Lezersvraag: Een en/of bankrekening in Thailand openen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
18 augustus 2019

Beste lezers,

Wil voor mij Thaise vriendin die gewoon bij mij in Nederland woont een bankrekening in Thailand openen. Bestaat er ook een soort van en/of rekening zoals hier in Nederland (dat er 2 pasjes zijn)?

Wie heeft ervaring hier mee of tips.

Groet,

Eppe

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Een en/of bankrekening in Thailand openen?”

 1. Wil zegt op

  Beste Eppe, bij SCB bank was dit voor ons (beide farang) in 2014 geen enkel probleem. Werkt het zelfde als in Nederland.

 2. teun zegt op

  Ja dat kan. Een machtiging kan ook. Mocht je ooit je in Thailand vestigen en op die rekening TBH 8 ton storten i.v.m. visum/extension of stay, hou er dan wel rekening mee dat voor jou slechts 50 % daarvan wordt toe berekend.
  Ik spreek hier over Bangkok Bank.

  • janbeute zegt op

   Bij een visum extension op retirement wordt alleen een Thaise bankrekening geaccepteerd met het benodigde bedrag van minimaal 8 ton aan bathjes, die alleen op naam staat van de visum aanvrager,
   Dus niet voor 50%.

   Jan Beute.

   • RonnyLatYa zegt op

    Dat is niet juist.
    Er zijn immigratiekantoren die een gemeenschappelijk rekening aanvaarden, maar dan wordt inderdaad slecht 50 % van het bedrag aanzien als dat van de aanvrager.

    • janbeute zegt op

     Beste Ronny zoals je zelf al schreef, Er zijn.
     Maar voor de rest geld dat het niet geaccepteerd wordt.
     En als het niet geaccepteerd wordt dan kun je praten als brugman daar op de immi, en heb je een probleem.

     Jan Beute.

     • RonnyLatYa zegt op

      Een verstandig man gaat eerst info inwinnenn voor hij die aanvraag doet en dan bedoel ik niet de dag voordien.

      Net zoals een FCD zijn er wel meerdere immigratiekantoren die dat aanvaarden.

 3. Singtoo zegt op

  En/Of bank rekeningen zijn er zeker.
  Echter als je mogelijk in de toekomt een dergelijke rekening voor je eigen verblijfs status wilt gaan gebruiken. Weet dan dat je dan het dubbele bedrag op een en/of rekening moet hebben staan.
  Uiteraard kun je dan, alsnog, nog een eigen rekening openen.

  • Eppe zegt op

   Het is voor dat er nu geld vanuit Nederland er op gestort kan worden en voor later evt mijn pensioen

 4. Sjaak S zegt op

  Mijn vrouw en ik hadden ooit een gezamenlijke rekening bij de SCB. Maar na een tijdje merkten we dat er meer nadelen dan voordelen aan verbonden waren. We konden slechts één pasje hebben en mijn vrouw kon niets doen, wanneer ik niet mee ondertekende.
  We hebben het uiteindelijk helemaal op haar naam laten schrijven en ieder zijn eigen rekening.Het voordeel is een kostenscheiding. Zij krijgt het huishoudgeld in handen en ik de vaste woonlasten, zoals stroom en internet.

 5. Christiaan zegt op

  Inderdaad bestaan er en/of rekeningen. Echter de banken geven geen 2 pasjes.

  • Koos zegt op

   Ik heb een en/of rekening bij de Bangkok bank met mijn vrouw en beiden hebben we een pasje. Beiden kunnen we apart transacties doen waar niet handtekeningen van beiden nodig zijn.

  • Wil zegt op

   Sorry Christiaan, wij hebben allebei ons eigen pasje. Ik weet niet bij welke bank jij bent.

  • Arie zegt op

   Bij de Bangkok Bank hebben we ook een en/of rekening staan. Maar inderdaad ze geven geen pasjes af.
   Wel van de gewone rekening daar hebben we 2 pasjes.

 6. Piet zegt op

  Ik heb ook een en/of bankrekening bij Krungthai bank …verder geen probleem maar toen ik internet bankieren genomen had werd me verteld dat ik de gezamenlijke rekening daar niet bij kon aansluiten
  Daartoe dus aparte rekening moeten openen

  • KeesP zegt op

   Ook wij hebben een gezamenlijke rekening bij de KTB, ook allebei een pasje. Maar omdat deze op beide naam staat is het inderdaad niet mogelijk om te internetbankieren?
   Heb daarom een tweede persoonlijke rekening moeten openen om te kunnen internetbankieren, want die heb je gewoon nodig om je betalingen te kunnen doen.

 7. Herman V zegt op

  Wij hebben al jaren een en/of rekening bij de SCB. We hebben beiden een pasje, kunnen apart transacties doen en Internetbankieren is ook gewoon mogelijk. Je kunt zelf aangeven welke beperkingen je eventueel wil hebben op de rekening, zoals Max. Saldo/ transactie, wel/niet samen tekenen voor een transactie enz.

  • KeesP zegt op

   Vind het ook nog steeds vreemd waarom je bij de KTB niet kan internetbankieren, bij een en/of rekening. Zal nog eens een poging doen, wie weet zijn de voorwaarden inmiddels weer veranderd/aangepast.

 8. Gerard zegt op

  Heb een en/of rekening bij kasikornbank en kan online opdrachten hierop laten uitvoeren. Hiervoor moesten we beiden een formulier tekenen, wij moesten beide akkoord gaan dat een ieder hierop betalingsopdrachten kan uitvoeren. Wel werd verteld dat het slechts bij een (1) online verbinding kon worden opgenomen.
  Nu heeft mijn vrouw geen online verbinding op de en/of rekening, alleen ik. We hebben beiden een pasje voor deze en/of rekening. Maar ik heb de indruk dat sinds de Bank-app van kasikorn zij wel geld kan opnemen en overboeken naar haar eigen creditcardrekening. Buiten het overboeken van geld op de en/of rekening doe ik verder niets met deze rekening of het moet met het bankpasje gaan opnemen. Voordat ze de bank-app had ging het allemaal handmatig, opnemen van joint account via ATM en geld storten op haar creditcard, ze betaalt zoveel mogelijk met creditcard bij Tesco Lotus / Big C en andere malls en aan het eind van de maand wordt de creditcardrekening aangevuld.

 9. Geert zegt op

  Als Nederlander wonende in Nederland kan je geen rekening openen op je eigen naam zonder dat je een werk/verblijfsvergunning hebt in Thailand. Je vriendin kan dat wel als ze in het bezit is van een Thaise identiteitskaart. Ze moet die rekening wel zelf gaan openen in Thailand. Overschrijven van geld van Nederland naar Thailand is relatief duur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website