Lezersvraag: Bezoek aan gedetineerde Brit in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 februari 2020

Beste lezers,

Ik wil bij mijn volgende verblijf in Thailand (vanaf juli 2020) opnieuw proberen, om een in Thailand gedetineerde Engelsman op te zoeken, die daar een jarenlange straf uitzit. Mijn zoektocht naar de gevangenis waar hij verblijft is tot nu toe gestrand.

De Engelse ambassade in Bangkok geeft vanwege privacy redenen geen enkele inlichting over zijn verblijf. Ik weet dus niet eens in welke gevangenis hij zit. Ik ken hem van lang geleden via dezelfde werkgever. Zijn familie ken ik niet, en hij is niet bekend op sociale media.

Kan iemand mij tips geven hoe ik dit moet aanpakken?

Groet,

Max

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Bezoek aan gedetineerde Brit in Thailand”

 1. Erik zegt op

  Je hebt dus wel zijn namen, neem ik aan. Dan zou je een oproep kunnen plaatsen in thaivisa dot com, uiteraard in de Engelse taal, en zijn voornaam noemen plus de eerste letter van zijn achternaam want meer zal TV mogelijk niet toestaan. Hij heeft gewerkt bij de X werkgever in Y en zal nu Z jaar oud zijn. Of weet je zijn laatste woonplaats in het VK?

  De social media heb je nagezocht, lees ik. Er loopt dus geen actie hem te steunen. Misschien dat een Thaise advocaat je verder kan helpen, die weet mogelijk de weg naar de administratie. Of zoek eens bij ‘prisoners abroad’ en dat soort sites.

 2. Petervz zegt op

  Afhankelijk van de strafmaat die hij heeft gekregen is het realistisch dat hij gevangen zit in of de Bangkwang gevangenis in Nonthaburi of de Lardyao (Klong Prem) gevangenis.

 3. Prawo zegt op

  De Britse ambassade weet dus wel waar hij zit zo te lezen.
  Dan zie ik de volgende mogelijkheden.
  1. U kunt hen vragen een bericht/brief van uw over te brengen zodat hij op eigen initiatief met u contact kunt opnemen. Dan weet u meteen of hij daar prijs op stelt.
  2. Wellicht hebben de Engelsen een soortgelijk (reclasserings)systeem als Nederland waarbij vrijwilligers regelmatig gedetineerde landgenoten bezoeken, zie https://www.reclassering.nl/media/1432/bureau_buitenland_nazorg_infoblad_copy.pdf en https://www.joho.org/en/bezoek-gedetineerden-buitenlandse-gevangenissen en kunnen die u verder helpen.

 4. Paul zegt op

  Beste Max,

  Wellicht heb ik een nuttige suggestie voor je die mogelijk kan werken als al het anderen niet lukt.

  Je zou het kunnen proberen bij de afdeling OIPP (Office of the International Peoples’ Rights Protection) van het kantoor van het Openbaar Ministerie van Thailand in Bangkok. Dat is een onderdeel van Thaise internationale rechtshulp in beginsel voor Thaise mensen in het buitenland.
  Maar als counterpart (enkele jaren geleden heb ik onder de vlag van een NL stichting samen met anderen een project gedaan voor de Thaise overheid op hun uitnodiging en verzoek) weet ik dat OIPP inincidenteel gevallen wellicht ook informatie kunnen geven over rechtspositie van buitenlanders in Thailand.
  En kom je er zelf niet niet uit, dan wil ik via mijn kanaal wel een poging wagen.

  hartelijke groet,
  Paul


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website