Beste lezers,

Je bent 16 dagen in quarantaine geweest en je bent negatief getest. Stel je wordt naar een paar weken door een Thai besmet, wie draait er dan voor de medische kosten op? Je hebt wel 16 dagen in quarantaine gezeten in een duur hotel.

Groet,

Roland

Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

21 reacties op “Lezersvraag: Besmet na quarantaine, wie draait op voor de medische kosten?”

 1. Erik zegt op

  Wat maakt het uit wie jou besmet? Er staat geen naam bij jouw corona, Roland! Dus er is niemand om aan te wijzen om de rekening te laten betalen. Maar daar heb je een verzekering voor!

 2. Cornelis zegt op

  Ik znap je vraag niet. Wat heeft het feit dat je in quarantaine hebt gezeten te maken met een latere besmetting? Verwacht je van quarantaine enige garantie?

 3. Berry zegt op

  Hoe ga je vaststellen dat de besmetting is veroorzaakt door een Thai?

 4. Ken.vuller zegt op

  Als je de qarantene procedure hebt gedaan in-een-duur-hotel dan heb je gegarandeerd een verzekering die covid vergoed.

 5. ruud zegt op

  Als je uit de quarantaine bent, is met covid besmet worden door een (Thai?) niet anders dan met TBC of een andere ziekte besmet worden.
  Dat zal door de reisverzekering, de zorgverzekering, of uit de eigen portemonnee moeten worden betaald, met dit verschil, dat de Covid verzekering waarschijnlijk voor de Covid zal betalen.
  Maar ik ken de voorwaarden niet van die verzekering.
  Misschien is die alleen maar geldig tot afloop van de quarantaine – niet erg waarschijnlijk, maar ook niet helemaal onmogelijk.

 6. Wim zegt op

  Wat een rare vraag. Waarom zou het uitmaken wie je besmet? En waarom maakt het uit of je wel of niet in quarantaine hebt gezeten?

 7. Eline zegt op

  In de vraagstelling zit een vooronderstelling/aanname dat iemand anders verantwoordelijk is te houden voor datgene wat je rondom corona kan gebeuren. Een vreemde gedachte. Je ondergaat een quarantaine om de ander juist te tonen dat je geacht wordt vrij van corona te zijn op het moment dat je uit die quarantaine komt. Daarna ben je gewoon weer onderhevig aan de waan van de dag.

 8. John Chiang rai zegt op

  Een rare vraag,omdat je zonder een geldige ziekenverzekering die ook een behandeling van Covid-19 niet uitsluit,helemaal het land niet binnenkomt.
  Wie er dan voor een eventuele behandeling betalen moet,lijkt mij meer dan duidelijk.

 9. Koge zegt op

  Roland, bel dat dure hotel en zeg dat je je geld terug wilt.

 10. Prawo zegt op

  Die quarantaine is er voor bedoeld om te voorkomen dat JIJ, indien zelf besmet, iemand in Thailand zou kunnen besmetten en NIET om te voorkomen dat jij nu of in de toekomst wordt besmet.

 11. RoyalblogNL zegt op

  Misschien moet u de voorwaarden van uw rechtsbijstand- of aansprakelijkheidsverzekering eens lezen, of daar iets instaat over het aansprakelijk stellen van degene door wie u besmet zou kunnen zijn.
  Als zo’n regeling zou bestaan, dan zult u moeten kunnen bewijzen dat persoon X – wat maakt de nationaliteit van die persoon overigens uit? – u heeft besmet én dat u zelf alle richtlijnen in acht heeft genomen om besmetting te voorkomen (mondkapje, altijd afstand bewaren, geventileerde ruimte etc).
  Maar zoals voorgaand al opgemerkt: quarantaine is om Thailand te beschermen tegen u (om zeker te weten dat u niet besmettelijk bent), maar zodra u het hotel verlaat, bent u aan u zelf en uw eventuele eigen verzekeringen overgeleverd.

 12. Maarten Vasbinder zegt op

  Roland,

  De quarantaine is bedoeld om aan te tonen dat je geen Covid hebt en niet om je immuun te maken tegen Covid. Immuun word je pas door het doormaken van de ziekte, zeker en door vaccinatie, onzeker.

  • RoyalblogNL zegt op

   Waar staat op het garantiebewijs dat de je immuun wordt van een besmetting?
   Als dat waar was, dan zou iedereen eerst getest moeten worden op antistoffen alvorens in aanmerking te komen voor vaccinatie – het zou immers niet noodzakelijke vaccanatie voorkomen.
   Maar helaas 🙂

   • Maarten Vasbinder zegt op

    Net als bij mazelen, griep, wordt je immuun na het doormaken van Covid. Je weerstand is dan veel beter dan na vaccinatie. In principe zou een antistoftest voor vaccinatie een goede zaak zijn.
    Gelukkig is vaccinatie overbodig bij een virus waar 99,95 % niet aan dood gaat.
    De enige redenen, om je te laten vaccineren zijn: Chronische ziekte, hoge leeftijd, angst en het verkrijgen van een vaccinatiebewijs.
    Zieken en ouderen lopen helaas een grote kans op ernstige bijwerkingen. Gelukkig hebben ook deze groepen voor een groot deel, net als alle anderen, behalve de niet kwetsbare jongeren. al een vorm van kruisresistentie tegen Covid opgebouwd na vele besmettingen met verschillende coronavirussen.

    • Hans Bindels zegt op

     Beste Maarten,

     In Nederland was in 2020 de oversterfte 13.000. Daarbij was het zo dat in de “niet coronamaanden” er een ondersterfte was. In de corona maanden was de oversterfte dus hoger dan 13.000. Uit bloedtests is vastgesteld dat er in 2020 ongeveer 2 miljoen besmettingen waren. (Veel meer dan de getelde besmettingen). Uit de deelsom volgt dat in Nederland er 99.35% er niet aan dood gingen, dus de sterfte was 13x zo hoog als wat jij zegt..
     Verder vind ik het vreemd om slechts een sterftepercentage te noemen te noemen terwijl de sterfte voor 80+ vele malen hoger is dan voor 20-.
     Tenslotte vind ik je uitspraak over de effectiviteit van vaccinaties onverwacht. Weet jij dit soort zaken beter dan de vele experts die positiever zijn? Kun je je mening wat toelichten?

     Groet, Hans

     • Maarten Vasbinder zegt op

      Beste Hans,

      Inderdaad heb ik geen exact percentage genoemd. Dat is met deze lage getallen niet zo relevant. De sterfte is lage dan bij een forse griep en inderdaad is de sterfte bij de ouderen veel hoger, maar ook dat is normaal. Niemand weet hoeveel van de 2.000.000 afkomstig van de bloedbanken er al eerder een besmetting van corona hebben doorgemaakt. Bovendien zijn de getallen van de bloedbanken niet representatief. Daarbij komt dat de PCR test volkomen onbetrouwbaar is. De oversterfte van13.000 betreft maar voor een deel corona gevallen. een grot deel is overleden door uitgestelde of niet gegeven behandelingen. De oversterfte valt overigens binnen de statistische normaalwaarden.
      Van de vaccin is niet bewezen dat ze werkelijk effectief zijn. dat weten we pas als we de T Memory cellen hebben gevonden. Daarvoor is het nog te vroeg. Gelukkig is vaccinatie grotendeels overbodig, zoals ik al zei en gelukkig zijn er goed werkende medicijnen, die allen in enkele EU staten niet schijnen te werken vanwege commerciële belangen. Daarbij zal het niet lukken een vaccin te ontwikkelen dat nog meer mutaties kent (30-40 per dag) dan AIDS, waarbij het in 40 jaar niet gelukt is, hoewel ook daar commerciële belangen een rol kunnen spelen. Aids medicijnen zijn duur.

 13. Willem zegt op

  Waarom denk je dat je een 100.000 dollar covid verzekering moet aantonen voor de duur van je verblijf in Thailand?

 14. Willem zegt op

  Zelf gedurende de quarantaine zijn de kosten voor de cerplichte ziekenhuis opname bij een positieve covid test voor jezelf. Ondanks de verplichte verzekering blijf je zelf verantwoordelijk. Er diverse gevallen bekend dat een verzekering niet of niet alles wil betalen. Zeker als he asymptomasche covid hebt. Dan kun je zelf de portomonai trekken.

  • Cornelis zegt op

   Er zijn inderdaad problemen met verzekeringen bij een positieve covid test tijdens de quarantaine. Standaard word je dan linea recta naar een ziekenhuis gebracht waar je moet blijven totdat je weer twee keer negatief getest bent. Ook al heb je geen symptomen – en in die situatie betalen lang niet alle verzekeringen de ziekenhuiskosten omdat de opname niet als ‘medisch noodzakelijk’ wordt gezien.in die situatie zijn er gevallen.

 15. janbeute zegt op

  Geloof me het werkt net als bij, als je ooit eens aangereden wordt door een Thai op een motorfiets waarbij hij zonder enige vorm van verzekering rondrijd, JIJ BETAALT voor je eigen ziekenhuiskosten.

  Jan Beute.

 16. Guy zegt op

  De vraagstelling is naar mijn bescheiden mening nogal onrealistisch.
  Niemand kan of zal de verantwoordelijkheid toegewezen krijgen van een besmetting – uitgangspunt dat in zowat de hele wereld wordt gehanteerd.

  Voorzichtig zijn, de regels naleven, thuis in je ”kot” blijven enzovoort zijn allemaal maatregelen die je zelf kan nemen.

  Wil wil reizen neemt risico’s- wie thuisblijft ook. Zelf uitmaken wat je wil wagen is hier de veilige stelling.

  Dat is althans mijn mening al sta ik ook open voor andere gedachten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website