Lezersvraag: Covidtests tijdens ASQ

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 januari 2021

Beste lezers,

We willen graag naar Thailand voor een week of zes, inclusief. ASQ, voor vakantie en vriendenbezoek.

Vraag is: hoe worden de covidtests uitgevoerd tijdens ASQ, mijn vrouw is panisch dat dat met een stick in haar neus gebeurd (jeugdtrauma).

Zijn er ook ASQ’s waar dat via bloed kan gebeuren?

Groet,

Theo

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lezersvraag: Covidtests tijdens ASQ”

 1. Lisa zegt op

  Beste Theo en echtgenote,
  Dan begint jullie probleem al voor vertrek. Je hebt een negatieve uitslag nodig van een rt-PCR test, niet ouder dan 72 uur voor boarden in land van vertrek. ( tenzij je vrouw Thaise is en er door de vliegmaatschappij geen eisen gesteld zijn) Dat is een test dmv. een zgn. nasale swab én mondslijmvlies. Vervolgens nog twee maal dezelfde test tijdens je verblijf in ASQ. Persoonlijk heb ik alleen de test in Nederland als licht vervelend ervaren, tijdens ASQ was de nurse erg rustig en super precies. Het wordt gedaan met een heel dun soort wattenstaafje op een flexibel dun stokje. Het is deze test, en testwijze die door de thai government als enige is voorgeschreven en wordt geaccepteerd. Of er uitzonderingen gemaakt worden weet ik niet, heb ik ook geen onderzoek naar gedaan. Je zou je vraag kunnen stellen aan het ziekenhuis waar het ASQ hotel een samenwerkingsverband is aangegaan. Kan me voorstellen dat er een medische reden kan zijn. Heb van horen zeggen dat bij kinderen wel eens alleen de wangslijmvlies test wordt afgenomen.
  Succes,

  • Theo zegt op

   Dank je wel voor je feedback Lisa, heel duidelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website