Lezersvraag: Binnenlandse vlucht met tussenstop

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
30 september 2019

Beste lezers,

Ik ga een binnenlandse vlucht nemen van Phuket naar Chiang Mai. Deze vlucht heeft een tussenstop in Bangkok. Moet je dan overstappen in Bangkok of gewoon wachten in het vliegtuig tot andere passagiers zijn ingestapt?

Groet,

Marc (BE)

16 reacties op “Lezersvraag: Binnenlandse vlucht met tussenstop”

 1. Chris zegt op

  Het lijkt me dat je er altijd uit moet. En wellicht naar een andere gate moet wandelen, waar een ander toestel (van dezelfde maatschappij naar ik aanneem) op je wacht.

 2. Arjen zegt op

  Dit klinkt bijna als een niet serieuze vraag..

  Alllen op vluchten met bijvoorbeeld EVA en KLM Schiphol-BKK- Taipei kan je soms in het vliegtuig blijven. Verder altijd uitchecken, bagage meenmen indien niet doorgelabeld.

  Goede reis!

  • Enrico zegt op

   KLM vliegt al jaren niet meer via Bangkok naar Taipei.

   • Cornelius zegt op

    Inderdaad, en als je met EVA Amsterdam – Bangkok – Taipei vliegt moet je in Bangkok wèl het vliegtuig uit, met je handbagage.

  • tom bang zegt op

   Het gaat om een binnenlandse vlucht, die doet KLM niet in Thailand.

 3. wibar zegt op

  Even logisch nadenken. Passagiers die eruit gaan laten een vuile stoel en omgeving achter deze moet weer schoongemaakt worden. Voorraden moeten worden aangevuld, enz.. Dus ja je moet het vliegtuig uit.

 4. Peer zegt op

  Beste Marc.
  Dit kán geen serieuze vraag zijn!!
  Maar, als nerveus bent voor de tussenstop met al z’n gedoe, kun je ook met zeker 2 maatschappijen rechtstreeks van PHK naar CNX vliegen!
  Goeie vakantie en welkom in Thailand,

 5. Viviane Gielen zegt op

  Je moet eruit zelfs naar Don Muang vlieghaven gaan met bus of taxi.
  Duurt een uur voor je daar bent als je geluk hebt.

  • stevenl zegt op

   Erg onwaarschijnlijk dat iemand van vliegtuig moet wisselen. Het is een vlucht met dezelfde maatschappij, dus dezelfde aankomst en vertrek luchthaven.

 6. René Chiangmai zegt op

  Als je de vlucht met Nok Air gaat boeken (is de enige optie die ik zo snel zag) heb je een ‘overstap’ en geen ’tussenstop’ in Bangkok.
  En dan moet je dus het vliegtuig uit.

 7. Tom zegt op

  Wat doe je jezelf aan? Voor een paar euro’s (Bahts) meer heb je een directe vlucht met Air Asia

 8. Karel zegt op

  Je ziet het misschien aan de vertrektijden… aan de vluchtnummers?

  Het gebeurt inderdaad weleens dat je kunt blijven zitten, en dat ondertussen passagiers met bestemming BKK uitstappen en nieuwe passagiers instappen. Heb dit weleens meegemaakt op een internationale vlucht van Manilla via BKK naar Europa.

  Maar het kan van diverse factoren afhangen: moet er getankt worden, moet het schoongemaakt worden, moet de crew vervangen worden….

  Maar waarom vraag je het niet aan de luchtvaartmaatschappij?

 9. l.lagemaat zegt op

  Informeer bij die betreffende maatschappij waar de boeking plaatsvindt.

 10. Stefaan zegt op

  Dit kan je zien op je reisdocumenten. Als de vlucht Bangkok Chiang Mai een ander vluchtnummer heeft, dan wordt het zeker uitstappen.
  Als je onzeker bent, vraag aan een stewardess of ze je kunnen helpen bij de overstap in Bangkok.

 11. Sjaak S zegt op

  De experts…. de een zegt dat het een domme vraag is en een ander gaat over buitenlandse vluchten schrijven.
  Ik was 30 jaar steward, dus misschien weet ik wel iets… mij werd altijd gezegd: domme vragen bestaan niet, wel domme antwoorden.
  En inderdaad was het beste antwoord….. dat van Karel.
  Het hangt af van de tijd en ook de omloop van het vliegtuig. Doorgaans kun je aan het vluchtnummer zien of het vliegtuig verder naar Chiang Mai vliegt.
  Inderdaad moet een vliegtuig schoon gemaakt worden, maar bij dit soort vluchten kan de passagier vaak blijven zitten en kan een schoonmaak team even de “rotzooi” opruimen. Dan kunnen de passagiers geboekt van BKK naar Chiang Mai instappen en gaat de vlucht verder.
  Het gebeurt zelden dat een passagier op een binnenlandse vlucht moet uitstappen en weer terug naar hetzelfde vliegtuig moet.
  Er kan echter ook iets anders gebeuren. Ook vliegtuigen worden op een schema ingezet. Het kan ook zijn dat dit vliegtuig alleen maar tussen Phuket en Bangkok vliegt. In dat geval stap je met je baggage uit en word je gezegd waar je vliegtuig naar Chiang Mai staat te wachten.
  Bedenk even dat Bangkok een hub is en waarvan vluchten naar alle delen van de wereld vertrekken. Dus de passagiers bij jou op het vliegtuig gaan allemaal een andere richting uit.
  Daardoor is het waarschijnlijkste geval dat je, net als iedereen moet uitstappen en met een ander vliegtuig verder naar Chiang Mai vliegt.

 12. Erik zegt op

  Als je bij vertrek twee instapkaarten krijgt dan moet je overstappen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website