Lezersvraag: Beperkingen na Covid-19 vaccinatie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 december 2020

Beste lezers,

Eind december beginnen de Belgen met de vaccinatie tegen Covid-19 en Nederland vanaf 8 januari. Ik vraag me af of al die inreisbeperkingen door Thailand daarna nog noodzakelijk zijn? Na vaccinatie kun je niet meer ziek worden. Wat heeft een verplichte verzekering tegen Covid-19 dan nog voor zin?

Ook is nog niet bekend of iemand die gevaccineerd is andere mensen kan besmetten. Indien niet, dan is een verlichte quarantaine ook niet meer nodig. Ik zou me kunnen voorstellen dat voor mensen die kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd andere regels gaan gelden. Geen verplichte extra verzekering en een eventuele quarantaine terugbrengen tot 1 week.

Groet,

Jos


» Laat een reactie achter


Rating: 1.50/5. From 2 votes.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Beperkingen na Covid-19 vaccinatie”

 1. Peter zegt op

  Hoe weet je dat allemaal zo zeker? De media weet het nog niet maar jij blijkbaar wel. Nu de besmetting in Thailand razendsnel om zich heen grijpt en we hier opgescheept zitten met een virusvariant, zou het wel eens lang kunnen duren voordat je op een enigszins normale manier, het ‘land van de glimlach’ weer kunt bezoeken.
  Succes er mee.

 2. Harry Romijn zegt op

  Het duurt nog wel een paar maandjes, voordat voordat in NL / B gevaccineerd is.
  Dus om daar nu al eisen aan te verbinden…en al helemaal aan een ander land…

 3. John Chiang rai zegt op

  Het lijkt mij dat de Thaise regering eerst van de verplichte Covid-19 verzekering zal afstappen,als er werkelijk veel mensen/toeristen etc, aantoonbaar een vaccinatie gehad hebben.
  Voor dit niet het geval is,zal ook de Thai regering nog geen toekomstplannen,voor die überhaupt nu reeds bestaan, bekend maken.
  Ook met de verplichte quarantaine,zal men eerst van een verandering spreken als een eventuele besmetting via een reeds gevaccineerde uitgesloten is.
  Laten we het allemaal hopen,maar tot nu toe is alleen bekend,dat een gevaccineerde zelf niet meer ziek kan worden,terwijl de wetenschap nog geen enkele zekerheid heeft,of hij anderen ondanks nog besmetten kan.
  Mocht dit laatste wel het geval zijn,kan het vanwegen het feit dat alle Thai nog lang geen vaccinatie gehad hebben,nog wel even duren met de afschaffing van een quarantaine.

 4. herman buts zegt op

  Lijkt een heel logische redenering, probleem is dat de regering daar niet goed is in logische redeneringen. dus ik vrees er een beetje voor dat ze uw redenering gaan volgen. En voor de modale vakantiganger is een week quarantaine geen optie als je maar 3 weken verlof hebt. Wat niet wegneemt dat ik mij zo snel mogelijk ga laten vaccineren , vooral als bescherming voor mijzelf.

 5. Marc Dalle zegt op

  Op dit moment is daar, ook door virologen, nog geen duidelijk antwoord op te geven. Tot duidelijk is hoe het proces verloopt na een ruime vaccinatieperiode verwacht ik geen noemenswaardige versoepelingen. Het zou voorbarig zijn om deze in te voeren op basis van onvoldoende bewijskracht. Ik zou er in de eerste maanden niet op rekenen

 6. Rob zegt op

  Wat mij hier opvalt dat iedereen roeptoetert maar wat, gaan veronderstellingen doen en meningen geven, mensen ik begrijp dat jullie weer naar Thailand willen, maar er is nog zoveel onduidelijk en onzeker dat ik denk het enige wat we kunnen doen is afwachten.
  En ik denk niet dat de Thaise regering zich ook maar iets aantrekt van onze meningen, alleen zij bepalen het beleid en niet wij.
  Dus gewoon lijdzaam afwachten is de enige optie en geen misschien dit of misschien dat verhalen gaan rondstrooien.

 7. Rob zegt op

  Het volstaat niet dat de toerist gevaccineerd is. Waar het vooral om gaat, ks dat de Thaise bevolking, of toch een meerderheid daarvan, gevaccineerd is zodat de pandemie Thailand niet meer kan platleggen. Dat gaat allicht het hele jaar 2021 in beslag nemen. Daarna zijn pas versoepelingen mogelijk maar die aanvullende Covidverzekering zal allicht defintief blijven want helemaal verdwijnen zal het virus niet.

 8. Leon zegt op

  Ook als je gevaccineerd bent, en de ziekte waarschijnlijk niet meer zal oplopen, kun je deze wel bij je hebben, en deze zo verspreiden. Vaccineren zegt blijkbaar net alles.

  • herman buts zegt op

   Daar is voorlopig nog geen enkel duidelijk bewijs van dat je het vaccin nog kan verspreiden als je zelf gevaccineerd bent , dat zal waarschijnlijk nog wel minstens een half jaar duren eer men hierover uitsluitsel kan geven.En indien men gaat vaccineren aan het tempo zoals hierboven vooropgesteld is , is in 2025 nog geen 70% van de bevolking gevaccineerd.Die 70% is een minimum dat men vooropstelt om het vaccin onder contole te krijgen dus ze hebben nog een lange weg te gaan.

 9. Ger-Korat zegt op

  Waar in en de meeste Westerse landen per persoon diverse verschillende vaccinaties zijn ingekocht ( Nederland 3 per persoon, Canada 9 verschillende per persoon, etc.) want men wist nog niet welke succesvol zou zijn, komt de Thaise overheid pas deze maand met een reservering van 11 miljoen vaccins, 22 miljoen doses, en blijven er dan nog 59 miljoen mensen van de totaal 70 miljoen zonder toekomstig vaccin over. Men kan als Thaise overheid geld genoeg lenen om dit te bekostigen. Vele miljarden USD/Euro per maand misgelopen als Thaise samenleving door het wegvallen van het buitenlandse toerisme maar eenmalig geld uitgeven voor de gehele bevolking om de bevolking te vaccineren vind men blijkbaar niet nodig, ze hebben hun zaakjes niet op orde vind ik. Hoe langer het duurt dat de bevolking niet is gevaccineerd hoe langer het duurt dat het normale leven weer terugkeert. Nou kun je wel de grenzen sluiten maar corona houdt je niet buiten de deur en dat blijkt nu maar weer met de recente uitbraak. Vooruitzien is een gave en een ieder zal begrijpen dat vaccinaties noodzakelijk zijn wil je niet blijven aanmodderen met lokale uitbraken en lock-downs. zonder vaccinaties blijf je inreisbeperkingen houden en doet Thailand zichzelf tekort want heeft vele gevolgen voor het toerisme (grootste werkgever ter wereld) of de export of de investeringen vanuit het buitenland, kennisoverdracht (uitwisselingsstudenten) en nog een reeks van zaken.

 10. David H. zegt op

  Gaat er niet enkel over dat je niet ziek bent of kan worden , maar het is (nog) niet bewezen dat je na vaccinatie niet besmettelijk meer kan zijn voor anderen , en daar juist dienen alle voorzorgen bij binnenkomst Thailand .

  Dus vergeet het maar dat all die vereisten het komend jaar gaan wegvallen , evenals hun nieuwe blijkbaar goed renderende quirantaine toeristen economie brengt met minder toeristen toch bahtjes in het geldlaadje

 11. Edgar van der Weijde zegt op

  Ook niet bekend hoe lang het vaccin werkzaam blijft
  Wat te denken van mutaties.
  We hebben geen glazen bol.

 12. Eric zegt op

  “Ook is nog niet bekend of iemand die gevaccineerd is andere mensen kan besmetten”.

  Dus zal de Thaise overheid de quarantaine voorlopig nog wel blijven opleggen. Als het 100% zeker was dat een inenting betekent dat je een ander niet kunt besmetten dan zou men de quarantaine en verzekering echt wel afschaffen om toeristen = $$ het land binnen te brengen.

  Ik hoop dat 2021 minder rot word dan 2020 was maar er zijn nog genoeg onzekerheden, vragen en mogelijke tegenvallers (productie vaccins, mutaties, bijwerkingen, duur werking van de vaccins).

  Mondkapjes, social distancing, testen.. ik zie het in 2021 nog niet verdwijnen, zeker niet.

  Don’t shoot the messenger, dit is wat ik denk, ik hoop dat alles mee zal zitten.

 13. adje zegt op

  Iedereen vraagt zich van alles af. Maar niemand heeft een glazen bol. Dus gewoon afwachten is het enige wat we kunnen doen. Ik heb ook al 3x mijn reisplannen om naar Thailand te gaan moeten bijstellen. Het is nu eenmaal niet anders.

 14. Ad zegt op

  Inenten of niet ?
  Ik ben getrouwd met een mooie Thaise vrouw en we hadden binnen 8 mnd een Mvv voor 5 jaar geldigheid.
  We waren net voor de lockdown 2 mnd in Thailand geweest. Nu willen we graag weer voor 2 mnd maar we stellen het uit omdat we willen afwachten wat de vaccins gaan doen. We willen het toch proberen. Ons leven is nu nog 10 mnd Nederland en 2 mnd Thailand maar we willen naar 3 mnd Thailand over een jaar.De inenting geeft veel voordelen namelijk je besmet je familie niet meer / op je werk is het meer relax / in Thailand kan je aantonen dat je niet ziek kan worden / overstappen op vliegsteden loopt soepel / somige vliegmaatschappijen eisen een inenting / de inenting geeft ook bescherming voor anderen virussen / als je de griepprik hebt gekregen dan is dit nog beter.Dus dit vinden wij. Maar als je voor 6mnd of langer naar Thailand wilt dan zou ik zeker eerst hier een inenting doen en snel afreizen. Nu zijn de prijzen laag.
  Mvg Ad

 15. Marc Dalle zegt op

  Proficiat voor jullie beiden. Maar je loopt wel aardig vooruit op de feiten en de zaken m.b.t. de vaccins. Van wat je beweert staat vooralsnog niets vast. We zullen moeten afwachten wat het vaccin al dan niet kan doen en wat daarop de reacties zijn van de diverse overheden, instanties, maatschappijen, enz. Een beetje overmoedig om nu al in een euforische sfeer te verkeren als er nog miet bekeken worden hoe het allemaal evolueert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website