Beste lezers,

Mijn vraag betreft het reisschema welke je moet inleveren bij de aanvraag voor een multiple entry visum. Ik ga wel landen rondom Thailand bezoeken maar ik weet nu echt nog niet wanneer en hoe lang ik in die landen verblijf. Is dit schema vrijblijvend of bindend?

Groet,

Gusie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Is een reisschema voor een multiple entry visum bindend?”

 1. Nico zegt op

  Thaise bureaucracy. Thai zijn dol op het verzamelen van onnutte informatie. Bij de slagbomen van een condo waar wij verbleven zat dag en nacht iemand die de autonummers noteerde. Deden wij als kind ook werden er echter niet voor betaald. Ook bij het zwembad werd je verondersteld je kamernummer op te geven. Jaar in jaar uit nutteloze gegevens verzamelen is een kostbare zaak. Met de toenemende vergrijzing zal langzamerhand de drang ontstaan om nut en noodzaak af te wegen. Volgens mij kan je invullen wat je wil. Vullen al jaren het zefde hotel in bij inreis maar zodanig verbasterd dat het eigenlijk onzinnihe informatie is. Wij hebben bij inreis nog geen idee waar we zullen gaan verbijven. Moest dit jaar ook ineens bij de visum aanvraag een reisschema inleveren. Heb maar wat bedacht want hadden nog niets geboekt. Als alle vakjes maar ingevuld zijn kijkt er nooit meer iemand naar want het is volkomen nutteloos.

 2. Sjaak S zegt op

  Er is geen reisschema nodig. Dit is de eerste keer dat ik zoiets lees, maar ik heb zelf een multiple entry visa. Je kunt daarmee gaan waarheen en wanneer jezelf wilt.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Dat is juist. Een reisschema wordt gevraagd bij een multiple entry.

   Kijk op de nieuwe website onder

   Benodigdheden voor een Non-Immigrant type O (other), single en mulitple entries.

   http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

   Het ziet er zo uit
   http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/images/rtcgcontent/download/TravelplanNonimmigrant.pdf

   Voor zover ik weet is dit alleen in Nederland zo. (Thais Consulaat/Ambassade)
   In België werd dit in januari niet gevraagd en ik heb ook nog van niemand vernomen dat dit nu ook zo is.

 3. Sjaak S zegt op

  Vreemd, ik heb een Retirement Visa O, multiple entry en ik heb weliswaar gelezen dat je je “afmelden” moet, maar ik ben vorig jaar twee keer naar Nederland gevlogen en heb geen enkele keer problemen daarmee gehad. Had ik dan geluk?
  Ik kan me nooit op een vaste datum vastleggen bij mijn vluchten en koop mijn ticket pas een dag van te voren online.of wanneer ik weet dat er plaats is in het vliegtuig, aangezien ik altijd standbye vlieg.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Sjaak,

   Wat bedoel je met afmelden en waar heb je dat dan gelezen ?

  • NicoB zegt op

   Sjaak,
   Ik denk niet dat je een Retirement Viso O Multiple Entry hebt gehad toen je naar Nederland gevlogen bent, nooit gezien dat dit bestaat: Retirement Visa O Multiple.
   Wel bestaat 50+ Visa Non Immigrant O Multiple Entry, dat zul je wel bedoelen en had je toen denk ik.
   Daarna kreeg je een Retirement Visa en als je daarmee Thailand verlaat moet je zeker niet vergeten een Re-Entry Permit aan te vragen en dat krijg je dan.
   RonnyLatPhrao zet hieronder op basis van wat hij destileerd uit wat jij schrijft de zaak heel goed op een rijtje.
   Sjaak, houd je zaak goed in de gaten, zodat je precies weet wat je hebt.
   Sukses,
   NicoB

 4. Sjaak S zegt op

  Misschien heb ik het verkeerd begrepen.. er staat een stempel in mijn paspoort. Daar staat o.a. – TO KEEP YOU STAY PERMIT RE-ENTRY PERMIT MUST BE MADE BEFORE LEAVING THAILAND.
  Wat betekent dat je dan naar immigration zou moeten en een re-entry permit moet halen. Misschien geldt dat alleen wanneer je verblijf in het buitenland langer duurt dan de datum van je volgende 90-stempel. Ik was nooit zo lang weg… zou dat kunnen?

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Sjaak,

   Ik denk dat ik nu vermoed wat je bedoelt. (laat even weten of ik juist ben of niet)

   Je had waarschijnlijk ( vorig jaar of vroeger ?) een Non-Immigrant “O” Multiple entry.
   Dit heb je aangevraagd en gekregen in Nederland op basis van 50+.
   Toen zal ook nog geen spraken geweest zijn van een reisschema denk ik
   Daarmee ben je vorig jaar 2 maal naar Nederland geweest.
   Niks mis mee, want je kon zo dikwijls met dat visum binnen en buiten als je wilt, tot einde geldigheidsperiode, zonder dat je iemand ook maar iets moet laten weten.

   Ik vermoed dat ondertussen dat de datum van je Non-Immigrant “O” geldigheidsperiode verstreken is, en dat je daarvoor in Thailand een extentie hebt gevraagd en gekregen van een jaar op basis van retirement.
   Die hebben dan ook, naast de stempel met extentie, de stempel met de vermelding (zie je tekst in hoofdletters) in je paspoort gezet als herinnering.
   Indien je nu naar Nederland (of gewoon buiten Thailand) wil gaan, zal je een re-entry (single of multiple indien je meerdere malen wil) moeten aanvragen voor je Thailand verlaat. Dat is wat die tekst in hoofdletters wil zeggen als herinnering
   Vergeet dit best niet of je verlenging vervalt, en je kan terug met een Non-Immigrant “O” beginnen.

   Het is dus het verblijf dat verlengd wordt (op basis van een Non-Immigrant visum O), niet de geldigheidsperiode van je Non-Immigrant O met multiple entries werd verlengd. Kan een misverstand rond ontstaan.

   Die 90 dagen stempel heeft er dus eigenlijk niks meer te maken, want je hoeft Thailand niet meer uit gedurende 1 jaar, dus moet je ook niet elke 90 dagen een stempel gaan halen.
   Wat je nu wel moet doen, is de 90 dagen melding.
   Dit moet wanneer je onafgebroken 90 dagen in Thailand verblijft.
   Indien je dus Thailand verlaat begin je weer bij 1 als je terugkomt.
   Dit is een papiertje dat je in je paspoort moet hebben en geen stempel.
   Ik deed dat in het verleden met de post. Werkte prima.

 5. NicoB zegt op

  Gusie,
  Dat reisschema is niet bindend, heb ook eens een Multiple Entry aangevraagd en kreeg van de Thaise Ambassade dat bevestigd, maak je geen zorgen, men wil zien dat je plan is Thailand in en uit te gaan, dat billijkt de vraag om een reisschema en dat billijkt weer je aanvraag voor een Multiple.
  Fijne reis,
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website