Lezersvraag: Een studio huren in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
2 september 2019

Beste lezers,

Voor de eerste keer in de vele decennia dat ik Thailand bezoek wil ik voor mijn volgende verblijf in Bangkok niet op hotel gaan, maar wil ik een studio huren.

Ik zoek een studio voor 10 nachten op Sukhumvit road tussen BTS Nana en Asok, of in de soi’s 3 tot 15, maar niet te ver in de soi’s. Iemand een goed adres aub?

Verder vraag ik mij vooral af of er correct omgegaan wordt met de (huur)waarborg, wordt die vlot en meteen na de verhuring terugbetaald?? Kan je zo’n verhuring voor enkel 10 nachten doen, en ter plaatse regelen bij aankomst?

Alle bijkomende info over het huren van een studio in Bangkok (scherpe kantjes, valkuilen, pro’s en contra’s) is welkom.

Erg bedankt.

Beste groeten,

Pat

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Een studio huren in Bangkok”

 1. TAK zegt op

  Misschien heb je met AirBnB geluk.
  Gewone verhuur lijkt me moeilijk voor slechts 10 dagen.
  In soi 8 heb je prima hotels voor slechts 1000 baht per nacht
  op loop afstand van Nanai station.

  groeten,

  TAK

 2. Bob, Jomtien zegt op

  Als ik u was zou ik maar oppassen met het huren voor 10 dagen. Als er geen hotel vergunning is, is dit namelijk illegaal. Minstens een verblijf van 3 weken of meer is noodzakelijk om zonder problemen een condo of kamer of huis te huren. En denk aan en om de tm30 melding.

 3. Steven zegt op

  Gewone verhuur korter dan een maand is volgens hotelwet niet toegestaan.

 4. Dennis zegt op

  Scherpe kant is, dat veel condo’s illegaal verhuurd worden (als dat is wat u zoekt). Officieel heb je dan een letter of residence nodig en die krijgt u alleen als u er 30 dagen of langer verblijft.. Er zijn de laatste tijd enige invallen geweest van de politie, dus het is zeker niet enkel theoretisch.

  Beter (en logischer) is om in de genoemde area en sois een apartement te huren in een hotel. Die zijn er in overvloed en in elke prijsklasse. Maar misschien is dat ook wel wat u bedoeld. Hotels geven uw borg terug als u uitcheckt.

  AirBnB is een grijs gebied. Mijn inschatting is, dat veel verhuurders op AirBnB geen vergunning hebben om een kamer te verhuren en u dus ook niet melden bij Immigration (officieel moet dan namelijk ook.., zeker nu in het tijdperk waarin veelvuldig over TM30 wordt gesproken)

 5. Fons zegt op

  Ik zou gewoon kijken bij Fraser suites, soi11 is goed Prijs Vergoldung en zerr mooie condo/suites

 6. KhunKoen zegt op

  Ik sluit me aan bij TAK.
  Heel vaak moet je zelf voor lakens en slopen en handdoeken zorgen bij verblijf.
  Korter dan een maand kan wel, ik heb het zelf voor een vriendin een keer geregeld in Soi Onnut 10, voor 650 baht per nacht + 1 nacht extra voor borg, die keurig bij vertrek werd terugbetaald.
  Dat ging om 5 nachten en was alleen een slaapkamer met douche en toilet.

  Ik ken ook andere verhalen, bijv. dat de verantwoordelijke persoon onvindbaar was bij vertrek en de betreffende mensen noodgedwongen zonder borg vertrokken. (Die keer was het meer dan een nacht extra aan borg).

  Op Soi Sukhumvit 2 zit het Atlanta hotel, daar heb ik zelf gelogeerd toen ik voor het eerst naar Thailand kwam in 2014. Was ook 650 baht per nacht.
  Alleen staat er een groot bord bij de ingang met de tekst: “sex-tourists not welcome”.

  Je bepaald het zelf natuurlijk maar ik zou voor 10 nachten gewoon een goedkoop hotel nemen, net wat TAK ook zegt. En anders zoeken op apartment 10 days. Succes iig

  • Peter zegt op

   Beste Pat, ik raad je aan om bij booking.com appartement hotel Bangkok te kijken. Wij hebben goede ervaring bij het Pantip Suites 68 ถนน สาทรใต้ ซอย 1 Khwaeng Thung Maha Mek, Khet Sathon, Krung Thep Maha Nakhon 10120 Telf. 02 285 0222

   Heel centraal met een goed restaurant een heerlijke tuin & swimming pool.

   Groet,
   Peter


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website