Lezersvraag: CoE aanvraag afgekeurd?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 november 2020

Beste lezers,

Zijn er al mensen waarbij het CoE afgekeurd is maar dat de visumaanvraag wel goed gekeurd is bij de ambassade? Of dat je al een visum hebt.

Groet,

Huib


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: CoE aanvraag afgekeurd?”

 1. Antonius zegt op

  Hi is dat een toeslag van de gemeente coevorden, Of gaat dit over covid!!!

  Groet Antonius

 2. Guido zegt op

  Normaal als je een visum hebt zou een CoE ook in orde moeten zijn als je een hotel en een vlucht geboekt hebt. Alleen kan die CoE nu maar online aangevraagd worden denk ik.

 3. Rob zegt op

  Beste Huib,

  Dinsdag 17 november j.l. heb ik mijn paspoort opgehaald bij de Thaise ambassade in Den Haag en mijn Non Immigrant O-A visum gekregen. De CoE heb ik gisteren, 18 november, gekregen. Als je alle benodigde en gelegaliseerde documenten inlevert en die worden door de medewerker van de het visumloket aldaar geaccepteerd dan weet je haast wel zeker dat je het visum een week later in je paspoort hebt staan. Het aanvragen van de CoE is een peulenschil in vergelijking met het vergaren van alle documenten en legaliseren daarvan bij het CBIG (medisch verklaring dat je geen drugsverslaafde bent en vier bepaalde ziekten niet hebt) en het MiBuZa.
  Je moet overigens drie visumaanvraagformulieren inleveren. Dat kan verwarring geven, want op de website staat two copies…dat betekent het visumaanvraagformulier en twee kopieën daarvan.

  Voor je CoE is een ticket en een hotelreservering + bevestiging van dat hotel een vereiste!!

  Succes met je aanvraag,

  Rob

  • Guido zegt op

   En heb je je CoE ook online aangevraagd en is dat eenvoudig?

  • Michel Kleinmann zegt op

   Hi Rob

   Ik begrijp het legaliseren bij het CBIG en MiBuZa niet. Ik ga ervan uit dat je het Fit to Fly bedoeld en-of ook de Covid 19 test? Maar die worden toch door een dokter ondertekend?
   Ik heb nergens iets kunnen vinden dat deze formulieren gelegaliseerd moeten worden.

   Kun jij mij en de lezers helpen waar ik deze info kan vinden?

   Dank voor je moeite

   • Cornelis zegt op

    Rob heeft over het verkrijgen van een O-A, waarbij je een medische verklaring – en dat is een heel andere dan het fit-to-fly certificaat – moet laten legaliseren.
    In het aanvraagproces voor een COE hoef je inderdaad niets te laten legaliseren.

    • Michel Kleinmann zegt op

     Duidelijk Cornelis dank

   • Rob zegt op

    Dag Michel,

    Dit is wat bedoeld wordt met de medische verklaring (A medical certificate (download form) issued from the country where the application is submitted, showing no prohibitive diseases as indicated in the Ministerial Regulation No.14 (B.E. 2535) (certificate shall be valid for not more than three months and must be legalised by MinBuZa)

    Dit is de link van de ambassade in Den Haag waar je in de vereiste documenten de medische verklaring kan downloaden: https://hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)?menu=5d81cce815e39c2eb8004f12

    Legaliseren van deze verklaring moet twee keer gebeuren t.w. 1. bij het CBIG (hier registreert zorgpersoneel zich o.a. artsen/verpleegkundigen enz) en 2. bij het MiBuZa. Deze twee instanties zitten direct tegenover het Centraal Station van Den Haag. Trein uit en het CBIG gebouw inlopen gevestigd in een kantoor waar zich ook andere overheidsinstellingen bevinden. Is gratis de legalisatie. Legalisatie bij MiBuZa kost 10 euro per document. Thaise ambassade vraagt 60 euro voor de legalisatie door hen. Totaal kosten 100 euro voor legalisaties. Neem 235 euro cash mee wanneer je naar de ambassade gaat voor de aanvraag van je visum.

    Mijn huisarts ondertekende de medische verklaring niet. Ik heb dat bij Keurdokter.nl in Grootebroek laten doen. Zij hebben een paar locaties in Noord-Holland. Fit to Fly verklaring krijg je na de Covid test.

    Hopelijk nu duidelijk voor je.

    Groeten,

    Rob

    • Michel Kleinmann zegt op

     Ook duidelijk dank je wel Rob. Ik ga hopelijk Thailand binnenkomen met een Immigrant O visa omdat ik getrouwd ben met een Thaise. Heb vandaag alles ingediend en wacht op goedkeuring.
     Ik begrijp dat je op zulke momenten veel stress hebt gehad.

 4. Rob zegt op

  Oeps, sorry vraag niet goed gelezen. Er staat CoE afgekeurd. Verkeerd antwoord van mij.

 5. Niek zegt op

  Ik kan niet online voor COE registreren. Telkens als ik, geholpen door enkele internetdeskundigen,de verifiatiecode indruk krijg ik als reactie dat de inhoud niet gevonden is, hoewel de inhoud wel aangekomen is in de ambassade( confirmed or approved).
  Maar jij hebt die verificatie wel nodig om het digitaal proces voort te zetten.
  En de Thaise ambassade in Brussel werkt alleen maar online en maakt geen afspraken.
  Wat te doen?

  • Cornelis zegt op

   Als je registreert heb je toch geen code nodig? Die krijg je pas na eerste registratie om het verdere proces te kunnen volgen.

  • rob h zegt op

   Beste Niek Ik had een tijdje geleden hetzelfde probleem met mijn aanvraag voor CoE in Den Haag: nummer gekregen en vervolgens bij checken vab de status het bericht dat inhoud niet is gevonden. Met de ambassade in Den Haag gebeld en bleek dat ze een technisch probleem hadden gehad en alle aanvragen van die dag waren verdwenen. Aangezien ze niet wisten welke konden ze dus ook mensen niet actief benaderen. Heb vervolgens een nieuwe aanvraag ingediend en dat werkte prima.

 6. Ger-Korat zegt op

  Nou ik zie hier al 4 reacties welke geen antwoord geven op de gestelde vraag en die van mij geeft het antwoord ook niet maar heeft wel informatie over de gang van zaken. Voor de duidelijkheid: nu heeft de ambassade ook op haar website vermeldt dat je eerst je visum aanvraagt en dan de volgende stap is dat je de COE aanvraagt in 2 gedeelten waarbij het eerste gedeelte de reden is waarom je naar Thailand gaat met je persoonlijke informatie en na goedkeuring door de ambassade van dit 1e gedeelte je de gegevens van je verzekering, ticket en quarantaine-hotel invoert in het 2e gedeelte van de COE aanvraag. Als ook dit is goedgekeurd verkrijg je de uiteindelijke COE. Een Covid-test en Fit-to-Fly verklaring is je eigen verantwoordelijkheid want je hebt al een COE en de test en verklaring heb je nodig bij het inchecken op het vliegveld alsmede bij de aankomst in Thailand. Voorheen was de procedure anders en dit is de actuele situatie, zoals ik het begrijp.

 7. Huib zegt op

  Ik wil alleen leren voor aanvragen van CoE om geen tijd en werk te verliezen.

 8. willem zegt op

  Mijn eerste initiële CoE aanvraag werd afgewezen omdat ik geen inkomen had aangetoond. Terwijl dat ook niet gevraagd was (geldige NON O retirement jaarverlenging met reentry). Bij navraag vertelde de ambassade medewerker dat ze aanvullend alles kunnen vragen. Ondertussen mijn ABP loonstrook geupload en daarna werd de 1e fase goedgekeurd. Daarvan kreeg ik een email ter bevestiging en link naar de aanvraag.

  Trouwens ik heb gebruik gemaakt van de engels talige verklaring van mijn zorgverzekeraar. Daarin staat wel dat covid verzekerd is maar geen bedrag. In het algemeen staat er “alle noodzakelijke medischekosten”.

  De 2e fase van de CoE aanvraag ging voorspoedig. Ticket en ASQ hotel documenten en nog een keer de medische verklaring geupload en binnen een dag een email met de mededeling dat CoE was approved.

  ” Dear MR. WILLEM …… Royal Thai Embassy, The Hague has approved your COE to enter Thailand.”

  Thailand here i come. 2 december is mijn vlucht.

  Al met al een vlotte procedure die inderdaad best spannend is als je erg graag of dringend naar Thailand wil of moet.

  Succes allemaal die nu ook een aanvraag doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website