Beste lezers,

Ik las iets in de Bangkok Post, waarbij ik een heel naar gevoel kreeg.

CABINET APPROVES EXTENSION OF DEPOSIT PROTECTION UP TO A MAXIMUM
OF 5 MILLION FOR ANOTHER YEAR.

Het kabinet heeft goedgekeurd dat de garantie/bescherming van uw geld op de bank(en) van maximaal 5 miljoen baht wordt verlengd met 1 jaar tot 10-08-2021. Vanaf 11-08-2021 de garantiebescherming betreft de deposits tot 1 miljoen.

Als reden wordt opgegeven “ter voorkoming het effect van de Covid-19 en het behouden van het vertrouwen van de depositors alsmede het versterken van de stabiliteit van de FINANCIAL INSTITUTIONS (BANKEN?) AND ECONOMY.

Het volgende geef ik even in het Engels door, want ik snap het niet. Als je het zo leest, lijkt mij dat het geld op de bank gebruikt wordt om de boel op te krikken?

The extension of deposit protection will help build confidence among depositors that financial institutions are operating as usual. The protection covers up to 99.65% of the total number of deposits in the system (as of 31 December 2019). Meanwhile, the health of Thai financial institutions will continue to be closely supervised by the concerned authorities.

Naar mijn mening zijn er meerdere farangs die ook meerdere bankboekjes hebben. Bijvoorbeeld wij hebben ieder een boekje voor de 800.000 baht. Maar men kan ook redeneren daar wij getrouwd zijn, dat het dus 1 familie is. Alsmede boekjes op beider naam.

Ik hoop dat een financieel brein hier uitleg over kan geven, want nogmaals, ik heb er een naar gevoel bij.

Allemaal sterkte gewenst en blijf gezond.

Groet,

Lousie

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Bescherming van je spaargeld op Thaise banken”

 1. JM zegt op

  Geld dat je in bank hebt wordt altijd gebruikt door die overal ter wereld.
  Dat geld wordt belegd ok in Holland.

  • LOUISE zegt op

   @JM,

   Ja, dat begrijp ik dat dit ook hier gebeurd.

   Maar als ik nu na die garantie van 5 miljoen, welke dan maar 1 miljoen is en ik wil iets kopen waar ik dus die 5 miljoen voor nodig heb, kan men mij dan die 5 miljoen overhandigen als ik daarom vraag?
   De regels hier worden nog wel eens terplekke “aangepast”

   En ook, geldt dit per bankboekje alsmede per naam, al is het familie?

   LOUISE

 2. JM zegt op

  Geld dat je in een bank hebt wordt overal ter wereld belegd.

 3. Han zegt op

  Ik was in de veronderstelling dat het garantiestelsel tot 1 miljoen baht ging per account, dan zou 5 miljoen dus een verbeteting zijn.

  • LOUISE zegt op

   @Han,

   Wees voorzichtig.
   5 miljoen is maar voor 1 JAAR.

 4. David H. zegt op

  De vermindering van 5 naar 1millioen voorzien voor Augustus is met 1 jaar uitgesteld , dat is alles , en met heel die economische crisis door Corona zal men geen bankrun riskeren.
  ( ook al zou het maar enkel het overtreffende gedeelte van 1 millioen zijn dat men afjhaalt ) , willen vermijden veronderstel ik .

 5. Arnolds zegt op

  Is het niet beter je geld over verschillende banken en te verdelen i.p.v 1 bank.
  In Nederland als je getrouwd bent mag je spaargeld gezamenlijk hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website