Lezersvraag: Debet card van Bangkok Bank en geld opnemen in Nederland

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 september 2019

Beste lezers,

Ik heb een debet card van Bangkok Bank. Nu ga ik binnenkort naar Nederland en wil daar met die kaart geld opnemen bij de ATM pinautomaat. Kan dat en zijn er kosten aan verbonden? Hoe zit het dan met de koers want ik heb een Baht rekening?

Groet,

Ruud

15 reacties op “Lezersvraag: Debet card van Bangkok Bank en geld opnemen in Nederland”

 1. Peterdongsing zegt op

  Beste Ruud,
  Ik heb dezelfde kaart denk. Gisteren heb ik een vliegticket geboekt bij Air Asia op hun webside.. Zelfs deze kon ik niet betalen met m’n Bangkok Bank kaart. Ik ga er van uit dat ik hier ook niet kan pinnen. Ik ga vandaag proberen te tanken, lukt dit wel, zal ik het melden…
  Het komt waarschijnlijk omdat de kaart het logo van UnionPay heeft en niet Master Card…

  • Sjaak S zegt op

   Ik zou me toch eens beter informeren. Op de meeste websites kun je niet met een debetkaart vluchten boeken. Dat moet met een credit kaart.
   Jouw kaart heeft het logo van UnionPay omdat je voor de goedkopere hebt gekozen. Ik heb een pasje van de Bangkok Bank die via Mastercard de geldzaken regelt. Met deze kaart kan ik zonder problemen in het buitenland pinnen. Maar vliegtickets kun je er ook niet mee kopen, want…. zie boven.

   • teun zegt op

    Peter en Sjaak,
    Waar halen jullie informatie vandaan, dat Ruud zijn debetcard het UnionPay logo heeft en niet Mastercard? Ruud zegt daar niks over en hij meldt ook niet dat hij de goedkopere debetcard heeft gekozen. Dus de conclusie, dat er UnionPay op Ruud zijn debetcard staat is gebaseerd op ……???

    • Sjaak S zegt op

     Ik reageerde op de reactie van Peter, die ik nogal simpel vond. Wanneer Ruud de Mastercard versie heeft, dan hoeft hij zich geen zorgen te maken, zolang er voldoende op zijn rekening staat. Dat hebben intussen al velen goed gezien. Behalve Peter dan.

 2. Henry zegt op

  Hallo Ruud,

  Ik heb ook een Debet card van Bangkok Bank, en ik neem overal op in Asia of Europa, maar er moet wel geld opstaan, dan is het geen probleem.

  Succes Henry

 3. teun zegt op

  Ja dat kan zeker. Koers is uiteraard de dagkoers op moment van opname. En er zijn ook kosten mee gemoeid, maar op dit moment weet ik dat niet precies. Ik zou dat moeten nakijken op mijn bankrekening bij Bangkok Bank.

  • nicky zegt op

   wij betaalden vorig jaar 100 baht bij opname in Nederland

 4. teunt zegt op

  Ik zie net, dat er in mei jl. TBH 100,- aan kosten per opname werd berekend.

 5. Rene Martin zegt op

  Als er maestro op staat zou je in principe gewoon in NL euro ’s kunnen opnemen wanneer je een positief saldo hebt.

 6. conimex zegt op

  Wanneer je debet card een unionpay logo heeft in plaats van het visa logo, dan wordt het in Nederland vrij lastig om geld op te nemen, op Ferdinand Bolsstraat 104 staat een atm van Euronet, daar schijnt het mogelijk te zijn en op de Albert Cuijpstraat staat een atm van Euronet in een bakkerij, maar dan ben je afhankelijk van de openingstijden.

 7. Bert Suikers zegt op

  Net even getest. Kosten slechts 100 bath, maar een heel slechte koers. Je betaald veel meer bath voor een euro dan als je dat in Thailand met cash geld zou doen.
  Beter om je bath dus in Thailand om te wisselen naar Euro en gewoon meenemen, dan euro’s in Nederland te pinnen met je Thaise ATM card.

 8. Gilbert zegt op

  Voor dit soort problemen denk ik dat een Transferwise kaart heel geschikt is. Op mijn Tranferwise kaart/rekening heb ik zowel Euro’s als baht staan. Het is een debetcard van Mastercard. Ik betaal er mee zowel in Belgie als in Thailand. Soms heb ik er ook een paar dirham (Arabische Emiraten) opstaan als ik met Emirates reis en ik een snack of een drankje in Dubai wil kopen. Hij neemt automatisch de juiste valuta. Als ik meer van een andere valuta nodig heb kan ik deze met een paar klikken op mijn smartphone omzetten aan een zeer voordelige koers. Aanvullen vanaf mijn Belgische bankrekening gaat ook vlot maar vraagt iets meer tikwerk. Zoals met elke kaart heb je kosten maar die vallen zeer goed mee. Sommige Belgische winkels (o.a. Colruyt) aanvaarden de kaart niet omdat ze enkel met het lokale Bancontact willen werken.

 9. khunang karo zegt op

  Je kan beter bij je BKK-Bank-kantoor vragen… Maar wel in de “Grote Stad” , want in de provincie hebben ze haast nog nooit gehoord van een internetbetaling (voor vliegtickets enz.) en van het buitenland al helemaal niet.
  Dit jaar kreeg ik bij vernieuwing van mijn gewone BeBest debitcard met Visa logo, waarmee ik bij voldoende saldo alles kon doen, een waardeloze nieuwe debitcard alleen geschikt voor ATM. Bij navraag was mij toegezegd dat ik daarmee ook internetbetaling kon doen….. Nou, vergeet het maar, mooi niet,.
  Dus terug naar het filiaal….
  “OHH, NEE… Visa-card bestaat bij ons niet meer… Wel Mastercard, ja… Maar die hebben wij niet… Moet U in het Provincie-Hoofdstad-Hoofdkantoor kopen, 30 km verderop.”
  Met de nieuwe Mastercard kan ik nu wel Traveloka betalen. Maar niet de rekening van 3BB via een incassoburo. Lazada kan weer wel, maar niet als buitenlander; gelukkig heb ik mijn kaart op naam van een Thai National.

  • khunang karo zegt op

   Ter aanvulling: Mijn Mastercard is een debitcard. Werkt dus aleen bij voldoende saldo. (Als tie wel wil werken.)
   Overigens heb ik de card op een aparte rekening met minimaal saldo. Ik vul het via mobile aan van mijn hoofdrekening met zoveel als nodig is voor iedere betaling en ATM opname.
   Dit is om fraude te voorkomen.
   Als je card geskimd wordt en anderszins je gegevens worden misbruikt, dan is er in Thailand geen garantie voor vergoeding, zoals in andere landen gebruikelijk is.

 10. tom bang zegt op

  Je zou het bij de bank eens na kunnen vragen die ” zouden ” het moeten weten.
  Ik heb dit jaar een nieuwe gekregen en daar kan ik in de winkel al niet meer mee afrekenen, internetbankieren deden ze ook al moeilijk over dus maar een rekening geopend bij Ayudaya bank ( Krungsri ).
  Daar meteen voor een creditkaart gevraagd maar dat ging ook weer niet, gewoon even bij een ander filiaal binnen en na behoorlijk wat papier werk ook dat voor elkaar.
  Verstandig zou het zijn om gewoon wat Baht om te wisselen voor Euro`s, voordeel is ook nog eens dat je een zeer gunstige koers hebt, €1 voor maar baht 33,5 Heb die euro`s van mij destijds nog voor baht 39 gewisseld maar ja als ze op zijn moet ik toch weer aan de wissel en nou maar hopen dat het nog een keer goed komt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website