Beste lezers,

Dat we bij binnenkomst Thailand 14 dagen in quarantaine moeten is vrijwel bij iedereen bekend. Mijn vraag echter is, je kunt niet zelf naar 7-Eleven voor een ijsje, zakje chips, of sigaretten. Iemand die weet hoe dit geregeld kan worden?

Groet,

Frank

9 reacties op “Lezersvraag: Benodigdheden tijdens 14 dagen quarantaine in ASQ”

 1. fred zegt op

  Ja heel simpel je neemt gewoon de telefoon en belt naar de receptie. Geef je bestelling door en binnen het kwartier wordt alles voor je deur neergezet.
  Afrekenen gebeurt wanneer je uitcheckt. In het hotel waar ik verbleef moest je wel voor minimum 100 Baht per keer bestellen.
  Alcohol mocht je niet bestellen. Sigaretten misschien wel maar je moet dan wel nakijken waar je mag roken…dat mocht alleszins niet in mijn kamer.

  • Cornelis zegt op

   Zo werkt het niet in alle hotels. Waar ik zat kon je alleen via een LINE app bestellen en had je een beperkte keuze. Sowieso laten ze in veel hotels producten als ijs, yoghurt, kaas en verse melk niet binnen.
   Er zullen hiervoor vast en zeker regels opgesteld zijn door de Thaise autoriteiten, maar er is kennelijk geen eenduidige interpretatie. Ik vermoed dat ook de ziekenhuizen die met de hotels samenwerken en voor de gezondheid van de ‘gedetineerden’ verantwoordelijk zijn, hier een rol in spelen.

 2. Guy zegt op

  Hangt af van hotel tot hotel. Waar ik verbleef kon je je 7/11 bestelling plaatsen op LINE. Indien besteld voor 10h ‘s morgens kreeg je het rond 16h geleverd aan je kamer. Zaterdag en Zondag kon je niks bestellen. Ik besteld zonder problemen een fles gepasteurizeerde melk, bij een vriend die in een ander hotel zat was dit niet mogelijk.

 3. Jacobus zegt op

  Als je toch graag een alcoholisch drankje drinkt zou ik dat gewoon in de bagage meenemen. Het wordt namelijk niet gecheckt. Misschien wel bij aankomst op het vliegveld door de customs officers, maar dat heeft niets met je isolatie periode te maken. Sigaretten idem dito.

  • Cornelis zegt op

   Op sociale media circuleert een verhaal van een Noor die.betrapt werd op alcoholgebruik en het land werd uitgezet omdat hij de quarantaineregels had overtreden. Waar of niet – geen idee…..

  • Jan S zegt op

   Inderdaad voor 2 weken zelf meenemen. Wat ik gehoord heb dat vooral het eten gaat vervelen.
   Vergeet dus vooral je favoriete ontbijt niet en lekkere tussendoortjes. Alles gewoon in je koffer doen.

   • Cornelis zegt op

    Ik had zelf mijn favoriete muesli bij me voor m’n ontbijt en bestelde dan allen fruit – daar kwam ik de ochtend wel mee door.

  • john zegt op

   overigens, alcohol verlaagt de lichaamstemperatuur

 4. Rys zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie – https://www.thailandblog.nl/contact/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website