Lezersvraag: Ben op zoek naar een baan als leraar Engels in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 december 2019

Beste lezers,

Ik ben leraar Engels (en Nederlands) heb een TEFL en een Master English Literature en veel ervaring op havo/vwo niveau *+ 25 jaar). Jaren geleden heb ik al eens les gegeven in Thailand, maar heb geen contacten meer.

Ik ben een frequente bezoeker van Thailand aangezien ik een Thaise vriendin heb (die het heel koud vindt in Amsterdam 🙂 ).

Ik ben op zoek naar een baan in Thailand na de zomervakantie. Als iemand tips of meer heeft houd ik mij zeer aanbevolen.

Alvast bedankt,

Groet,

John


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Ben op zoek naar een baan als leraar Engels in Thailand”

 1. Bert zegt op

  Beste John, kijk eens op http://www.ajarn.com a.u.b.
  Succes!
  Bert

 2. Leen zegt op

  Mijn vrouw is ook lerares Engels. Komt uit de philipijnen, is niet zo eenvoudig, zal een contract moeten hebben van een school, anders kan je geen werkvergunning en visum aanvragen, daarnaast moet je een leraren certificaat hebben van de officiële instantie in Bangkok. En denk niet dat je kapitalen gaat verdienen… Informeer eerst is bij scholen als je op vacantie bent, want dat heb je straks als leeraar bijna niet meer, succes

 3. Slopjes zegt op

  Ik heb wel contact met een hoge school in Korat (Nakhon ratchasime) Ik zie daar ook altijd buitenlandse Mensen die er Engelse les geven. Maar weet niet hoe dat allemaal werkt. Heb er nooit naar gevraagd.
  Wel ken ik daar meerdere leraren en leraressen.Maar de oude directeur is in oktober naar een andere school gegaan. anders had ik je misschien kunnen helpen. Maar daar hebben ze meestal wel plaats voor een buitenlander. Maar kan wel vragen of je het adres van de school door sturen. Misschien dat je er vragen kan stellen??

  Wens je veel succes

  • john zegt op

   Hi,
   Alle hulp is welkom; salaris is niet zo belangrijk. Ik heb zelf voldoende middelen.
   Alvast bedankt
   John

 4. Angelique zegt op

  De meeste, zo niet alle, banen voor Engelse leraar zijn voorbehouden voor native speakers. Inderdaad zul je eerst een contract etc. moeten hebben. Echt niet eenvoudig en het salaris zal ook zeker niet hoog zijn.

  • john zegt op

   Ik ben near native aangezien ik in Cambridge mijn Master heb behaald.

   • chris zegt op

    Native speaker betekent voor de Thaise autoriteiten dat de voertaal in je vaderland Engels is, niet dat je het Engels uitstekend beheerst. (bureaucratisch argument)

    • john zegt op

     Beste Chris,
     Ik heb wel een globaal idee wat native betekent 🙂
     Grt
     John

     • chris zegt op

      Dat geloof ik best maar de Thaise autoriteiten zijn soms rechtlijnig in de leer;het lijken wel communisten. native speaker betekent voor hen:geboren en getogen in een land waar de voertaal Engels is. Al heb je je hele leven in een Engelstalig land gewoond als Nederlander,dan ben je nog steeds GEEN native speaker. Heeft waarschijnlijk met de financiering van de docent te maken, schat ik. Aantonen dat iemand native speaker is met en copie van een Nederlands paspoort kan op problemen stuiten. Heb genoeg andere voorbeelden uit mijn eigen werkkring van deze rigide opstelling.

 5. chris zegt op

  Natuurlijk zijn er mogelijkheden voor een docent Engels.
  Er is echter wel een groot verschil in salaris en arbeidsvoorwaarden tussen scholen (van lagere school tot universiteit) en naar regio. Ook heb je een werkvergunning nodig die je meestal wel krijgt als je een arbeidscontract hebt. Het liefste heeft men ‘native speakers’ maar ik heb als Nederlander ook Engels gegeven op twee basisscholen, dus het is mogelijk.
  Basischolen: varieert van een vaste baan (jaar-contract) tot een betaling per uur (en geen inkomen in twee vakantie maanden) tot zeer ruime salarissen voor een baan op een internationale middelbare school (van 80.000 tot 100.000 Baht maandsalaris voor 30 uur per week lesgeven waarvoor je dan wel jezelf moet verzekeren en voor je pensioen moet zorgen). Universiteiten betalen zo’n 75.000 Baht met een ziektekostenverzekering, met circa 15-20 lesuren per week. Prive-universiteiten betalen beter dan overheidsinstellingen maar hebben minder gunstige arbeidsvoorwaarden. Met jouw Masters mag je dan alleen les geven aan BBA-studenten.

  • john zegt op

   Hi,
   ik heb eerst een 1e graads opleiding gedaan en daarna een Master opleiding in Cambridge dus het lijkt me dat ik zeker aan universiteitsstudenten kan les geven.
   Salaris is niet zo belangrijk, leuk werk wel.
   Grt
   John

   • Chris zegt op

    Tja, dat zal nog niet meevallen dan.
    De bedrijfscultuur is hier een HELE andere dan de bedrijfscultuur in het Nederlandse onderwijs. Bereid je voor op allerlei onzinnige, inefficiente, onbegrijpelijke regels, op incompetente collega’s en management en leer vanaf dag 1 je nergens aan te ergeren; anders heb je in een maand een maagzweer.

 6. KhunJan zegt op

  Stuur een e-mail naar: janejira.swu@gmail.com

 7. Rob zegt op

  Hallo John,

  Mijn Thaise vriendin is docent Engels aan een bekende middelbare school in Noord-Oost Thailand (Isaan) Daar werken meerdere buitenlanders, native speakers, maar ook een Belg en vorig schooljaar een Italiaanse jonge vrouw. Ik ben sinds 1 april uit het onderwijs, en ken de school goed. Goed georganiseerde English department. Ik kan weleens een balletje opgooien.

  Rob

  • john zegt op

   Hi Rob,
   Altijd interessant; ik wacht je verdere bericht af.
   Grt
   John

 8. Danzig zegt op

  Ik ben zelf momenteel docent in Thailand sinds 2016. Dat is wel in Narathiwat, in het “onrustige” diepe zuiden.
  Voor buitenlanders, zeker voor westerlingen, is het hier zeer eenvoudig aan (matig betaald) werk te komen wegens gebrek aan interesse bij andere farangs.
  Als je naast Engels ook nog een ander vak als wiskunde, science of islamitische vakken kunt geven, ligt de regio helemaal open voor je.

 9. TheoB zegt op

  john,

  Ik denk dat het handig is als je een e-mailadres geeft waarop je bereikt kunt worden in geval de lezers jou verder willen/kunnen helpen. De redactie geeft nml. geen e-mailadressen en de reactiemogelijkheid sluit al na 3 dagen.
  Bij mij in de straat woont een Engelse leraar Engels die les geeft op een grote en vlakbij gelegen middelbare school (บุญวัฒนา (Boon Wattana), Korat). Bij gelegenheid kan ik hem vragen naar de mogelijkheden voor jou.

  • john zegt op

   mijn email adres is juanultimoplus@hotmail.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website