Beste lezers,

Ik ben sinds 2 juli vader van een Thaise dochter. Ik sta op de geboorte-akte en de Thaise ambassade heeft aangegeven dat ik de aanvraag mag indienen voor de Certificate of Entry (CoE).

Het laatste onderdeel wat ik nodig heb voor mijn CoE is de verklaring van een verzekerings maatschappij die verklaart dat ik tegen Covid-19 ben verzekerd en ieder geval tot 100.000 USD.

Ik heb contact opgenomen met mijn zorgverzekeraar die aangeeft en in een verklaring heeft gezet dat ik wereldwijd gedekt ben tegen alle spoedeisende hulp en dat alle kosten zijn gedekt conform Nederlands tarief (ik heb een aanvullende verzekering die 200% Nederlands tarief dekt). De verklaring is zo algemeen opgesteld. Echter het specifiek benoemen van de dekking voor Covid-19 en het bedrag 100.000 USD wordt geweigerd door mijn verzekeringsmaatschappij.

Nu ben ik op zoek naar ervaringen/verzekeringsmaatschappijen die wel woordelijk willen verklaren dat de verzekering Covid-19 dekt en in ieder geval tot 100.000 USD.

Heeft iemand positieve ervaringen met een verzekeringsmaatschappij die deze verklaring wel wil/wou geven? Zo ja, welke verzekeringsmaatschappij was dat?

Alvast bedankt!

Groet,

Roy

16 reacties op “Lezersvraag: Ervaring gevraagd omtrent de 100.000 USD Covid-19 verzekering”

 1. Frans zegt op

  Beste Roy ,

  Je kunt dit afsluiten bij Oom verzekeringen via de site van hun .
  Ga naar verzekeringen buitenland , hierna kun je een keuze maken tussen wonen of tijdelijk in het buitenland.
  De rest moet je zelf invullen . Je moet er wel extra bij vermelden dat je de Engelse verklaring met covid-19 dekking en met de minimale 100.000 USD dekking wilt ontvangen . Deze brief zal je dan apart ontvangen bij je polis .

  Succes ermee

  Frans

  • Ger-Korat zegt op

   Beste Frans, omdat ik net als Roy en denk ook anderen op zoek ben naar een verzekering welke een verklaring afgeeft waarin staat dat je verzekerd bent tegen covid en minimaal 100.000 USD medische kosten verzekerd, heb ik de invuloefening van OOM op internet gemaakt. Nou blijkt dat als je ouder bent dan 49 jaar en je Nederlandse ziektekosten aanhoudt dan kost dit al Euro 153 per maand voor de periode dat je je verzekert naast de normale ziektekostenverzekering in Nederland. Dubbel verzekerd voor hetzelfde en dan ook nog Euro 153 per maand extra kwijt en dan nog een waslijst aan medische vragen en zodra dan een haartje op je hoofd is uitgevallen ben je al weer een stuk duurder uit. Op internet kon ik ook nergens aangeven dat ik een Engelstalige verklaring in het Engels wilde met daarin covid-19 dekking en met de minimale 100.000 USD dekking.
   Dus naar de kern: hoe heb jij de verklaring gekregen ?

 2. william zegt op

  zilveren kruis Achmea heeft deze ook , brief met verklaring verzekerd en covid 19 in het engels.

  • Ger-Korat zegt op

   Ja er wordt door Roy specifiek gevraag naar èn verzekerd tegen Covid èn 100.000 USD dekking. En dat laatste staat er dan niet op en dan heb je formeel niets aan de hele brief en dan maar weer duimen en peentjes zweten of het geaccepteerd wordt door de ambassade en ja ze kunnen het daarom ook afwijzen.

 3. Benny zegt op

  Neem contact op met AA insurance brokers. Veel keuze en lage premie. Benny@aainsure.net

 4. Jacobus zegt op

  In een van de vorige afleveringen van Thailand.blog staat een verhaal van iemand die succesvol Thailand is binnengekomen. En ik meen gelezen te hebben dat hij slechts de algemene Engelse verklaring van zijn Nederlandse verzekeringsmij gebruikt heeft om de CoE te verkrijgen.
  De betreffende persoon zit nu in quarantaine in een hotel in Bangkok.

 5. Carlos zegt op

  Amex kaart inclusief Verzekering

 6. Sjon van Regteren zegt op

  Beste Roy,

  Je kunt ook Pacific Cross proberen. Een stuk goedkoper dan een Nederlandse zorgverzekering.

 7. Christoffel zegt op

  Bij OOM verzekering kan het wel krijgen!

 8. Christiaan zegt op

  Ik heb bij mijn emigratie geen ziektekostenverzekering kunnen afsluiten. De grens was toen 60 jaa. Later toen de grens werd opgetrokken tot 70, was ik die leeftijd al gepasseerd.. Ik kan mij nauwelijks voorstellen, dat ik nu 10 jaar later wel ergens een verzekering tijdelijk kan krijgen bij OOM of andere maatschappijen.
  Dus ik kan beter in Thailand blijven of zie ik dat niet goed?

  • Edward zegt op

   probeer eens bij coris health insurances
   gevestigd in samui
   heb zelf nog geen ervaring met deze verzekering
   dekking is tot 100000 euro

 9. BramSiam zegt op

  Weet de Thaise ambassade in Den Haag niet dat iedere Nederland verplicht verzekerd is bij een verzekering die dit dekt? Dat is toch onvoorstelbaar.

 10. Roy zegt op

  Allen dank voor jullie reactie.
  Omdat ik in het verleden een Shengen verzekering bij OOM verzekeringen heb afgesloten leek mij dit een vertrouwde (Nederlandse) partij om na te gaan.
  Ik heb contact met hun opgenomen en ze waren bekend met de Thaise verklaring, echter, de verklaring die zij uitgeven krijgt geen financiële vermelding. Ze willen wel ‘including Covid-19’ vermelden. Omdat de medewerker aangaf dat deze verklaring vaker (recentelijk) is uitgegeven en geen klachten hierover zijn binnengekomen gaat hij er vanuit dat deze verklaring geaccepteerd gaat worden door de Thaise overheid (geen garantie).
  Ik heb nu de meest goedkope verzekering aangevraagd (omdat ik al volledig gedekt ben door mij zorgverzekering) en de kosten komen dan op 31,76euro per maand.
  Ik zal jullie op de hoogte houden omtrent de afloop…

  Groet,

  Roy

 11. Frans zegt op

  Beste Roy , heb jij dan de tijdelijke buitenlandverzekering afgesloten ?

  Groeten Frans

  • Roy zegt op

   Dag Frans,

   Ja, ik heb de tijdelijke buitenlandse zorgverzekering aangevraagd. Na goedkeuring dien ik een E-mail te sturen voor de verklaring.

 12. Jan Gijzen zegt op

  Bij OOM, heb ik zoals bij meerdere verzekerings maatschappijen navraag gedaan voor een verzekering, die een certificaat geeft dat je voor 100.000$ verzekerd bent(covid 19). Ik kon GEEN verzekering afsluiten, omdat ik bij het CZ een zorgverzekering heb. Via dit blog ben ik te weten gekomen, dat de goeie koopste verzekering die dat wel doet…Ma Poe in Thailand is. Plan 1..17.000bht voor een jaar.
  De Moeder van mijn Zoontje, belde me vandaag en vertelde….wacht met verzekeren 2 tot 3 weken..er is op het Thais nieuws ( TV .).sprake van een speciale verzekering voor Farangs. Covid 19. ??? we zullen zien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website