Lezersvraag: Covid vaccinatie in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
14 april 2021

Beste lezers,

Ik ben woonachtig op 500 m van het Jomtien hospitaal Sukhumvit road Pattaya. Was daar deze morgen om te vragen of ik bij hun een covid vaccinatie spuit kon laten zetten en het antwoord was: ja. Gevraagd wanneer? Sorry er zijn er nog geen covid vaccinaties te verkrijgen in de privaat ziekenhuizen. En nu? Hoe bekomt een expat een covid vaccinatie prik?

Mijn verzekering had reeds gemeld dat zij dit terugbetalen. Ziekenhuis liet nog weten dat ze mij via Bangkok Pattaya ziekenhuis een mail zullen sturen als de vaccinatie spuit ter beschikking komt, dus blijven tanden bijten.

Weet iemand reeds iets meer?

Groet,

Redgy (BE).

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.33/5. From 3 votes.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Covid vaccinatie in Thailand?”

 1. Berrie zegt op

  Niemand weet wanneer private ziekenhuizen aan buitenlanders vaccins verkopen. Het is in Thailand nog steeds volstrekt onduidelijk of er überhaupt massaal vaccins worden ingekocht en vaccinatieprogrogramma’s opgezet. De Thaise regering kondigde in februari jl aan zowel Sinovac als AstraZeneca en Pfizer aan te kopen, maar het bleef bij deze mededeling. Eerder had men al geprobeerd via het Armoedefonds van de VN en WHO (COVAX) op een goedkopere manier, liefst gratis, aan vaccins te komen, maar Thailand werd er netjes op gewezen zelf de portemonnee te trekken voor haar inwoners. Prayuth kon verleden week aan toestemming te verlenen aan ziekenhuizen om zelf in te kopen. Zo zie je maar weer hoe voortreffelijk Thailand voor haar mensen zorgt. Ziekenhuizen mogen dan ook aan Farang verkopen. Wil je weten wanneer dit alles z’n beslag krijgt, hou dan bij voorbeeld via Bangkok Post de ontwikkelingen in de gaten.

  • Willem zegt op

   U bent niet helemaal op de hoogte van de feiten. Thailand heeft groots ingezet op Thaise produktie faciliteit van het Astra Zenica vaccin.
   Omdat deze fabriek pas mefio mei of juni kan leveren heeft men in aanloop naar dat moment het Chinese vaccin ingekocht.

   Voor wat de private ziekenhuizen betreft heeft de regering reeds toestemming verleend dat er globaal 10 miljoen doses door prive’ ziekenhuizen verkocht mogen worden. Het gaat daarbij om 8 door de WHO en of Thailand toegelaten vaccins. Om wilgroei in inkoop te voorkomen en de kwaliteit te waarborgen zal de inkoop waarschijnlijk door de Governenent Pharmaceutical Organisation (GPO) plaatsvinden.

   • Bert zegt op

    De regering kan toestemming geven wat ze wil, maar zolang de vaccins schaars zijn wereldwijd zullen de fabrikanten eerst hun contractuele verplichtingen na moeten komen en daarna zal de rest worden voorzien.

 2. Yan zegt op

  Prayuth heeft sinds zijn aantreden bij de regering zijn vermogen weten aangroeien met 600 Miljoen Thb. Het budget voor het leger gaat nog steeds met 7%/jaar omhoog, dit verklaart veel. Overigens is het wat rommelen in de corruptie-pot om nog wat mee te nemen uit het budget door bv SInovac ( het bijna waardeloze Chinese vaccin) aan te kopen. Dit wordt ondersteund door minister Anutin ( herinner hem als de man die de vuile farangs de schuld gaf voor het binnenbrengen van het Chinese virus); geen van beiden hebben zich laten inenten met een Sinovac vaccin….Dat zegt ook wel iets…Kenmerkend voor diegenen die het hier voor het zeggen hebben…Helaas.

  • janbeute zegt op

   Was die mijnheer Anutin de bouwvakker dokter ook niet de zelfde als zijn broer die in die Hisoos sexclub waar het virus al een tijdje rondwaarde een welkome gast was.

   Jan Beute.

 3. Augusta zegt op

  Jaja wel een hoge snelheids trein aanleggen wat millions kost,.
  Maar je eigen VOLK ,mensen die al haast geen geld hebben, niet gratis helpen met een vaccine.!!!

  SCHANDALIG MENEER PRAYUT.

 4. jean pierre zegt op

  volgens de Thaise nieuwsdienst mogen de prive-ziekenhuizen de veaccins bestellen.
  misschien zijn ze hier in Chiang Mai in juni ter beschikking (Ram Hospitaal, Bangkok Hospitaal) tegen de prijs van 2.000 baht per injectie.
  Je kan jouw naam opgeven en dan verwittigen ze je per mail of per telefoon wanneer de vaccins ter beschikking zijn

  • ruudje zegt op

   Ook hier in Korat , Inschrijven in Bangkok hosital , daarna krijg je verwittiging via mail EN telefoon .
   erwachting ; eind zomer

 5. Hans Bos zegt op

  Ook ambassademedewerkers en hun familieleden in het buitenland krijgen voorrang, omdat zij volgens de minister vaak wonen in landen met “forse corona-uitbraken en gebrekkige medische voorzieningen”. Hierdoor is er geen sprake van een veilige werkomgeving. Deze mensen krijgen waarschijnlijk het Janssen-vaccin toegediend. (Nu.nl)

  • chris zegt op

   wat?????/
   Dan toch niet in Nederland want daar zorgt de Nederlandse regering voor, heb ik onlangs gelezen.
   Kan me niet voorstellen dat de vaccins van Thailand verstuurd worden naar alle Thaise ambassades.
   Lijkt me gekkenwerk,en onnodig tijdrovend en duur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website