Lezersvraag: Bestaat er in Thailand ook digitale radio uitzending?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 september 2020

Beste lezers,

In Nederland heb je DAB en DAB+ daarmee kan je storingsvrij naar de radio luisteren. Hier nog even een uitleg: Digital Audio Broadcasting (DAB, soms ook aangeduid met Terrestrial Digital Audio Broadcasting of T-DAB) is een Europees systeem dat sinds 1993 gedigitaliseerde radio-uitzendingen mogelijk maakt, als alternatief voor analoge radiosignalen.

Bestaat zoiets ook in Thailand?

Groet,

Rene

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Bestaat er in Thailand ook digitale radio uitzending?”

 1. Willem zegt op

  Ik gebruik iptv middels tx6 kastje en freeflix kan ik zei het met 2 minuten vertraging gewoon Veronica, 538, en alle andere NL en buitenlandse radio en muziek zenders ontvangen en Veronica en wat andere NL zenders kun je meekijken in de studio

 2. Lunghan zegt op

  Wat je bedoeld met DAB wat we in nl kennen hebben ze volgens mij hier niet , enige is via internet , dus met een app of Sonos ed.
  Hier kennen zevolgens mij ook geen DAB autoradio’s zoals wij ze hebben.

 3. lung addie zegt op

  Beste Rene,
  JA er bestaat reeds DAB en DAB+ in Thailand. Het project werd opgestart in april 2019 en zal in de loop van 2020 uitgebreid worden. Momenteel zijn er 13 DAB proefzenders actief in Bangkok en omgeving welke een 18 tal verschillende kanalen aanbieden. NBTC (National Broadcast en Telecom Commision) heeft voor de landelijke uitbreiding reeds toestemming gegeven zodat het proefproject, lopende in Bangkok, naar de rest van het land kan uitgebreid worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website