Beste lezers,

Bij welk priveziekenhuis in Thailand kan ik nu of binnen enkele weken (niet pas in oktober) tegen betaling een Covid-vaccin van Janssen of Astra Zenica krijgen?

N.a.v. een artikel in The Thaiger dat priveziekenhuizen in oktober Moderna tegen betaling gaan aanbieden, was ik benieuwd of er nu al priveziekenhuizen zijn die de eerder goedgekeurde vaccins zoals Astra Zenica of Janssen tegen betaling aanbieden?

Ik heb een kleine zoektocht op internet gedaan (o.a. Bangkok Hospital), doch nog niet tegengekomen. Een voordeel van het krijgen van de prik hier in Thailand is dat bij eventueel terugkomst in Thailand er geen gedoe zal zijn rondom de echtheid van het vaccinatiebewijs, lijkt mij. Bovendien ben je eerder beschermd dan het vaccin in NL gaan halen.

Groet,

Eddy

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.50/5. From 2 votes.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Bij welk priveziekenhuis in Thailand kan ik een Covid-vaccin krijgen?”

 1. Carel zegt op

  Het zelfde probleem geldt voor mij, ik zou graag komende september naar Nederland gaan. Je benoemde al de voordelen van het in Thailand vaccineren, grootste voordeel beschermd op reis.
  Ook ik heb diverse pogingen ondernomen en geinformeerd bij ziekenhuizen, maar voorlopig niet eerder dan oktober kom je in aanmerking voor een te betalen vaccinatie. Ik ben niet getrouwd, heb geen geel boekje en een roze id kaart, dus via het reguliere circuit zie ik ook geen mogelijkheden.
  Er zit niets anders op, dan de ontwikkelingen te blijven volgen, met name de regels voor terugkeer op een bepaalde datum. Hopelijk staat het er begin oktober wat beter voor en kan je zonder al te veel problemen Thailand weer binnenkomen. Als lotgenot wens ik je succes en mezelf ook natuurlijk..

  • Daniel zegt op

   Hallo. Hier in Phuket hebben we het vaccin al gekregen. Astra Zenica. Perfect georganiseerd en gratis,

 2. Tak zegt op

  Voorzover ik weet worden er momenteel geen
  betaalde vaccin mogelijkheid asngeboden.
  Je zal moeten wachten op de prive xiekenhuizen die
  In Oct / Nov Moderma aan bieden voor 3400 baht twee vaccins.

 3. Nicky zegt op

  Wij hebben ons 6 weken geleden reeds in chiang mai geregestreerd in prive ziekenhuis. 11 juli aan de beurt voor eerste AZ

  • edvato zegt op

   Mag ik aub weten om welk ziekenhuis het gaat? Bij voorbaat dank.

  • teun zegt op

   Nicky,

   ik woon in Chiangmai. Heb me geregistreerd bij Chiangmai RAM. Bij welk ziekenhuis heb jij je geregistreerd? En wat zijn de kosten?

   • Nicky zegt op

    Bij het mc. COrmick zonder kosten. Benieuwd of we op 11 juli werkelijk aan de beurt zijn

 4. Loe zegt op

  Het vervelende is, dat de moderna vaccins die aangeboden worden Vooruit betaald moeten worden. Dus 3400 baht nu betalen. Voor vaccinatie (1e prik) in oktober. De vaccins worden pas besteld als er voldoende belangstelling is, dus geld binnen is. Die beslissing wordt eind juli genomen. Er is geen mogelijkheid tot restitutie mocht een en ander niet door gaan. Over hoe en wanneer de 2e prik kan worden gegeven is ook niets bekend. Kortom…een behoorlijk onzekere situatie.

  • Johnny BG zegt op

   Bij het Chularat Hospital kost het reserveren 2400 baht voor 2 prikken en mocht het e.e.a. afgeblazen worden dan krijg je het geld terug. Uiteindelijk is de prijs 3400 baht. Mocht het vaccin er wel zijn maar je hebt al een andere mogelijkheid benut dan mag je iemand anders opgeven. Naar mijn mening is het een utopie om te denken dat als je nu nog niet geregistreerd bent dat je voor het einde van dit jaar door de overheid geholpen zal worden.

   Helaas voor velen in het Thais maar met een vertaalprogramma ook goed te doen om succesvol te registreren.
   https://www.chularat.com/vaccine/

  • fred zegt op

   Ik heb mij laten registreren en 4000 Baht vooraf betaald bij het Memorial Pattaya ziekenhuis. Ik heb daar totaal niks opgevangen dat die vaccins pas zouden worden besteld als er genoeg belangstelling is.

   Volgens mij is die belangstelling er sowieso gezien de inschrijvingen in dat ziekenhuis al na 2 dagen werden stopgezet met als reden full booked.

   Over een eerste en tweede prik werd mij niks medegedeeld. Alleen dat het normalerwijze voor Oktober zou zijn. Ik veronderstel dat die tweede prik een maand na de eerste geen probleem zal zijn…Het zou er nog aan mankeren.

   • Jacques zegt op

    Ik had mij een maand ervoor al ingeschreven en ik zou gebeld worden als er nieuwe informatie zou komen of verdere registratie mogelijkheden. U raadt het al, ik moet nog gebeld worden. Ik kreeg via een kennis te horen dat deze mogelijkheid werd geboden en inschrijvingen waren mogelijk tot de 26ste. Zoals u al aangaf was na twee dagen, dus ruim voor deze laatste dag, de inschrijving al vol.
    Het laatste gaf veel stampij bij buitenlanders die op die dag alsnog gebruik wilde maken van de mogelijkheid en die niet naast de deur wonen. Sommigen wisten toch nog hun doel te bereiken met een doortastend optreden, maar garantie dat moet nog maar worden bezien. Wel zou geld terug worden gegeven als niet kon worden geleverd t.z.t, in oktober. De hele toestand geeft mij weinig vertrouwen, maar hopelijk gaat het wel door voor diegene die al betaald hebben en geregistreerd staan. Overigens zullen boven de 4000 baht ook nog dokterskosten en zusters kosten worden doorberekend, want voor niets gaat de zon op.

 5. Victor zegt op

  Niet 100% in topic maar wellicht toch relevant. Veel Nederlanders zullen wellicht niet kiezen voor een betaald vaccin en de kans is dus groot dat zij – zodra ze aan de beurt zijn- het Sinovac vaccin zullen krijgen. Dit is een vaccin uit China dat in Nederland en zelfs Europa NIET gebruikt wordt. Tevens verschijnen meer en meer artikelen dat het Sinovac niet of nauwelijks beschermt tegen de Delta variant van het Coronavirus. Los van dat laatste vraag ik mij af in hoeverre Nederland het Sinovac vaccin accepteert. Niemand will tenslotte op Schiphol de toegang geweigerd worden……….

  • willem zegt op

   Sinovac is door de WHO goedgekeurd net als de in Nederland gebruikte vaccins.

  • fred zegt op

   Het Sinovac vaccin wordt wel in Europa gebruikt niet veel maar toch. Hongarije gebruikt het.

 6. janbeute zegt op

  Ik was gisteren in een prive ziekenhuis ivm de jaarlijkse terugkomende ondertekening van een inlevenzijnde verklaring van een van mijn pensioenfondsen.
  De aardige dokter had het alleen over Sinovac en ze zij dat de beschermings graad maar laag was.
  Van Jansen en Jansen of Johnson en Johnson had ze nog nooit van gehoort.
  Dit geeft hoop voor de toekomst, janneman kijkt eerst wel de Thaise kat uit de Thaise boom.

  Jan Beute.

 7. willem zegt op

  Ik ga vandaag Warinchamrap 1-07-2021 gratis

 8. willem zegt op

  Sorry Astrazenica

 9. Roly zegt op

  Was bij de eerste inschrijvingen begin mei (roze ID ) voor Astra zeneca
  Eerste prik 15 juni , maar geen Astra zeneca meer beschikbaar dus sinovac . Je hebt geen keuze meer of niets.
  Sinovac beschermd ook en is goedgekeurd door Europa .
  Tweede prik op 13 juli ( met Astra zeneca zou dit eind sept geweest zijn )
  Zekerheid van Astra zeneca ??? ( toekomstige patiënten )
  Naar beter iets dan niets

 10. fred zegt op

  Vanaf vandaag 1.07 zou men kunnen inschrijven bij de private ziekenhuizen zoals daar zijn BKK Pattaya hospital voor het moderna vaccin tegen de prijs van 3400 Baht.

  Deze aankondiging verscheen officieel op de website van het ziekenhuis.

  Toen ik de site vanmorgen om 8 u opende en mijn vrouw wou inschrijven bleek het al niet meer te kunnen met de melding Sold Out.

  Ik weet niet in hoeverre men dit nog allemaal ernstig kan nemen.

  Important announcement regarding Moderna vaccine
  Thank you for your wish to book this vaccine with us. Unfortunately, due to the large number of pre-orders for vaccines, it is now fully booked.
  Consequently, reservation for the Moderna alternative vaccine is closed. However, if in the future there is any new reservation we will inform you.
  Please follow the news of the hospital via the following channel listed below:
  Website: http://www.bangkokpattayahospital.com
  LINE Official: @bphhospital
  Facebook page: Bangkok Hospital Pattaya

  Hebben al die mensen dan tijdens de nacht gereserveerd ??

  • Jacques zegt op

   Ik was al weken geleden ingeschreven in Bangkok hospital Pattaya, maar heb er niets hier van vernomen. Gisteren nog gekeken op hun website en ik moest facebook in de gaten houden, maar heb geen facebook en wil dit ook niet. Hetzelfde overkwam mij bij het memorial hospital in Pattaya waar ik sta ingeschreven. VIa anderen moeten vernemen dat er inschrijving mogelijk was voor het moderna vaccin, maar bij aankomst was alles al vol en kon ik rechtsomkeert maken. Hoezo geloofwaardig je wordt gewoon voorgelogen en niet serieus genomen.

 11. Maurice zegt op

  Beetje off topic maar als mensen zich laten vaccineren
  buiten Nederland, is het (nog) niet mogelijk om dit in Nederland geregistreerd te krijgen. Het RIVM heeft hier (nog) geen systeem voor.
  Jammer dat de Nederlandse ambassade geen prik programma heeft voor zijn onderdanen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website