Lezersvraag: Ervaring met injecties voor macula degeneratie?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 januari 2020

Beste lezers,

Zijn er lezers die ervaring hebben met injecties voor macula degeneratie in Thailand?

Groet,

Hans


» Laat een reactie achter


11 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met injecties voor macula degeneratie?”

  1. Dirk zegt op

    Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar de best bekend staande oogkliniek in Thailand, is de “Rutninkliniek” in Bangkok. Ik ben daar voor andere oogklachten behandeld, iets waar ze hier in Udonthani geen raad meer mee wisten. Succes ermee…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  2. Hans van Mourik zegt op

    Ben nog niet behandeld met deze vraag,maar wordt waarschijnelijk op 01-02-2020 er aan behandeld,indien medisch goed gekeurd wordt,want moet op 27-01-2020 eerst onderzocht worden,omdat ik in 2018 een hersens beroerte heb gehad. Heb ongeveer deze vraag ook gesteld op Faceboek,en een andere Thaise media,wel erbij toegevoegd het rapport van de oogarts van het Changmai Ram Hospitaal,want anders weten ze nog niet waar ik het over heb. Heb 3 goede reactie gehad 1 behandeld in het erasmus Rotterdam en 1 in Venlo, de andere is na 4 behandelingen gestopt Heb hier ook een second opinie gehad en deze arts met de andere arts hebben samen de aanvraagd ingediend bij mijn ZKV voor mijn behandeling. DE ZKV heeft ook artsen, aangezien deze nog meer informatie willen hebben hebben ze een email gestuurd naar de arts hier,dat is beantwoord en krijgt toestemming. Wordt behandeld met medicijninjectie ‘avastin aan beide ogen tegelijk. Er is nog een ander medicijn injectie maar is veels te duur en volgens mij niet vergoed door de ZKV

    https://www.gelreziekenhuizen.nl/Gelreziekenhuizen/Patientenfolders-Zutphen-Oogcentrum/Patientenfolders-Zutphen-Oogcentrum-Behandeling-van-natte-macula-degeneratie-met-Avastin-%28OOGH-528%29.pdf
    Hans van Mourik

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  3. Alex zegt op

    Wordt ook gedaan in Bangkok Pattaya Hospital, in Pattaya.
    Maar idd de beste oogkliniek is de Rutninkliniek in Bangkok

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. Laas Mooi zegt op

    Ik heb maandelijks een injektie met Avastin en dat al bijna een jaar lang.
    Dat helpt (toevallig bij mij) echter alleen voor de “natte vorm” van MD.

    Wat beoogt u met uw vraag?
    Heeft u al historie met uw MD? Thailand is nogal groot (zo’n beetje Frankrijk qua oppervlak) en er zijn nogal wat ziekenhuizen. Dus als u zich in het zuiden van het land bevindt, heeft u, lijkt mij, niets aan een advies van iemand die bv in Chiang Rai woont.
    Kortom, wilt u een advies met enige waarde, probeer uw vraag dan wat meer te specificeren. En dan nog is het maar helemaal de vraag of het advies enige waarde heeft als de adviesgever niet deskundig is.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  5. Frans zegt op

    Meerdere malen injecties gehad. Ook met Avastin.
    Als je bedoelt de ervaring met de injectie het volgende:
    Het klinkt erger dan het is. Stelt in feite niets voor.
    Je oog wordt verdoofd met druppels en ongeveer 10 minuten wachten.
    Daarna wordt het medicijn via het witte gedeelte van het oog in het oog gespoten.
    Hele behandeling inclusief ontsmetten, injectie, spoelen duurt nog geen 10 minuten en is geheel pijnloos.
    Zorg wel dat je na de behandeling iemand bij je hebt want je ziet een paar uur wazig.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  6. Hans van Mourik zegt op

    Wat ik gelezen had,toen ze een geschatte prijs opgave aan de verzekering stuurden.
    Was de prijs tussen 23000 en 35000 maar weet niet of het voor 1 of 2 ogen zijn.
    Hans van Mourik

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  7. Hans van Mourik zegt op

    Mijn uiteindelijke vraag is ,of het help en hoeveel behandelingen,krijgt je vergoed.
    Het gaat niet om waar ze wonen,als ze maar ervaring hebben met dit geval.
    Kent 2 mensen die in Thailand hebben gewoond,niet verzekerd,dus moeten uit noodzaak terug.
    Het is nogal een prijzige behandeling,die men eventueel geregeld moet doen
    Hans van Mourik

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  8. Theovanbommel zegt op

    Na 6 jaar ervaring met makula weet ik wel een en ander hierover.er zijn twee soorten,droge en
    Natte.voor droge is wereldwijd nog geen medicijn.voor natte wel.ooginjecties.welke door de
    Specialist de tijdsduur bepaald wordt.in het begin moet worden gekeken op welke injectie de
    Makula reageert.je hebt wereldwijd dezelfde medicijn.nl. Lucentis eylea .als je de juiste te
    Pakken hebt begint de injectie.iedereen reageerde anders.ben in Thailand geweest voor een
    Second opiniemakers.hetzelfde als overal.er is ook goed nieuws ,in usa hebben we laten
    Uitzoeken naar de nieuwe methode..een drankje van vitamine complex en een armspuit
    Dat is een hele verbetering.in usa beginnen ze nu met proefpersonen.zoals u wellicht weet
    Moet het hier ook nog goed worden gekeurd.gelukkig is dit veel goedkoper en de verzekeringen
    Zullen hier achteraan zitten.na iedere sessie van weken krijgt u een oogscan alwaar de
    Resultaten bekend zijn.hopelijk is dit voldoende en wens u veel succes
    Met groet
    Th.m.m. Vanbommel

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  9. Hans van Mourik zegt op

    Laad.Moos
    Zou.je met mij in contact willen komen.
    Email. hansvanmourik16@hotmail.com
    Hans van Mourik

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  10. Hans van Mourik zegt op

    Mochten er mensen zijn die hierin willen verdiepen,dit is mijn rapport van de oogarts.

    HISTORY AND PHYSICAL EXAMINATION : Blurred vision both eyes ,more in right eye(about’l month) PE:VAwith gla’§ses 6112-2,6/6-3 PH 6t12-2,- tOp 17,’16 cornea clear,AC shallow,no cell ,lens NS2+ and cor-tical cataract Fundus: diffuse flame-shaped hemorrhage with macular edema right eye and macular scar with small subretinal fluid left eye.
    TNVESTTGATION (tF ANY) :
    DIAGNOSIS : Central retinal vein occlusion (CRVO) ,right eye Early neovacular AID, left eye Senile cataract both eyes.
    TREATMENT / PROCEDURE : Advice: Risk, benefit and prognosis,BE lW Avastin.
    Email. hansvanmourik16@hotmail,com
    Hans van Mourik

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website