Beste lezers,

Wie kan mij op weg helpen? Bestaat er een stappenplan voor een aanvraag visum typ D, zijnde een visum gezinshereniging?

Mijn vrouw wenst mij te volgen naar België. Mijn echtgenote en ik hebben reeds alle documenten in ons bezit voor de visumaanvraag. Het is ons momenteel niet duidelijk hoe eraan te beginnen eens we aanwezig zijn in Bangkok.

Alvast bedank.

Groet,

Hans (BE)

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Bestaat er een stappenplan voor aanvraag visum type D, gezinshereniging?”

 1. Pascal zegt op

  via

  https://www.vfsglobal.com/belgium/Thailand/

  Daarna zullen jullie uitgenodigd worden op de Belgische ambassade

  • Rob V. zegt op

   VFS is een tussenpartij voor eigenlijk alleen visum type C kort verblijf. Een D visum verloopt via ambassade en DVZ. Voordeel is ook dat de informatie daar in het Nederlands beschikbaar is. Hieronder de links die via Google zo gevonden zijn.

   Ik denk echter dat Hans liefst een toelichting krijgt over de praktijk. Helaas ken ik als Nederlander wel de theorie en de praktijk voor een visum C (VKV) naar Nederland en België, en D (migratie, MVV) naar Nederland. Voor beide heb ik dan ook een dossier getikt. Maar gezien de Belgische migratie regels anders zijn dan die van Nederland heb ik geen dossier voor immigratie naar België. Ik hoop nog steeds eens dat een Vlaamse lezer achter zijn of haar keyboard gaat zitten en een dossier ‘migratie Thaise partner naar België’ tikt. Met zo’n stappenplan zou Hans -en vele andere Vllamingen- enorm geholpen zijn.

   – DVZ https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/NL/Gidsvandeprocedures/Pages/Gezinshereniging/De_Gezinshereniging.aspx
   – Agii/Kruispunt https://www.agii.be/thema/vreemdelingenrecht-internationaal-privaatrecht/verblijfsrecht-uitwijzing-reizen/gezinshereniging

   • Rob V. zegt op

    Overigens is bovenstaande voor een Belg naar België met Thaise partner. Hans is een Belg. Had hij Nederland (of Duitser, of …) geweest dan hadden er soepele EU regels van toepassing geweest. Te weten EU directive 2004/38. Dat kennen we ook wel als de ‘EU route’ , ‘België route’ etc. Dat stip ik wel kort aan in het immigratie dossier voor Thai naar Nederland. Meer uitleg daarover is elders te vinden. Ook op bovenstaande Aagi/Kruispunt site valt daar wel redelijk wat uitleg over te lezen.

    Deze vraag staat inmiddels op pagina 2, ben benieuwd of er nog Vlamingen zijn die Hans wat concreter kunnen helpen met wat te wachten staat. Mijn algemene wegwijzers schieten te kort.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website