Beste lezers,

Ik kijk nu op Netflix de serie ‘The Serpent’. Het speelt zich af in het Bangkok van 1975/1976. Maar er wordt openlijk geblowd in Bangkok. Dat verbaasd mij. En er is een avondklok.

Kan iemand hier meer over vertellen?

Groet,

Henk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Blowen en avondklok in Bangkok (1975/1976) in TV serie Serpent”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Dat was de tijd of net achter de studentenopstand van 73. Vandaar dat er misschien nog een avondklok van toepassing was. Het verhaal daarrond zal je ook wel vinden op internet.

 2. Jeffrey zegt op

  Goedemiddag Henk,

  Het klopt dat er geblowd wordt in Thailand, echter pas hier wel mee op!!! Het gebeurt door sommige thai in het openbaar, echter soms ook door farangs. Ik heb heel thailand doorgereisd en ben het overal tegen gekomen. Er wordt niet mee te koop gelopen op straat, maar bij sommige barretjes wordt het onder de balie door verkocht. Dit gebeurt met name op de eilanden, waar weinig politie toezicht is. Houd er wel rekening mee dat wanneer je betrapt wordt, er een flinke boete aan vast zit of zelfs gevangenisstraf! Denk dus goed na voor je begint!

  • henk zegt op

   Jeffrey, maak je geen zorgen. Ik heb geen behoefte aan drugs. Ik erger me er eigenlijk aan wanneer ik meld uit NL te komen dat we gelijk voor fervent druggebruiker aangezien worden.
   Maar ik heb nergens behalve op Koh Samui en Koh Phangan meegemaakt dat er openlijk gebruikt wordt.

   • Lung addie zegt op

    Koh Samui en Koh Phangan:

    Koh Samui: ook dit is reeds sterk veranderd hoor. Op Koh Samui zie je idd heel weinig politie. Denk echter niet dat ze er niet zijn hoor. Bij een van mijn eerste bezoeken aan Koh Samui vroeg ik aan een vaste bewoner hoe dit kwam. Hij antwoordde mij: omdat ze meestal in burgerkledij opereren om de toeristen niet af te schrikken en wees opmerkzaam: indien je in een barretje een Thai in zijn eentje ziet zitten is het vaak politie.

    Koh Phangan: met de full moon parties was een grote drugsboel. Ook buiten deze periode. Is nu ook sterk veranderd wegens de aanwezigheid van meer en meer politie. Ze jagen niet echt op de gebruikers, dan moeten ze de helft van de aanwezigen moeten aanhouden, maar op de dealers. Dat heeft het zich nu verplaatst naar Koh Tao, een klein eiland waar heel weinig politie aanwezig is. Het was opvallend: voorheen stapten er op Koh Tao slechts een paar mensen uit de catamaran, en dat waren meestal geen echt jonge mensen maar mensen welke er specifiek gingen om te duiken. Na enkele controles op Koh Phangan wijzigde de situatie: er stapten opvallend veel jonge mensen uit op Koh Tao en je kan er zeker van op aan: dat was niet om te duiken hoor.
    PD. ik gebruik hoegenaamd geen drugs en heb daar ook geen nood aan..

 3. Rys zegt op

  Ga er maar vanuit dat deze film “the Serpent” zoveel mogelijk waarheid getrouw is opgenomen. Deze geschiedenis en zoektocht vanuit de Nederlandse ambassade is echt gebeurd. Zelfs de echte Knippenberg was bij de opnames aanwezig en heeft ook een eind controle gedaan. Ik vond deze serie uitstekend en heb deze in één keer bekeken. De moeite waard!

 4. Rob Fruithof zegt op

  Ik heb de hele serie gezien. Wel aardig, maar beetje te uitgesponnen allemaal. Punt van ergernis, voor mij althans, is dat de Nederlanders gespeeld worden door niet Nederlandse acteurs, die ongelooflijk beroerd Nederlands proberen te spreken. De Nederlandse amssade diplomaat (“Cloggs” genoemd door zijn Belgiche collega) voorop. Tenekrommend en daardoor ongeloofwaardig. Kostte zeker teveel geld en/of was teveel moeite, om daar Nedelandse acteurs voor te casten!? Jammer. Gemiste kans.

  • willem zegt op

   Ben het met Rob eens,heb heel de film gezien,en inderdaad geef mij maar nederlandse/belgische acteurs.
   De Belgische diplomaat was inderdaad tenenkrommend ook omdat hij in het begin al een oplossing had voor het probleem.
   Die had ik graag in het nederlands/belgisch gehoord.

  • Ann zegt op

   Zelf ook helemaal uitgekeken,kwam wel wat moderne foutjes tegen:

   -gsm mast,die waren er pas in 1994(thailand was het 1e land ter wereld met gsm)
   -de postcode in het boek van de nederlandse backpacker,postcode was er pas in 1977 in Nederland.
   -walktalkie van de thaise polite(soms in beeld)veel te modern.

 5. bertje zegt op

  Ik vond het op zich wel een goede serie. wat ik wel vervelend waren de vele flashbacks.

 6. Louis Tinner zegt op

  Deze serie speelt zich 45 jaar geleden af, de hippietijd. De best wiet “Thai sticks” ging direct naar California op bootjes. Nu is de tijd veranderd….wiet is illegaal en op de eilanden roken ze meestal wiet van een zeer slechte kwaliteit.

  Aanrader om te lezen over de wiethandel in Thailand https://www.goodreads.com/book/show/7972794-blowback


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website