Lezersvraag: De rapportcijfers in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 april 2021

Beste lezers,

Ik heb een vraag betreft de rapportcijfers in Thailand. Ik lees wel eens dat ene Chris leraar is in Thailand en misschien kan hij dit uitleggen of iemand anders natuurlijk.

Onze kleinkinderen hebben een rapport gekregen voor hun prestaties waarbij het hoogste punt een 4 is en dan naar beneden naar 1. Nu is mijn vraag wat is het beste en wat is het slechtste? Het is een ander systeem dan bij ons in Nederland.

Bij voorbaat dank.

Groet,

Driekes

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: De rapportcijfers in Thailand”

 1. Tino Kuis zegt op

  Voor mij ligt het rapportboekje van mijn zoon die 6 jaar (2006-2012) het gewone Thaise lager onderwijs volgde, en dat gaat over de laatste 3 jaar.

  Per semester wordt genoteerd hoeveel procent van een test goed was, met een gemiddelde van die twee aan het eind van het jaar.

  Percentage cijfer vermelding erachter

  80-100 4 heel erg goed
  75-79 3.5 erg goed
  70-74 3 goed
  65-69 2.5 tamelijk goed
  60-64 2 ruim voldoende
  55-59 1.5 voldoende
  50-54 1 net voldoende
  0-49 0 lager dan vereist

  Mijn zoon had steeds aan het eind van het schooljaar een gemiddelde variërend tussen 3 en 3.5.

  Elk semester schreef de onderwijzer een korte beoordeling waarop de ouder kon reageren. Nogal eens over gedrag in de klas. Ik schreef eens in mijn nog wat belabberd Thais dat hij maar één keer per week huiswerk meekreeg!! Arme jongen! Het gaat nu gelukkig goed met hem. Prima cijfers in zijn derde jaar universitaire studie (eigenlijk meer een hogere beroepsopleiding in Nederlandse standaard).

  Ook werden het aantal aanwezige en afwezige dagen geteld.

  O wacht, ik zie dat ook zijn gedrag met drie cijfers werd gewaardeerd: namelijk ijver, beleefdheid, dankbaarheid, gedrag volgens boeddhistische en Thaise principes en opvolgen regels van de school, democratische waarden, natuurbehoud en lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wow, hij had altijd voor al deze zaken een 1 van 3!

 2. Herbert zegt op

  Wat wel apart is als ze bij de beter welgestelde prive Engelse les krijgen dat ze dan altijd goede rapport cijfers hebben maar na vele lessen nog geen Engels spreken omdat het vele niet interesseert en er naar toe moeten dus geen interesse hebben om te leren. Alsnog hebben ze goede cijfers anders deugt de leraar-es niet.

  • Bert zegt op

   Ben ik toch niet met je eens, ik heb een nichtje van 7 en een neefje van 10 die op een prive-school engelse les krijgen. Die spreken prima Engels en het neefje ook nog Chinees, naast zijn moedertaal Thai.

   • Herbert zegt op

    Er zijn altijd uitzonderingen die bevestigen de regel.
    Heb een guesthouse waar veel leraren komen en 10 van de 10 geven toe dat indien ze slechte cijfers geven ze een probleem met de ouders hebben en ik ken ook kinderen hier in Thailand die perfect Engels en Chinees spreken vandaar uitzonderingen daargelaten


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website