Lezersvraag: Beschadigde eurobiljetten omwisselen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
15 januari 2021

Beste lezers,

Ik heb briefjes van 200 euro die licht beschadigd zijn (kleine scheurtjes). Nu willen de wisselkantoren in Thailand die niet aannemen.

Nu is mijn vraag, waar kan ik die wel omwisselen?

Groet,

Roland

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Beschadigde eurobiljetten omwisselen?”

 1. jan zegt op

  bij de bank kan het wel

  • Fernand Van Tricht zegt op

   ik ben een teruggekomen van Cambodia met vervallen en ook vuile dollarbriefjes..nemen ze niet aan..mogen ook geen scheurtjes inzitten.

 2. Marco zegt op

  Hallo,ik wissel ze altijd zonder problemen bij BANGKOK BANK. Lijkt me sterk dat,je ze nergens kan wisselen. Wel een groot filiaal uit kiezen. De kleine Filialen, zoals bij Tesco lotus willen weleens moeilijk doen.

 3. Pieter zegt op

  Lastig voor elkaar te krijgen in Thailand ! Terug mee naar Ned en dan wisselen bij een winkel die dat toestaat (meestal ook niet graag), of bij een Ned. apparaat (Geldmaat) op de bankrekening terug storten….is waarschijnlijk de enige mogelijkheid.
  Briefjes van 100 en 200 zijn trouwens vanaf Jan 2021 vrijwel onmogelijk te krijgen bij de Ned. banken. De ING is nu ook gestopt. In 2020 kon je er nog krijgen, maar alleen per 50 stuks van 1 type tegelijk.

 4. ton zegt op

  Sommige wisselkantoren in Thailand zetten een controle stempeltje op de door hen afgegeven biljetten. Als je die meeneemt naar bijv. Laos, dan worden ook die biljetten bij de wisselkantoren geweigerd. Dus vraag nette en ongemerkte biljetten.

 5. John zegt op

  Superrich currency exchange ( met de oranje logo ) heeft nog nooit een beschadigd bankbiljet van mij geweigerd , scheurtje of zelfs klein hoekje eraf , geen probleem.

 6. dirk zegt op

  Ook meegemaakt.
  Gaan ze bij de bank heel pietleuterig elk briefje controleren, als er een minimaal scheurtje inzit of inktvlekje dan accepteren ze niet meer.

  Ik heb ze daarna ingewisseld in Pattaya en Koh Chang bij die kleine hokjes waar iemand de hele dag zit om geld te wisselen.

  Maar op hun eigen biljetten schrijven ze vrolijk met pennen en stiften, wat eigenlijk een belediging voor de afbeelding is.

 7. Bert zegt op

  Kan me niet voorstellen dat je alle wisselkantoren in Thailand al geprobeerd hebt 🙂

  Maar meestal bij de wisselkantoren zoals Superrich, Twelve Victory etc doen ze niet zo moeilijk, tenzij het grote scheuren zijn.

 8. tjerk zegt op

  Ik had ook een beschadigd €200 . Een heel klein scheurtje maar werd ook nergens aangenomen . Maar ja in Nederland geen probleem bij de bank.

 9. kees zegt op

  je kan het ook eens proberen bij een goud shop
  ik heb daar nog nooit problemen gehad
  plus je betaald geen% comissie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website