Lezersvraag: Covid-19 verzekering voor Belgen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 juli 2021

Beste lezers,

Ik ben Belg en al jaren gedomicilieerd in Thailand. Na lange tijd thuis ben ik van plan om terug te keren naar Thailand en ik ben bezig aan de papiermolen. Een van de eisen om te kunnen vertrekken is de verplichtte verzekering die een covid-19 dekking geeft van 100.000 USD.

In België kan ik niet aan zo’n verzekering geraken omdat er niet gedomicilieerd ben. Erkende verzekeraars in Thailand zoals AXA en Luma bieden de verzekering die ik nodig heb (Non-O marriage visa, 1 jaar, multiple entries) aan tegen een tarief van 31.000-41.000 thb. Dit lijkt mij wel erg veel.

Zijn er mensen in een gelijkaardige situatie? Welke verzekering hebben jullie, tegen welk tarief en wordt die erkend door de immigratie? Veel dank voor alle info.

Groet,

Manu

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Covid-19 verzekering voor Belgen”

 1. Nicky zegt op

  Waarom niet informeren bij AA Insurance?

 2. Frank Raeymaekers zegt op

  Manu

  Informeer eens bij KBS verzekeringen – Je kan daar een verzekering afsluiten reisbijstand. Je betaalt dan een 10,00 euro per maand.

  info die ik kreeg :
  KBC heeft zijn attesten aangepast en nu wordt er expliciet ook vermeld dat Covid verzekerd is.

  This insurance covers:
  – Medical costs abroad (included illness due to Covid-19): medical care and medical assistance expenses,
  hospital accommodation, rescue, emergency and any other transport costs necessary for the purpose of
  arranging care up to a sum of 500.000,00 euros per person;
  – Repatriation to Belgium:
  – In case of accident or illness: all repatriation expenses if the medical condition of the insured
  requires so;
  – In case of death: all transportation charges for returning the remains

  Frank

 3. Jos zegt op

  Emirates levert bij het ticket -gratis-een verzekering die Covid dekt tot 500000 $ . Mischief is dat een oplossing. Proberen waard

  • jan zegt op

   DOEN heb het zelf gedaan is gratis de gehele periode,dat je reis duurt.
   heb mijn COE en VISA nierop verkregen.
   blijft ook geldig bij het GRATIS omboeken van je ticket wel doorgeven.
   Bij aankoop Ticket melden bij verzekeraar is een grote Amerikaanse verzekeraar. binnen een tot twee uur verzekerings bewijs op naam binnen, rekening houden met tijdsverschil, ze zitten met een kantoor in azie Malaysia.
   succes

 4. john koh chang zegt op

  Manu vraagt om een verzekering die minder kost dan 31.000 tot 41.000. Jouw bericht, 43.000 baht is daar geen antwoord op.

 5. Arthur zegt op

  Dit jaar ben ik voor 3 maanden naar Hua Hin getrokken om met mijn vriendin te trouwen. Ik ben toen een reisverzekering bij “EUROP ASSISTANCE” aangegaan voor 1 jaar via “BELFIUS VERZEKERINGEN”. Kostprijs 180,00 eur = +/- 6850,00 Tbt. Ik ben volledig gedekt voor 1.250.000 eur, hospitaal, repatriering, bezoek van familie, ect … en Covid-19. Ik heb ook een appart certificaat voor Covid-19 dekking meegekregen wat toen nodig was. Met deze verzekering heb ik geen enkel probleem gehad om Thailand binnen te komen. Echt een aanrader ! Telnr.: +32 2 533 75 75. Triomflaan172, 1160 Brussel, http://www.europ-assistance.be.

  • Mark zegt op

   Opgelet EUROP ASSISTANCE meldt op haar website :Landen, regio’s of gebieden waarvoor de overheidsinstanties (FOD Buitenlandse Zaken) een algemeen reisverbod of een verbod op alle reizen met uitzondering van essentiële reizen hebben uitgevaardigd, zijn niet gedekt. Indien u echter reeds op die bestemming was vóór het reisverbod van kracht werd, kunt u wel een beroep doen op onze bijstandsdiensten.
   Het reisadvies van de Belgische FOD Buitenlandse Zaken luidt: Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden.

   • Joost A. zegt op

    Een algemeen reisVERBOD (het reizen is verboden) is helemaal niet hetzelfde als een reisADVIES (Niet-essentiële reizen vanuit België naar het buitenland worden ten stelligste afgeraden).

 6. Arthur zegt op

  Sorry, ben te snel geweest en niet gelezen dat je niet gedomicilieerd ben in België. Dat is idd een probleem om zo’n verzekering te kunnen krijgen. Wij zijn nu bezig om mijn vrouw naar België te krijgen met een visa-d en daarvoor heb ik een reisverzekering via AXA in Bangkok aangegaan voor haar en deze voldeed volledig aan de eisen om zowel België als Thailand binnen te komen. axathai@axa.co.th, axa.co.th, telnr.: +66 2118 8111. Succes. Voor 180 dagen dekking hebben we 3.059 Thb betaald. Je kunt ook jaarcontracten aangaan.

 7. co zegt op

  Manu,

  Ik heb gisteren een Thaise verzekering afgesloten bij:
  covid19.tgia.org
  er is nu 125 euro van mijn creditcard afgeschreven

  heb dit in januari 2021 ook gedaan en werd geaccepteerd

  co


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website