Lezersvraag: Contact met een Thaise en zij wil naar Belgie komen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 juni 2021

Beste lezers,

Ik ben een jongeman van 35 en heb al 2 jaar elke dag contact met een Thaise, ze is 6 jaar jonger dan ik. Nu ben ik van plan naar Thailand te reizen in de maanden oktober/november om haar te ontmoeten en haar te leren kennen. Ze wil dan dat ik een deel van de documenten regel voor 3 maanden verblijf bij mij (Schengenvisum).

Wij hebben elkaar nog niet in het echt gezien alleen op videocall, maar ze denkt er al heel serieus over en wil na mijn terugkeer uit Thailand al naar België komen en blijven als het kan.

Ben in Thailand in 2019 op vakantie geweest, maar ik heb haar toen niet ontmoet.

Ik woon in Antwerpen en zit met zoveel vragen hoe kan ik het best aanpakken?

Groet,

Tom

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 2.75/5. From 4 votes.
Please wait...

40 reacties op “Lezersvraag: Contact met een Thaise en zij wil naar Belgie komen”

 1. Rob V. zegt op

  Voor een visum kort verblijf (max 90 dagen) het Schengendossier op dit blog raadplegen. En uiteraard actuele info van de Belgische overheid mbt Covid regels. Voor immigratie, zie DVZ of vraag de Vlamingen hier met ervaring. Maar zo meteen na 1 eerste ontmoeting permanent naar België komen is er niet bij, dat weet ik wel.

 2. RonnyLatYa zegt op

  Het antwoord ligt toch voor de hand.
  Ga eerst eens naar Thailand en bekijk het daar.

 3. Dimitri zegt op

  Beste Tom, ik kan Ronny enkel maar bijtreden, kom misschien het beste eens naar Thailand, leer elkaar wat beter kennen en beslis dan pas hoe het verder moet.

  Ik ben een 3-tal keer in Thailand geweest (in het eerste jaar) om mijn huidige echtgenote goede te leren kennen. In dat eerste jaar is zij ook een 90 dagen naar België gekomen. Na een dik jaar zijn we dan gehuwd (in Thailand) en heeft ze een definitief visum gekregen op basis van ons huwelijk.

  Moest je van plan zijn om uiteindelijk te trouwen zou je dus op zijn minst toch eens naar Thailand moeten komen om in te schatten met wie je écht te doen hebt. Ik wil je zeker niet bang maken maar er zijn heel wat gevallen bekend van een slechte afloop.

  Als je nu dagelijks contact hebt met haar, zorg er alvast voor dat je daar bewijzen van hebt. Dit zal je later nodig hebben om aan te tonen dat jullie daadwerkelijk een duurzame relatie hebben.

  Ik zou zeggen, goede moed, dit alles is zeker mogelijk maar overhaast te werk gaan is alvast geen goede oplossing.

 4. Rinus zegt op

  Beste Tom, ik zou mijn hoofd koel houden, goed nagaan wat ik zelf wil en me niet laten pushen tot dingen waarvoor ik nog niet klaar ben. Het lijkt mij dus inderdaad goed dat je eerst naar Thailand afreist om haar te leren kennen. Tot nu toe via video-calls elkaar gezien en gesproken, echter wat weet je nou eigenlijk van haar, omgekeerd hetzelfde: wat weet zij van jou? In Thailand tijdens je vakantie zie je haar in levende lijve en kunnen jullie ervaren of er een klik is en jullie elkaar liggen. Let wel: voor een Thaise vrouw gelden er vaak ook nog andere motieven dan enkel het verliefd zijn/worden op een buitenlandse man. Economische redenen vormen net zo goed veelvuldig de basis voor het zoeken van een relatie met een farang. Ben je op de hoogte of er al dan niet kinderen in het spel zijn?
  Ik zou pas na een vakantie in Thailand bekijken of ik haar voor 3 maanden naar België laat komen. Eerst maar eens alles laten bezinken. Natuurlijk heeft zij zelf al plannen in die richting, zij is al aan het zinspelen in die richting, maar ik zou dat nog even afhouden, totdat jullie elkaar beter hebben leren kennen en jij zelf weet wat je wilt. Immers je zegt dat je nog met heel veel vragen zit.

 5. Bart zegt op

  Als ik de info van mijn vrouw moet geloven dan worden er momenteel geen toeristenvisa verleend aan Thaise inwoners voor het bezoeken van België. Dit vanwege de Corona crisis.

  Uw vriendin laten overkomen voor 90 dagen naar België zal momenteel niet lukken vrees ik.

  • Cornelis zegt op

   België plaatste op 8 juni Thailand op de ‘rode lijst v.w.b. de Covid-situatie. Of dit voor Thais ook een daadwerkelijk inreisverbod inhoudt weet ik niet.

   • RonnyLatYa zegt op

    Thailand is niet langer rood maar oranje

    https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/

    Italië kleurt bijna volledig groen op kaart met reisbestemmingen, enkel Nederland nog helemaal rood

    https://www.hln.be/reizen/italie-kleurt-bijna-volledig-groen-op-kaart-met-reisbestemmingen-enkel-nederland-nog-helemaal-rood~a44772d0/

    • Cornelis zegt op

     Ik zie het nu ook, had het nogmaals moeten checken voor ik het bovenstaande schreef. Weer snel veranderd, dan!

 6. Paul zegt op

  De vraag van Tom zijn we hier al vele malen tegen gekomen.
  Wat mij steeds verwondert is dat velen onder ons steevast een argwanende houding aannemen als het over Thaise vrouwen gaat.

  Ik denk ergens als Tom al 2 jaren elke dag contact heeft met zijn vriendin, en als ze nu vraagt om 3 maanden naar hem thuis te mogen komen, dat haar vraag ergens wel terecht is.

  Is er iets mis om haar wat beter te leren kennen in je eigen omgeving? Ik dacht van niet. Als ze zelf vragende partij is om naar België te komen als toerist zal ze zich zeker kunnen vrij maken. Omgekeerd zal Tom misschien niet zo gemakkelijk verlof kunnen krijgen, vragen die Tom misschien kan beantwoorden.

  Bouwen aan een duurzame relatie, degelijke afspraken maken, elkaar wat beter leren kennen kan zowel in België als in Thailand. Ik zou zelfs durven stellen dat, als Tom naar Thailand op vakantie gaat dat dit veel minder de realiteit van het echte leven benadert dan dat zij 3 maanden in België zou verblijven.

  Als een vrouw 3 maanden in een vreemde omgeving vertoeft, in een andere cultuur, in een ander klimaat dan zal je al vlug merken in hoeverre ze haar relatie serieus neemt. Het enige verschil met een vakantie in Thailand is dat je haar familie niet leert kennen, maar dit kan achteraf toch ook? Straffer zelfs, als zij het voornemen heeft om zich definitief in België te vestigen dan heeft ze wellicht wel enkele redenen om wat afstand te nemen van haar directe familie. Het financiële zal uiteraard een grote rol spelen in deze, maar afspraken daarrond kan je ook in België maken.

  Misschien een beetje raad voor u Tom. Wees ervan bewust als uw vriendin (of wie weet toekomstige vrouw) zich definitief in België vestigt, dit een grote financiële impact heeft. Ze moet een verplichte inburgering volgen die gerust enkele jaren kan duren. Ik denk, gezien haar jeugdige leeftijd, dat ze waarschijnlijk onze taal zal willen leren en op zoek zal gaan naar deftig werk. Reken gerust dat dit alles wel een 3-tal jaren in beslag zal nemen. 3 jaren waar je zal moeten rondkomen met jouw inkomen.

  Ik zou zeggen, ga ervoor! Heb je vragen, dan roep je maar. Hier zijn bereidwilligen genoeg om je verder op weg te helpen.

  • paul zegt op

   Als je iemand binnen haalt voor 3 maanden ben jij verantwoordelijk voor haar verblijf hier.
   Dus als zo iemand het niet naar der zin heeft bij jou en na 1 maand weggaat blijf je toch nog steeds aansprakelijk en krijg je dus ook problemen met de immigratie als zij na 3 maanden niet vertrekt.
   Daarom lijkt het mij beter om eerst eens daar te kijken hoe het bevalt dan ze gelijk hierheen te halen.

   • TheoB zegt op

    Als je iemand binnenhaalt ben je niet verantwoordelijk voor zijn/haar doen en laten in ‘Schengen’. Enkel als iemand zich garant stelt voor de kosten van levensonderhoud van de tijdelijke (max. 90 dagen) gast in ‘Schengen’ en de terugkeer van de gast naar het thuisland is die iemand 2 jaar lang na binnenkomst financieel aansprakelijk voor de kosten.
    Als de gast bewijsbaar voldoende eigen middelen van bestaan heeft is garantstelling niet nodig. Dan blijft alleen het aannemelijk maken van terugkeer over. Bv. een vaste baan, de zorg voor ouders en/of minderjarige schoolgaande kinderen, eigendom van land en/of grote gebruiksgoederen (auto)

    @Tom lees deze website aandachtig: https://dofi.ibz.be/nl/themes/faq/visa
    Stel daarna je vervolgvragen (ook) op dit forum. De meeste reacties gaan met goede bedoelingen serieus in op je vragen.

  • fred zegt op

   Een vreemdeling kan gaan werken in België van zodra hij of zij in het bezit is van de verblijfsvergunning zijnde de zogenaamde F kaart. Die kan je hebben als je de juiste procedure volgt al na 6 maanden verblijf.

   Veel mensen die al werken volgen de inburgering na hun dagtaak of de zaterdag.

   In principe duurt de inburgering 2X2 maanden taalcursus en 1 maand algemene inburgering zijnde in totaal 5 maanden. Ik weet niks over 3 jaar.
   Wel is men momenteel bezig die ganse inburgering te hervormen. Alleszins in Vlaanderen want Wallonië en Brussel hebben zo hun eigen inburgering en wetten .

   • Roger zegt op

    Fred, mijn vrouw heeft, na haar verplichte inburgering, alle niveau’s van de Nederlandse taal gevolgd (in dagschool). Dit heeft effectief 3 jaar in beslag genomen. Dit heeft haar geen windeieren gelegd. Haar goede kennis van onze moedertaal heeft ervoor gezorgd dat ze nadien een mooie job kon uitoefenen. Ik kan dit enkel maar aanbevelen.

    • fred zegt op

     Uiteraard maar het gaat hier over de verplichte inburgering. Wie vrijwillig zijn talenkennis wil aanscherpen zal daar zeker voordeel uithalen echter daar ging het niet om en is dit ook niet verplicht of een echte vereiste om te gaan werken.

 7. Kristof zegt op

  Succes ermee …. Ken mijn vriendin al 4 jaar , ( waarvan 1,5 Corona ) ze hebben haar visum al 2 x geweigerd wegens : geen terugkeer garantie , hebben ze als uitleg …. elkaar al een tiental keer gezien

  • Dimitri zegt op

   Kristof, ik twijfel niet aan je verhaal maar heb je al eens gevraagd waarop hun beslissing gebaseerd is?
   Dergelijke situaties zijn uiteraard schrijnend maar ik denk niet dat de ambassade dit zomaar uit hun duim zuigt.

   Toen mijn toenmalige vriendin (huidige echtgenote) haar aanvraag voor haar verblijf heeft ingediend was ons dossier tot in de puntjes voorbereid. Ik moet wel zeggen dat ik heel wat informatie heb verkregen van landgenoten die dezelfde procedure al hadden doorlopen. Ik kende haar ongeveer 9 maanden (zelf 2 maal naar Thailand geweest) toen ze mocht overkomen voor 90 dagen. Geen enkel probleem gehad. Een dik jaar na onze eerste kennismaking zijn we gehuwd en kreeg ze een visum op basis van het huwelijk.

   Ik wens je alvast veel goede moed, ‘driemaal is scheepsrecht’ zegt men, wie weet lukt het de volgende wel!

  • B.Elg zegt op

   Goede middag Kristof,
   Mijn Thaise vrouw en ik hebben hetzelfde meegemaakt in 1997. Dat is lang geleden en er is veel veranderd, dat begrijp ik.
   Ik ben toen vlak over de Belgische grens in Nederland gaan wonen. Zodra ik ingeschreven stond bij de Nederlandse gemeente kreeg ze een toeristenvisum voor 3 maanden. Na een paar toeristenvisa werd het een verblijfsvergunning voor NL. We zijn 24 jaar in NL blijven wonen. Nu wonen we weer in BE.
   Voor jou is het misschien geen oplossing maar ik geef het maar mee.

  • herman buts zegt op

   de geen terukeergarantie kan je vermijden door een brief van haar wekgever (indien ze werkt) of indien haar ouders nog leven te benadrukken dat ze terugkeert om voor haar ouders te zorgen. Indien je verder wil gaan met haar zorg dat je fotos en rekeningen van hotelboekingen vluchten ed zorgvuldig bijhoudt , je gaat ze later nodig hebben.

   • rudi zegt op

    Beste Herman , Mijn vriendin had werk EN een brief van de werkgever dat zij na het verblijf in Belgie in dienst zou blijven . + alle nodige documenten en garanties , verzekering , reisticket enz .
    3 x geweigerd door * geen garantie tot terugkeer * Belgie staat er voor bekend . Nederland en Duitsland verlenen heel gemakkelijk een visa . Een kennis van mij had ook 2 x weigering . Zijn vriendin had kennis in Duitsland . Na uitnodiging van die vriendin en garantstelling is ze via Duitsland gekomen . Geen gezeur .

    • Jan Nicolai zegt op

     Klopt helemaal, België doet heel moeilijk. Maar als je echt goede bedoelingen hebt, en een verklaring van haar huidige werkgever dat ze weer aan het werk kan bij terugkeer, kunnen ze eigenlijk niet weigeren. Een tip: als Belg (of Nederlander) heb je het recht om met de consul of ambassadeur PERSOONLIJK te spreken. Dit kan men niet weigeren. Als je die alles uitlegt zal hij waarschijnlijk je wens inwilligen. Mits je een goed verhaal hebt, vriendelijk blijft en hem in waarde acht. Hij kan b.v. adviseren om een visum voor ‘slechts’ twee maanden aan te vragen, in plaats van drie.
     Zo is het mij in ieder geval wel een keer gelukt bij een derde aanvraag.

   • Kristof zegt op

    Ze heeft geen werk , geen contact met haar ouders , …. het enige wat ik kan geven is een serieuze financiële garantie …. dat maakt het dus nogal moeilijk ….

  • endorfun zegt op

   Zit met gelijkaardige situatie. gewiegerd op basis dat ze ongehuwd was (discriminatie naar burgerlijke staat) en hoewel ik borg tekende (dus dat ze zelfs het recht niet hadden haar te weigeren op basis van inkomen) werd ze ook geweigerd op basis dat ze niet bewees dat ze er wel familie en/of eigendommen hadden (ze heeft er een moeder met een eigen huis, een vader met een eigen huis, een zoon, maar daar werd haar nooit naar gevraagd.

 8. Guy zegt op

  Ik zou het voorstel van Ronny LatYa aannemen. Ga eerst zelf naar haar toe en zie dan wat je wil gaan doen.
  Je hebt een prima excuus. Met covid-19 kan een toeristenvisa momenteel nog niet.

  Stuur zeker geen geld om in Thailand een en ander te regelen voordat jij er zelf bent geweest.

  Good luck
  Guy

 9. paul zegt op

  Beste Tom.
  Ik heb mijn vriendin ontmoet toen ik op vakantie was in Thailand.
  Zij werkte op dat moment ,maar wij zagen elkaar wel elke dag.
  De volgende vakantie ongeveer 7 maanden later had zij vrij genomen van haar werk en kon ik haar dus al veel beter leren kennen.
  Daarna is zij 2 keer 3maanden bij mij in Nederland op bezoek geweest, en ik noem dat altijd op proef,
  Je begrijpt hier uit wel dat ik niet over 1 nacht ijs ben gegaan en dat advies geef ik jou ook.
  Ga haar eerst eens opzoeken in Thailand en misschien kun je haar daarna wel naar je huis halen, als het allemaal weer mag ivm covid.
  veel wijsheid
  Paul

 10. rudi zegt op

  Beste Tom , Ik hoop dat het klikt als jij je vriendin in levende lijve ontmoet .
  Maar koester niet te veel hoop dat je haar 3 maanden naar Belgie wil laten overkomen . In het verleden heb ik dat 3 keer geprobeerd met mijn vorige vriendin . Telkens de nodige documenten , verzekering , vliegtickets , garantie enz enz . 3 keer aanvraag geweigerd wegens * geen garantie tot terugkeer * . Belgie is niet simpel .
  Goede moed !!!

  • Bart zegt op

   Beste Rudi,

   Ik heb geen cijfers over welk percentage er geweigerd wordt op basis van “geen garantie tot terugkeer”. Misschien is dit wel de minderheid, wie zal het zeggen? De hoop van iemand ontnemen op basis van je persoonlijk ervaring is een beetje spijtig.

   Ik heb zoals vele anderen totaal geen probleem gehad om mijn vrouw 90 dagen in België te laten verblijven. Misschien moet ik dan maar de rollen omdraaien en aan Tom de goede raad geven: “Tom ga ervoor man, velen zijn u voor gegaan, het geen simpele papierwinkel maar het is zeker doenbaar … veel succes!”

   PS: Rudi, met uw vorige vriendin was het niet gelukt, is het dan wel gelukt met een andere vriendin? Daar ben ik toch een beetje benieuwd naar.

   • rudi zegt op

    Beste Bart , ik ben ondertussen getrouwd met een andere Thaise en woon vast in Thailand . Na de covid neem ik haar mee om Belgie en andere Schengenlanden te bezoeken . De Belgische overheid gaat geen stokken meer in mijn wielen kunnen steken . De weigeringen zijn ondertussen een jaar of 8 geleden , maar nog niet verteerd . Een visum voor een Thai bekomen voor Belgie is een loterij . Veel soepeler te verkrijgen voor Duitsland en Nederland .

   • Rob V. zegt op

    Voor cijfers zie mijn serie “Afgifte Schengenvisum onder de loep”. België kent wat meer afwijzingen (Zweden nog meer), maar het gat is de afgelopen jaren aardig geslonken. Zeg rond de 10%, EU breed rond de 5% maar voor sommige EU landen nog lager of iets hoger. Nederland is de afgelopen jaren juist lastiger geworden, het verschil met België is geen gigantisch verschil meer zoals jaren geleden.

    https://www.thailandblog.nl/visum-kort-verblijf/afgifte-van-schengenvisums-in-thailand-onder-de-loep-2018/

 11. Frank zegt op

  Dag Tom,

  Wees voorzichtig, we weten weinig van uw vriendin, is ze reeds gehuwd geweest ?? Hoe komt het dat ze reeds goed Engels spreekt…? Heeft ze gestudeerd ? waar woont ze in Thailand (Isaan, Bangkok, Pataya,..) woont ze alleen of met een vriendin, bij haar ouders, heeft ze kinderen, indien kinderen van een Th man of van een farang, hoe oud zijn de kinderen, gaan ze naar school ? heeft ze werk, welk soort werk ? Indien ze bij haar ouders woont, zonder kinderen, en je wilt huwen, dan zou het kunnen dat je een bruidsschat aan de ouders moet betalen…kan wel veel zijn, niet uitzonderlijk zou een 25,000 EUR kunnen zijn. In Antwerpen is er een Thaise Vereninging, je kunt je daar informeren hoe je haar naar Belgie kunt krijgen. een super belangrijk punt bij TH vrouwen is “centen”. Ik herhaal, wees voorzichtig en neem je tijd…

  • Rob zegt op

   Beste Frank,
   Wat een onzin kraam jij uit over de bruidsschat (sinsod) dat dit wel € 25.000 kan zijn.
   Ten eerste bepaal je zelf of je gehoor wil geven aan die onzin.
   Ten tweede als je dat al doet bepaal je zelf de hoogte die je bereid bent te schenken.

   Ik heb vanaf dag 1 gezegd dat ik dit niet doe, en dat was geen discussie punt, ik geef de familie al genoeg ondersteuning door eens een nieuwe koelkast te kopen, gewoon praktische dingen.
   Maar omdat een Thai heel erg voor uiterlijk vertoon gaat hebben we tijdens onze ceremonie wel 200.000 bath gegeven die zoals afgesproken weer netjes na de ceremonie werd terug gegeven.
   groet Rob

   • Dimitri zegt op

    Ja Rob, alle registers worden weer open getrokken om onze beste Tom op alle vlakken te ontmoedigen. Waarom is dit nodig? Ik weet het ook niet.

    Velen onder ons hebben Toms situatie meegemaakt. De meerderheid heeft zijn vriendin destijds (met succes) naar België gekregen voor een tijdelijke vakantie van 90 dagen. Velen hebben een geslaagd huwelijk en leven nu gelukkig samen met hun Thaise echtgenote.

    Waarom dit nu opeens allemaal zou mislukken voor Tom … komaan beste mensen, geef hem wat positieve moed i.p.v. alles alsmaar af te breken.

    Bij deze moet ik meteen denken aan een ander topic dat vandaag opgerakeld werd van de “keyboard warriors” … (misschien moeten we dit veranderen naar “keybored warriors”).

 12. B.Elg zegt op

  Dag Tom,

  Ik heb het al vaker geschreven op de blog: denk goed na vooraleer je op bezoek gaat naar haar geboortedorp en familie.
  Als de relatie later zou stuklopen, dan is de reputatie van je vriendin en haar familie zwaar beschadigd in hun gemeenschap. Dus als je niet zeker weet of je met dit meisje verder wil: niet doen.
  Er is natuurlijk niks mis met het meisje leren kennen in Thailand. Pas in een later stadium hoor je jezelf voor te stellen aan haar familie en gemeenschap. Als je een relatie hebt met een Thaise, dan zal haar familie altijd een belangrijke factor blijven. Bij veel Thaise vrouwen komt hun familie op de eerste plaats en daarna pas de partner uit het westen, al zullen ze dat niet met zoveel woorden zeggen.

 13. Bo Meekers zegt op

  Beste Tom ,,
  zoals vele zeggen of schrijven ,, is het wel degelijk het beste om éérst eens naar haar toe te gaan ,,, neem wat foto’s samen met haar en eventueel haar familie er op !!!!
  Men wilt dat trouwens wel op de DVZ(vreemdelingenzaken in Brussel)om de hechtheid van de relatie wat te controleren .
  Voor wat een toeristenvisum betreft ga je best éérst eens naar je gemeentehuis(dienst nieuwe Belgen ,, zo noemt men dat nu) en die geven je alle informatie die nodig is zoals bvb. een 3bis(ten laste nemen van je vriendin tijdens haar verblijf) ,, loonstroken van je laatste 3 maanden inkomen enz…..Je gemeentebestuur of de Belgische ambassade in Bangkok weet dat het best ,,,, maar maak best een afspraak op je gemeentehuis !!!
  Hoe dat zit met het hier blijven van haar weet ik niet zo goed ,,, maar simpel is het alleszins niet ,,, er komen heel wat documenten ,, geld en tijd bij kijken !!!! Ik spreek uit ervaring !!!!!.
  Alles duurt tot maanden langer vanwege de coronamaatregelen.
  Mijn vrouw heeft goed 2 maanden geleden een visum C ( kort verblijf met Huwelijk in Belgie )verkregen en is reeds hier bij mij.
  Wij zijn ondertussen reeds wettelijk getrouwd en wonen ook wettelijk samen.
  Ik heb gelukkig een zeer eerlijke en betrouwbare vrouw(57 jaar) getroffen en kennen elkaar reeds 6 jaar en zijn in 2020 al in Thailand getrouwd ,, wat niet van toepassing is in Belgie ,,, enfin voor ons zijn de zorgen voorbij !!!.
  Ik wens jou veel succes ,,,,, Volg de wettelijke regels die men aan je vraagt en het komt wel in orde.
  Extra tip voor jou : KIJK EERST EEN BEETJE DE KAT UIT DE BOOM !!!!!!
  Grtj. Bo

 14. Kemosabe zegt op

  Hallo Tom

  Als aanvulling op de reacties van B.Elg en Rob:
  Mijn vriendin en ik hebben eerst een huisje gehuurd buiten het dorp en daar met z’n twee een paar weken alleen samen vakantie gevierd.
  Toen dat klikte zijn we pas naar haar familie gegaan. Een soort van proefperiode zeg maar, Dit juist om gezichtsverlies van haar kant tegenover haar familie en dorp in de Isaan te vermijden en om elkaar in een privésfeer beter te leren kennen. Gelukkig heeft het geklikt en hebben nu al drie jaar een relatie.

  Vanaf het begin haar duidelijk gemaakt dat ik niet voor haar familie ga zorgen. Doe dat in natura als we in Thailand zijn. Pomp om de rijstvelden te bewateren, reparaties aan het huis e.d.

  Misschien een optie?

  Succes gewenst.

 15. eugeen zegt op

  Ik val omver van het verschieten als de ambassade een visum zou geven voor Belgie, als de enige uitleg is: “wij chatten al twee jaar dagelijks”.
  Dat een Thais meisje voor 3 maanden op vakantie naar Belgie wil komen, is niet uniek. Zo vind je er duizenden op het internet. De meesten willen dat trouwens doen op kosten van de Europeaan, die daarenboven ook nog eens documenten moet ondertekenen dat hij de volledige financiele verantwoordelijkheid daarvoor op zich neemt.
  Bezin toch maar voor je begint. Kom eerst eens naar Thailand. Ontdek eens wie dat meisje is. Waar werkt ze? Hoe komt het (als ze werkt) dat ze van haar baas altijd vrij krijgt om met jou te chatten. Met hoeveel mensen chat ze dagelijks? Het lijkt misschien een gekke vraag, maar er zijn voldoende girls die menig chatrelatie hebben. Moedigt zij jou aan om naar Thailand te komen en kennis te maken met haar ouders? Of wil ze vooral naar Europa reizen? Is ze al getrouwd geweest en heeft ze al kinderen?

 16. Freddy Van Cauwenberge zegt op

  Beste Tom
  ik wil u niet ontmoedigen maar ik zou toch eerst eens goed nadenken. Ik woon al 3 jaar met mijn Cambodjaanse partner in Belgie. Ik zie Chanveasna dolgraag en helpt aan het bouwen van een toekomst in Cambodja voor als ik er niet meer ben. Maar beiden zouden we het niet meer doen. Ik was beter naar Cambodja gegaan. Mijn partner is niet echt een fan van onze kille samenleving en paperasserij. Maar relevant voor u is het feit dat het enorm veel energie en geld kost om een dik dossier samen te stellen om de partner te laten komen. Maar dat is het minste. Een groter probleem is dat de meeste dossiers geweigerd worden. U moet zeker al veel foto’s kunnen tonen van jullie samenzijn. Foto’s van haar familie. Van jullie gezamelijke uitstapjes. Bewijzen dat je al een paar keer een vliegtuigticket hebt geboekt om haar te bezoeken. Massa mails naar elkaar. Enz enz. U kent ze alleen online? Nooit ontmoet? Sorry, u maakt geen schijn van kans. Iedereen hier met ervaring heeft de plicht om u de waarheid te zeggen. Dat heeft niets met negativiteit te maken. Begin met begin ; ga naar Thailand…leer ze kennen, leer de familie kennen

 17. Arthur zegt op

  Beste Tom,
  Ik ben nu bijna een maand terug in Antwerpen na een bezoek voor 3 maanden in Hua Hin bij mijn Thaise echtgenote. We hebben geprobeerd om een Visum-C te krijgen omdat zij zeker na 3 maanden terug moest om dingen te regelen. Helaas werd het door Brussel geweigerd, reden : geen zekerheid dat zij terug ging naar Thailand. Momenteel zijn we bezig om een Visum-D (familie hereniging) te kunnen krijgen zodat zij voorgoed in België bij mij kan blijven. Gisteren is ze weer naar Bangkok (700 km heen en weer) om bij VFS alles in orde te brengen (documenten) helaas weer niet goed … Ik zeg jou, als je echt wilt doorgaan met wat je van plan bent, bereid alles goed voor want in Brussel en Bangkok zijn ze echt niet mals … echt niet eerlijk als je weet wat de papierlozen (niet europeanen) bij het binnenkomen van België kunnen regelen … maar niet je eigen vrouw ! Echt triest … Echter, ik geef niet op en hoop dat ik mijn vrouw binnenkort kan verwelkomen in België …

 18. Alphonse Wijnants zegt op

  Op het stadhuis van mijn woonplaats moet ik al drie jaar horen dat mensen uit Thailand ‘een groot risico vormen, om illegaal in België te blijven na bezoek van 90 dagen’.
  Daarom geven ze zomaar niet toestemming.
  Mijn vriendin was lerares overheid, had attesten dat ze weer naar school moest, had bewijzen van een spaarboek in Thailand en verder zorgden we voor alle andere documenten.
  Ik geraakte geïrriteerd door alweer zo’n uitspraak en vroeg waarom gezinsvereniging voor Magrebbewoners of Afghanen zo gemakkelijk verliep.
  Waarop de beambte ironisch reageerde met te zeggen, dat ze niet met een bootje kwam…
  Die mensen hebben strikte regels die voor Aziatische mensen partijdig zijn.
  Tot onvrede van zovele Belgische burgers die er de liefde vinden.
  Ik voel me tweederangs in mijn eigen land.!

 19. S.a.a. zegt op

  Compleet kansloos. U gaat nooit een visum krijgen voor 90 dagen, niet eens 30. Niet o.b.v. een chat relatie van 2 jaar. Dat is niet negatief, dat is gewoon de waarheid. Zelfde geldt overigens voor Nederland. Ook die geven geen visums af aan buitenlandse vriendinnetjes die je nog nooit in real life ontmoet hebt. Ik begrijp niet dat mensen deze jongen daar enige hoop op geven, want het gaat niet gebeuren. Hij zal eerst naar Thailand moeten reizen, een keer of 2/3 voor een aantal weken. Daarna maar eens verder zien.

 20. peter zegt op

  SAA , dat is niet waar. Mijn vriendin kreeg, zonder dat we elkaar hadden ontmoet een visum.
  We hadden een hele korte chat relatie toen van pak weg 3 maanden.
  Dat was in 2016. Echter aangekomen op Schiphol werd ze er wel uitgelicht om een gesprek te hebben !
  Ondanks het feit dat alle papieren dus ok waren. Ondanks dat ze een Thai officer was.
  In Thailand werden er door haar bazen gefronst toestemming verleend !!

  Tja, ik was ook wat verbaasd, want meestal ga je als man eerst naar je vriendin dan. Had ik ook tegen haar gezegd. Ik kom naar jou toe. Nope, zij wilde eerst naar mij.
  Denk dat ze in dat geval, alles heel spannend vond dit te doen. Als je 46 jaar bent en nooit wat mee hebt gemaakt, dan alleen werken. Dat was haar leven.
  Hoewel ik dacht gewoon rustig aan te doen, had haar anders gezegd, en haar te laten acclimatiseren, lagen we toch een paar uur na aankomst te rollebollen, NIET eens door mij geïnitieerd.
  Heb mezelf ingehouden, want ze was sexy genoeg om er aan toe te geven. Pas op moment dat zij anders besloot, ja dan is het hek van de dam.

  Enfin uit al mijn ervaringen en van anderen, weet ik, dat je nooit je partner, vriendin , vrienden, college zal kennen.
  Je hebt een idee erover, maar kan op een gegeven moment zomaar veranderen en waar dat dan vandaan komt? Joost weet het.
  Kan ook vast voorop gezet zijn, haar doel, welke je dus niet kent door verzwijgen. Zat zelf mee gemaakt en tevens van anderen gehoord, gezien. Echt de raarste, bizarste situaties.

  Houd je geld en ander financiële zaken in het oog. en denk daar niet te makkelijk over.
  Geld kan je maar een keer uitgeven, daarna is het weg.
  Had ooit “chatcontact” met Thaise, wilde wel gelijk trouwen en of ik maar 3 miljoen baht sinsod wilde neer leggen om huis van vader terug te kopen. Heeel gebrekkig engels, maar dat kwam er wel heel snel uit.
  TE gebrekkig Engels en dan gelijk de “eis”., gepast.
  Engels is niet zo ingeburgerd in Thailand, eigenlijk wel vreemd daar Thailand drijft op tourisme.
  Mijn vriendin “kent” dan wel wat Engels ivm een cursus voor haar werk. Nu na 6 jaar gaat dat vele malen beter. Ik stuur haar aan, verbeter, herhaal enz . Nu ik nog Thais, hahaha

  Ooit een Thaise ontmoet met weinig Engels en dat was moeilijk. Totdat ik wat in het Duits zei en dat bleek veel beter. Ze had wat tijd gehad met een Duitser, ook in Duitsland.
  Of een Thaise met goed Engels, maar geleerd van langere tijd met een Amerikaan of zo. Achter elke zin kwam “you know” als een stopwoordje. Waar kent jouw vriendin Engels van?

  Hou het rustig en ga eerst eens naar Thailand om haar te ontmoeten. Hou je roze bril in de gaten en kijk er niet altijd door heen. Wees reëel..SInsod , vergeet het.
  trouwen ? Dat is alleen een wettelijk contract en levert problemen op bij scheiding.
  Vooral door de vrouw gezien als “romantisch”, maar later (scheiding) een nagel aan je doodskist.
  Een goed huwelijk begint op voorhand met de scheiding klaar te zetten. 1 op de 2 huwelijken gaat op de schop vandaag de dag.. Alles is mogelijk in het leven, denk uit de box !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website