Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met het overboeken van geld naar Thailand via Azimo? Is dit betrouwbaar; gaat het snel? Kun je alleen overboeken op een bankrekening of kan er ook geld cash opgehaald worden zoals bij Western Union?

Hoor graag de ervaringen. Boek nu in principe altijd via Western Union over, maar dat is soms traag en slechte koers.

Groet,

Toine


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met het overboeken van geld naar Thailand via Azimo?”

 1. Frans zegt op

  Betrouwbaar en snel, cash afhalen gaat niet.
  Echter altijd een veel slechtere koers dan transferwise.

  • Cornelis zegt op

   Bij Azimo kun je intussen in een aantal landen ook geld afhalen.zelfs bezorgen is een optie – die dan wel wat kost, uiteraard. Zie azimo.com

 2. Nico zegt op

  Gewoonlijk werk ik met Transferwise, waar ik zeer tevreden mee ben. Onlangs heb ik gebruik gemaakt van Azimo: je krijgt als nieuwe klant 2 ‘gratis’ transacties. Wel, die liepen prima, het geld was probleemloos en supersnel (in enkele minuten) gestort. De 3de maal ging het minder vlot. Nadat het geld na 3 dagen (voorzien was 2 dagen) nog steeds niet was overgemaakt, contacteerde ik de klantendienst. Pas de volgende dag ontving ik een antwoord (ondertussen was het geld gestort), met excuses en een technische uitleg.
  Ik gebruik vanaf nu nog enkel Transferwise.

 3. Ton zegt op

  Mijn laatste keer dat ik heb overgeboekt (Euro van Nederland naar Th Bht op Thaise bank) heb ik gebruik gemaakt van AZIMO.
  Kreeg een beetje hogere koers dan ik op internet als dagkoers vond, geen kosten (de eerste drie keer gebruik is zonder kosten) en na het overboeken met de app heb ik meteen gekeken op de app van mijn Thaise Bank en het stond er al op. Zo snel als een betaling in Nederland via dezelfde bank.

  Ik had het eerder al een paar keer geprobeerd en had als betalingsoptie aan AZIMO, IDEAL gekozen maar dat werkte steeds niet.
  Bij de betaling die lukte heb ik de rekening bij AZIMO gevoed met een Nederlandse Creditkaart en ook dat ging zonder kosten (euro naar euro) . Ben benieuwd naar kosten. Ik ga nog een keer twee dezelfde bedragen overmaken een via mijn bank en een via AZIMO om precies het verschil te zien. Zal het resultaat hier melden.

 4. Rob V. zegt op

  Ik heb zelf eenmaal Azimo gebruikt, was zonder kosten (normaal 99 cent kosten) en de koers was beter dan TransferWise (normaal liggen die dicht bij elkaar maar geeft Azimo een net wat betere koers dan TW). Betaling via iDeal, verliep vlot en geld stond binnen enkele uren op de rekening van de ontvanger. In het weekend kan het wat langer duren begreep ik, maar door de weeks tijdens kantooruren in zowel Nederland als Thailand is de transactie in no time gedaan.

  Ik heb verder geen betalinsverplichtingen of bankrekening in Thailand dus voorlopig hoef ik het niet te gebruiken, maar mijn ervaring was positief. Zou het zo weer doen.

 5. Bernardo zegt op

  Amizo is ok.
  2x gedaan en snel afgehandeld.
  Zal de koers iets hoger zijn als WU de kosten na 3e transactie zijn laag.Blijft wel voordeliger
  B.M

 6. Cornelis zegt op

  Heb een aantal malen Azimo gebruikt. Meestal razendsnel, maar soms zit er plotseling een onverklaarbare langere tijd tussen.

  • LOUISE zegt op

   Hallo Cornelis,

   Die plotselinge langere tijd zou dat te maken kunnen hebben doordat het en hoger bedrag was??
   Ik weet dan van Nederland/ING dat hogere bedragen ineens wat langer duurden.

   LOUISE

   • Cornelis zegt op

    Nee, dat was het niet; het ging maar over een paar honderd euro. Maar vanmorgen schreef ik een bedrag over en dat arriveerde weerbinnen een uur op m’n Thaise rekening..

 7. Dree zegt op

  Ik gebruik TranferWise en zeer tevreden ik heb er een Belgisch rekening nummer.
  Over een paar maand probeerde ik Azimo omdat die iets gunstiger waren wat ondertussen veranderd is, Ik had 2 vrije overschrijvingen de eerste duurde bijna een week met veel moeilijkheden de tweede 1 dag later dan ze vermelden zodat het meer dan 4 dagen duurde.

 8. Hans Melissen zegt op

  Vaak Azimo gebruikt voor cash en bankstortingen. Binnen korte tijd ter plaatsen. Maar de laatste 3 keer duurde het vele malen langer tot wel 3 dagen. Niet leuk als je denkt dat het er snel is en er op gewacht word.
  Klantenservice is waardeloos. doen het af met technisch probleem. Was voor mij de laatste keer.

 9. TheoB zegt op

  Toine,

  Als de ontvanger in Thailand toegang heeft tot een bankrekening, raad ik je aan om over te stappen naar TransferWise en/of Azimo. Western Union hanteert een belabberde wisselkoers. Voor het contant ontvangen wordt ook nog eens €12,90 in rekening gebracht. (Tel uit je verlies.)

  15 december 01:10u van bank naar bank:
  Middenkoers volgens XE.com: 36,55890 ฿/€
  Western Union 33,5644 ฿/€: €996,10 + €3,90 ( = €1000) => ฿33.433,50
  TransferWise 36,5639 ฿/€, low cost transfer: €993,24 + €6,76 ( = €1000) => ฿36.316,73
  Azimo 36,14566 ฿/€ (introductiekoers 36,47393 ฿/€; eerste 2 transfers €0 vaste kosten): €999,01 + €0,99 ( = €1000) => ฿36.109,88

  https://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=THB&view=1D
  https://www.westernunion.com/nl/nl/web/send-money/start
  https://transferwise.com/nl
  https://azimo.com/en/send-money-to-thailand

  Als je besluit om Azimo te gebruiken kun je jezelf en mij een plezier doen met een bonus van €20 door voor je eerste overschrijving de kortingscode THEODOREB8 te gebruiken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website