   Neem contact op met hen en zij doen het nodige.
   Maken een afspraak met de ambassade en sturen het document nadien op naar jouw adres.

 6. Ton zegt op

  Je hebt het steeds over ersoonlijk ophalen”dat betekent dat je het zelf moet ophalen, je kunt het dan niet door een ander persoon bv van een koerierdienst laten ophalen.
  Als dat zelf ophalen om de een of andere reden niet kan, bel dan met de ambassade en vraag om een oplossing. Mijn ervaring is dat ze zeer behulpzaam zijn altijd.

 7. Ad zegt op

  Beste Erwin,
  Neem contact met Eric. Hij heeft een goede reputatie voor alle handelingen. Wij waren zelf de dupe om een Thai bureau in te huren en de kosten werden opeens dubbel toen ze de papieren hadden. Gelukkig wel terug gekregen. Eric heeft een website http://nederlandslereninthailand.com/ en je kan daar reageren of zijn prive email serohein@hotmail.com Dan weet je zeker dat alles netjes geregeld is.
  mvg Ad


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website