Beste lezers,

Heeft iemand recent (na 1 januari) ervaring met het aanvragen van het Certificate of Entry (CoE), en de verplichte verzekering met COVID-dekking van minimaal US 100.000?

Ik heb recent een non-immigrant O visum gekregen, waarvoor de bekende verzekeringsverklaring met 40.000/400.000 THB moest overleggen. Ik heb daarvoor een Thaise verzekering moeten aanschaffen, omdat de ambassade mijn Nederlandse verzekeringsverklaring niet accepteerde.

Die verklaring, van OHRA, vermeldt expliciet een dekking tegen COVID, en ook dat er geen maximum aan de vergoedingen is verbonden, maar niet expliciet het minimum bedrag van US 100.000.

Wordt zo’n verklaring voor een CoE wel geaccepteerd, of moet ik nog een Thaise verzekering aanschaffen?

Graag zo recent mogelijke ervaringen, want ik begrijp dat af en toe de spelregels veranderen.

Groet,

Paul

Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

24 reacties op “Lezersvraag: Certificate of Entry (CoE) en verzekering met COVID-dekking US 100.000?”

 1. Ken.vuller zegt op

  Gewoon een copy bijvoegen bij je coe aanvraag.
  Als ze het niet accepteren dan krijg je daarvan een melding bij inloggen en dan kun je alsnog aanpassen.

 2. Ad zegt op

  Ik heb een ‘confirmation of medical insurance coverage’ gekregen van Zilveren kruis, deze werd zonder problemen geaccepteerd.

  • Paul zegt op

   Beste Ad,
   Vermeldt jouw confirmation of medical insurance ook hetminimumbedrag van US 100.000?

   • Ad zegt op

    Nee, staat geen limiet. Wordt wel expliciet uitgelegd dat dit ook voor Covid behandeling geldt.

  • Alfred zegt op

   Ad, was dat na 1 januari 2021 en welk type visum had je?

   • Ad zegt op

    Ja, is van 15 januari. Geen visum, ik reis op de Tourist Visa Excemption. (Group 12)

  • Theo zegt op

   Ik ben eind december naar Thailand gekomen maar bij mij werd de verklaring van Zilver Kruis niet geaccepteerd omdat er geen bedragen in werden genoemd.ik heb een Thaise verzekering moeten afsluiten waar ik niets aan heb.

 3. Benno zegt op

  Ik vraag mij of waarom nadrukkelijk het woord ‘minimum’ in zo’n verklaring moet worden genoemd. Misschien interpreteren de ziektekostenverzekeraars dit als een te allen tijde te vergoeden bedrag voor de behandeling van COVID-19. Ook als de werkelijke kosten lager zijn. Dat in mijn CZ polis expliciet staat vermeld dat alle kosten worden vergoed is voor de Thaise autoriteiten vreemd genoeg niet afdoende.

 4. reiziger zegt op

  Ik heb vorige week mijn COE doorlopen voor een toeristen visum. De Thaise ambassade accepteerde mijn FBTO brief (in Het Engels) over de ziektekostenverzekering met volledige dekking voor Covid 19. Deze brief was zonder vermelding van het 100.000 dollar bedrag. In mijn brief stond 100% dekking voor het geval je ziek zou worden door Covid 19. Ik heb hierover nog speciaal de ambassade gevraagd over de eis van 100.000 dollar. Het letterlijke antwoord was “dat het er ook in andere bewoordingen mocht staan”. Maar misschien is er op dat punt verschil tussen de aanvraag van een toeristenvisum en de overige visa.

 5. HansW zegt op

  Ik ben drie dagen geleden in Thailand aangekomen. De ambassade had de verklaring van mijn Nederlandse verzekering geaccepteerd, ook bij de aanvraag van de coe, maar voor de zekerheid heb ik toch ook maar de Thaise covid-verzekering van $100000 afgesloten, hoewel ik vreesde dat het weggegooid geld was. Niet dus. De controles bij de douane waren erg streng. Alle papieren werden drie keer door een verschillend persoon doorgevlooid, en steeds hetzelfde: dat er in de verklaring van de Nederlandse verzekering stond dat ik onbeperkt voor covid verzekerd ben, vonden ze niet belangrijk, ze wilden dat bedrag van $100.000 zien. Toen ik dat kon tonen was het goed. Let er wel op dat die verzekering geldt voor de hele duur van je verblijf in Thailand, er werd nog met een rekenmachientje gecontroleerd of dat inderdaad het geval was.
  Nog een tip: maak een kopie van alle documenten die je nodig hebt om Thailand binnen te komen. Bij een van de controles was blijkbaar een document zoekgeraakt, maar ik kon bij de volgende gelukkig een kopie laten zien.

 6. RobHH zegt op

  Ik begrijp de vraag niet zo. U schrijft dat u al een extra verzekering aan heeft moeten schaffen om het visum te krijgen. Diezelfde verklaring die u toen heeft moeten overleggen kunt (of moet) u ook gebruiken voor het COE.

  Zelf heb ik eerder deze maand een extra verzekering bij Oom verzekeringen afgesloten met een duidelijke verklaring erbij. De kosten vielen mee. Ongeveer vier tientjes per maand.

  • adje zegt op

   Inpatient / outpatient 400.000 / 40.000 is iets anders dan covid verzekering. Je hebt beide nodig.
   Ik vraag me af welke je hebt afgesloten bij Oom. Lijkt me sterk dat je slechts € 40 per maand betaald voor beide.

   • RobHH zegt op

    Volgens mij worden hier teveel termen door elkaar gegooid. Hoezo is een Covid verzekering ‘anders’? Waarom zouden Covid en de medische kosten van een eventuele besmetting verschillend zijn?

    Ik heb mijn Engelse verklaring erop nagekeken. De polis zelf kan ik zo snel even niet bij.
    Maar op de verklaring staan inderdaad die bedragen vermeld. “Voor medische kosten”. Met een extra vermelding voor vervoer naar het ziekenhuis, voorgeschreven medicijnen en inderdaad ook Covid. Naar ik aanneem alleen voor de controlerende immigratie ambtenaar.

    Per maand (drie maanden geboekt. Mogelijkheid tot verlengen) betaal ik een bedrag dat ligt tussen veertig en vijftig Euro. Beslist niet meer.
    Wat zal schelen is mijn leeftijd (48) en het eigen risico van €1000-
    En voor de volledigheid moet ik erbij vermelden dat ik hiernaast ook ‘gewoon’ verplicht verzekerd ben.

    • adje zegt op

     Als je gewoon verplicht verzekerd bent dan vraag ik me toch af waarom je deze verzekering hebt afgesloten. Want de Nederlandse verplichte verzekering dekt ook de covid. Bij vertrek naar Thailand vraagt men een specifieke verklaring dat de covid is gedekt. Ik begrijp dat sommige verzekeringsmaatschappijen daar moeilijk over doen en dat je daarom dan maar een, eigenlijk overbodige verzekering, afsluit een andere verzekeringsmaatschappij.

 7. Jean Culinair zegt op

  Beste Paul,

  ik heb op 7 januari CoE aangevraagd obv Visa Exemption.
  Mijn ONVZ verklaring noemt geen enkel bedrag maar gebruikt de term “fully reimbursed”.
  Over Covid staat er “Traveling to a risk area (travel advice colour orange or red as indicated by the Dutch government in relation to COVID-19) does not affect the insured scope or level of coverage”
  Mijn CoE had ik de volgende dag.
  Bij aankomst in Thailand is er naar die verklaring wel uitgebreider gekeken dan naar de andere documenten, maar ik heb er geen enkel commentaar op gehad.

  Succes

 8. Hans zegt op

  Ik heb een verzekering genomen bij Europe Assistance.
  Daar ben je verzekerd voor 250.000 dollar en COCID-19.
  Dit voor de periode dat ik in Thailand zal zijn.
  Mvg,
  Hans.

  • Marcel zegt op

   Hans,
   Dat klopt niet hoor bij Europe Assistance: Je hebt een ‘0’ (nul) teveel genoemd.

   – Medische kosten in het buitenland: tot € 10.000 in Europa, € 25.000 in de rest van de wereld (inclusief medische hulp bij ziekte als gevolg van COVID-19)

   https://www.vliegtickets.nl/klantenservice/verzekeringen-garanties/reizigersverzekering-europ-assistance/

   Dit even ter correctie en voor jezelf tekoming van ellende als je aankomt

   Groetjes
   Marcel

 9. H. Adank zegt op

  Geachte lezer,
  N.a.v. de discussie m.b.t. het vereiste verzekeringsbewijs met de vermelding Covid19 en de 100.000$ eis denk ik dat de oorzaak daarvan gelegen kan zijn in het “feit” dat de immigratie ambtenaar die op de luchthaven de controle doet, beperkt Engels spreekt, maar het Engelse schrift slecht beheerst.
  Die ambtenaar is getraind op het vinden van het woord Covid19 en 100000$.
  De ambtenaren op de Thaise ambassades kunnen vrijwel zeker wel Engels schrift lezen.
  De verzekeringsmaatschappijen willen de 100 000 $ niet vermelden, denk ik, omdat ze bang zijn dat dan altijd die 100 000 gedeclareerd wordt. Ook als de kosten minder waren.
  Ik heb in Thailand ervaren, dat Thaise mensen wel Engels spreken en verstaan, maar absoluut geen Engels schrift kunnen lezen.
  Wellicht draagt deze zienswijze mee aan het begrip van dit “probleem”. Met vriendelijke groet.

  • Paul zegt op

   Dank voor deze opmerking.
   Wellicht is het een goed idee om een Thaise vertaling van mijn engelstalige verzekeringsbrief mee te nemen.

  • HansW zegt op

   Ik denk dat je daar heel erg gelijk in hebt. Ik had er niet aan gedacht, maar het lijkt me een prima idee om de Engelse verzekeringverklaring voor je vertrekt in het thais te laten vertalen. Het verklaart in elk geval waarom de ambtenaren op het vliegveld weinig konden met mijn Engelse verzekeringsverklaring (zie boven), terwijl dezelfde verklaring voor de ceo wel was goedgekeurd.

 10. Dirk zegt op

  Ik zit momenteel in quarantaine.
  6 Jan. Visum aangevraagd (kort verblijf- dus had 40/400 niet nodig)
  Visum gekregen, om gezeik te voorkomen toch maar een extra verzekering (ACS) genomen met de covid bedragen op de polis vermeld (via AA insurance)
  De polis geeft een periode aan deze moet het tijdverblijf van het visum natuurlijk dekken.
  8 Jan. COE (stap1) goedgekeurd.
  Quarantaine hotel en vlucht geboekt
  11 Jan. COE ontvangen
  PCR test en FTF voortijdig gedaan 17 Jan. naar schiphol met een map vol copieen.
  Incheck controleert enkele documenten
  Bij de boarding gate stond een mevr. van KLM nogmaals alles te controleren en zij keek WEL naar verzekeringsbedragen.
  Ik vroeg haar, wat als er geen bedragen op de polis staan, ze zei, dan mag ik u niet laten instappen.

  In BKK werd wel gecontroleerd maar bij mij vroegen ze niet naar een covid / bedrag, ook de PCR en FTF werden nauwelijks bekeken.

  Je kan er geen peil op trekken, laatst zag ik een bericht van iemand de een fit-for-TRAVEL document had.
  Deze persoon had in BKK moeite om de controllers te overtuigen omdat er volgens hun fit-TO-FLY op moest staan.

 11. Paul zegt op

  Aan alle reageerders: dank voor de opmerkingen en tips.
  Ik zal via dit blog berichten hoe het is verlopen als ik in Thailand ben.

 12. Arthur zegt op

  Hoi Paul,

  Ik weet niet of je Belg of Nederlander bent … In België helemaal geen probleem. In heb onlangs ook Non-Imigrant O Visum gekregen van de Belgische ambassade. Tevens een Covid-19 assurance van Europ Assistance voor, jawel… 1.250.000 eur met vermelding dat ik gedekt ben voor Covid-19, repratriering, bezoek van mijn familie, ect … alles erop en eraan. Verzekering afgesloten via Belfius Bank voor 120,00 eur per jaar … Dus, betaalbaar. Wa

 13. Arthur zegt op

  Hoi Paul,

  Ik weet niet of je Belg of Nederlander bent … In België helemaal geen probleem. In heb onlangs ook Non-Imigrant O Visum gekregen van de Thai-Belgische ambassade. Tevens een Covid-19 assurance van Europ Assistance voor, jawel dekking … 1.250.000 eur met vermelding dat ik gedekt ben voor Covid-19, repratriëring, bezoek van mijn familie, ect … alles erop en eraan. Verzekering afgesloten via Belfius Bank voor 120,00 eur per jaar … Dus, betaalbaar. Wat je nog nodig hebt om te kunnen reizen, nu met de restricties om België te verlaten tot en met 1 maart, is een “Thai Certificate Of Entrance”, gewoon aanvragen bij de Thaise Ambassade in Brussel of Den Haag. Heel professionele mensen en op een half uur kon ik mijn “COE” online goedgekeurd downloaden. Je moet wel rekening houden met een verplichte “Quarantaine periode” in een ASQ hotel gekoppeld aan het “Thai gouvernement” van 16 dagen. Kosten om en bij de 1000,00 eur. Ik ga in quarantaine in Maple Hotel in Bangkok (18 km van de BKK luchthaven), mij heel bekend en zeer aan te raden. Tevens rekening houden met een “Certificaat op eer” voor de NIET essenciële reis voor 1 maart 2021. Downloaden op http://info-coronavirus.be of invullen op https://travel.info-coronavirus.be/nl/essentiele-reis. Voor je vertrekt, 72 uur voor vertrek, test op negatieve Corona-19 en een verklaring “Fit to fly”. Kan in overleg met jouw huisdokter geregeld worden.

  Succes, Arthur … Ik vertrek in ieder geval volgende maand voor drie maanden naar mijn vriendin !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website