Lezersvraag: Bellen vanuit Thailand naar vaste nummers in Nederland

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 april 2021

Beste lezers,

Volgende week vrijdag vertrek in naar Thailand. Na het doorlopen van alle stappen zoals aangegeven op de website van de Thaise ambassade is nu eindelijk alles geregeld en ben ik klaar voor vertrek. Nu is het zo dat ik werkzaamheden voor mijn organisatie blijf verrichten en een groot deel daarvan is telefonisch, op vaste nummers in Nederland. Nu heb ik al het e.e.a. aan uitzoek werk gedaan, maar de beste optie is mij nog altijd niet duidelijk.

Ik bel ongeveer 60-70 uur per maand op vaste nummer in Nederland. Wat kan ik het beste doen? Zijn er Thaise simkaarten waarmee ik voor x duizend baht onbeperkt naar Nederland kan bellen? Ik heb wat zaken gevonden dat je bundels kan kopen via Skype, maar de kwaliteit blijkt ver beneden maats. Zijn er apps of andere online oplossingen waar mensen ervaring mee hebben? Dus geen whatsapp etc, want dan moet de andere gebruiker dat ook hebben. Gewoon een app/tool/stuk software waarmee ik onbeperkt kan bellen naar vaste nummers in Nederland vanuit Thailand. Dit mag best 100-150 euro per maand kosten.

Iemand ervaring met bovenstaande? Bandbreedte/snelheid internet is geen issue. Aangezien het internet in Thailand, vast/glas/kabel veel sneller is dan in Nederland. Ik heb een appartement in Bangkok waar ik draadloos 300/400 mb haal.

Alvast dank!

Groet,

Sander

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

34 reacties op “Lezersvraag: Bellen vanuit Thailand naar vaste nummers in Nederland”

 1. RNo zegt op

  Beste Sander,

  ik gebruik al jaren Skype om naar vaste nummers in Nederland te bellen. Kost 0,02 Euro per minuut. Via Skype 70 uur bellen kost je rond 84 Euro. Ik ben nog steeds wel tevreden met belkwaliteit Skype maar haal echt geen 70 uur per maand.

  Ook gebruik ik WhatsApp of Signal om te bellen met Nederland. Vind het op zich wel weer bijzonder dat je meldt dat anderen dan ook WhatsApp/Signal moeten gebruiken maar dat geldt dan toch ook voor Skype?
  Heb geen idee of er simkaarten/abonnementen zijn waar je onbeperkt mee kunt bellen.

  Kijkend op internet kwam ik bv. deze site tegen: https://www.mytello.com/en_TH/rates?q=Netherlands
  Of info nog up-to-date is? Geen idee.

  Misschien kan iemand anders je meer info verstrekken.

  • Ton zegt op

   Nee dat geldt niet voor SKYPE. Je kunt inderdaad gratis bellen met SKYPE als de ander ook skype heeft maar je kunt met skype ook bellen naar elk willekeurig vast of mobiet nummer in Nederland (en ook andere landen) Dat kost bijna niks em de kwaliteit is goed.
   Er zijn ook andere providets van intenet telefoon maar die hebben wat mij betreft geen voordelen boven SKYPE.

   • RNo zegt op

    Hi Ton,

    omdat vragensteller over bellen naar vaste telefoonnummers vroeg heb ik gratis bellen naar een andere Skype gebruiker niet vermeld. Uiteraard gebruik ik Skype (en WhatsApp, Signal en FacetIme) om gratis te spreken met mensen over de hele wereld. Heb een kennis die in Auckland woon en wij gebruiken Skype om te kunnen videobellen zonder bijkomende kosten. Moet ik vaste lijn bellen dan gebruik ik Skype ook, nog steeds tot volle tevredenheid en tegen lage kosten

 2. Lequan20 zegt op

  VoipBuster 0,02 € cent per minuut ….zelf goedkooper dan in NL lokaal opbellen en de kwaliteit uitstekend hang wel af van internet snelheid. Account maken tegoed kopen met creditcard.

 3. Philippe zegt op

  Ik bel steeds naar Belgie via Skype en ben er zeer tevreden van, ook de verbindingskwaliteit is zeker even goed als via mijn gsm provider, dus ik kan alleen Skype aanraden omdat ik deze al jaren tevreden gebruik en ik geen andere manier sinds jaren meer gebruik.

 4. Pim zegt op

  Als je alleen vanuit een vaste plek vanuit huis belt en dus niet onderweg kun je gebruik maken van een vast voip toestel, die koop je bij Lazada voor 4 tientjes, en vraag je bij een provider in Nederland een voip nummer aan. Zelf heb ik gewoon een 085 nummer bij CheapConnect en dat kost zowat niks.
  Ik doe al een hele tijd met een prepaid bedrag van 25 euro, ik krijg het in een jaar niet op.
  Ik kan rechtstreeks met alle nummers in Nederland bellen (ook 008 en 009 nummers) en gebeld worden en de hele rataplan kost je enkele centen per gesprek en de kwaliteit is subliem. (incl voicemail)

  Je kunt ook een app op je mobiel installeren zodat het gaat werken als een vaste voip telefoon, zo’n app kost je ongeveer 45 euro eenmalig.
  Verder werkt het dan als een vaste telefoon maar je moet wel binnen het bereik van internet zitten en wat dan de kosten zijn zal per internet provider hier in Thailand verschillen.

  Het geeft mij een prettig gevoel dat mensen in Nederland mij kunnen bellen op een eenvoudig nummer zonder landcodes enz. tegen het normale Nederlandse tarief.

  • Prawo zegt op

   Bellen via VoIP is denk ik de voordeligste oplossing.
   Je begint dan inderdaad met het kopen vaan een VoIP telefoon.
   Zelf heb ik goede ervaringen met een Gigaset IP-toestel. Dit sluit je aan op je internetrouter van je werkplek. Zie https://www.gigaset.com/de_de/cms/ip-telefone.html (in het Duits).
   Hier kun je zes verschillende VoIP-accounts in zetten. Daarnaast kun je gebruik maken van het eigen Gigaset net voor een uitstekende gesprekskwaliteit met andere Gigasetgebruikers die je dan volledig gratis belt (TIP: zet bij iemand die je vaak belt zo’n toestel neer, bijv. je ouders).
   Zo’n Gigaset heeft als extra een analoge aansluiting, bijv. voor een vaste Thaise lijn.

   Voor account 1 de volgende suggestie:
   Inderdaad kun je goedkoop een NL nummer nemen bij CheapConnect. Dat kost je € 8,95 per jaar (wel zelf de verlenging in de gaten houden, dat gaat niet automatisch!). Je kunt een eventueel nog bestaand NL nummer porteren naar CheapConnect voor eenmalig € 5,–.
   Zo blijf je op een NL nummer bereikbaar, waar ook ter wereld. Zie https://account.cheapconnect.net/referral.php?ref=25716

   Uitbellen via CheapConnect is echter niet de goedkoopste oplossing.

   Voor uitbellen is er een ruime keuze uit VoIP providers. Mijn keuze voor account 2 zou zijn Freevoipdeal. Zie: https://www.freevoipdeal.com/dashboard
   Als je daar een beltegoed van € 10 neemt, bel je vier maanden gratis naar vaste nummers in o.a. Nederland. Het beltegoed kun je gewoon gebruiken voor bellen naar mobiele nummers (die kosten 1,8 cent per minuut) of vaste nummers als je gezien je belgedrag niet meer voldoet aan de fair use policy.

   In de Mobile VoIP app voor je mobieltje kun de inloggegevens zetten voor je Freevoitdealaccount. Met je eigen goede internetverbinding kun je dan je mobieltje gebruiken om uit te bellen via die app. De gesprekskwaliteit is dan in principe slechts afhankelijk van je eigen internetverbinding (mobiel of wifi).

   Dan heb je nog vier accounts over. Bel je vaak naar andere bestemmingen, zoek dan daar de goedkoopste provider voor.

   Je kunt alles regelen voordat je vertrekt (en er even mee oefenen) zodat het volstaan je Gigaset mee te nemen en in te pluggen in een router. Die overal ter wereld kan staan, ook in Thailand.

   Verdiep je ook eens in de mogelijkheden van SIP trunking en hosted PBX. Lees bijv. eens https://www.channelfutures.com/cpgallery/the-cp-list-20-top-sip-trunking-providers-you-should-know en https://www.onsip.com/.

  • Jos zegt op

   Ik doe iets vergelijkbaars.

   Familie in Nederland heeft bij hun provider een extra voip-nummer genomen.
   Dat is Thailand in de router gezet op een vrije telefoon poort.

   En nu vanaf een vaste lijn vanuit Thailand voor 2,50 euro per maand onbeperkt bellen naar Nederlandse nummers.

   Cheapconnect is voordeliger zie ik, bedankt voor deze tip.

 5. Sjaak zegt op

  Ik gebruik NONOH.NET zakelijk, veel bellen, uitstekende app op mobile, zowel naar vast als naar mobile. Koop een A.I.S. simcard met snel internet en zo laag mogelijk vast als je niet lokaal veel belt. Betalen met iDeal of anders. Vaak ook nog geheel gratis.. zie website. Gebruik het al 10 jaar, nog steeds de goedkoopste. Ook via extern gratis WIFI te gebruiken, bv. in Shopping centre’s. Ikzelf heb een vast woonadres en heb voor thuis een IP telefoon van Htek , geweldige klankkwaliteit en speakerphone, heel handig. Succes en veel belplezier.. Groet Sjaak.

 6. Henk Hauer zegt op

  Beste is Skype, maar als de andere kant Line og FB heeft of WhatsApp is het nog gratis ook

 7. Luc zegt op

  VoiP discount
  Gratis naar vaste nummers bellen.

  • ann zegt op

   Bij voipdiscount,zijn er af en toe actie’s dat je gratis naar vaste nummer kan bellen,het geheel kun je in de app van voipbuster gebruiken.

 8. Adrie zegt op

  Heb zelf een Nederlands nummer bij Xeloq
  Telefoon werkt in de cloud (voip) kan met een app op je mobiele telefoon of tablet nog makkelijker is een gewone voip telefoon en je belt voor zeer weinig
  kosten wereldwijd.
  Je moet eerst een bedrag hebben staan om de diensten te gebruiken en voor een gering bedrag per maand heb je een eigen telefoonnummer.
  De kwaliteit is gewoon goed.
  Je loopt ook nooit een hoog risico want als het tegoed op is stop de dienst.
  Je kan heel makkelijk opwaarderen met ideal of tegen geringe meerprijs paypal.
  Zelf gebruik ik het nummer al jaren in Thailand tot tevredenheid en sinds 2 jaar ook zakelijk met mijn bedrijf in Nederland.
  http://www.xeloq.com

 9. PEER zegt op

  Beste Sander,

  Ikzelf neem, van IAS, onbeperkt internet, met grote snelheid want ik ben ongeduldig.
  Dat kost per 90 dgn Th Bth 2000,- oftewel € 55,=
  Dus het kan nóg goedkoper.
  Dan neem je nog voor 100 Bth beltegoed en je kunt de héle wereld bereiken!
  Dus je bedrijf kan voor zo’n klein bedrag gewoon “uitdijen”!
  Succes met je bedrijf!!
  Welcome in Thailand

 10. Hendrik zegt op

  Ik bel zeer regelmatig naar vaste nummers in Nederland met voip buster en dat kost 2 cent per minuut en iedere keer als je gaat opwaarderen krijg je 4 maanden gratis naar vaste nummers. De kwaliteit van de verbinding is heel goed

  • Hendrik zegt op

   Ik vergeet te melden dat ik de app voor mobiel gebruik en via mijn laptop.

 11. Paul zegt op

  Ik gebruik via internet CheapConnect.nl Daarmee kan ik vaste nummers bellen, maar ik doe dat in Nederland eigenlijk alleen nog maar met de GSM met onbeperkte bundel en gebruik CheapConnect dus enkel en alleen om gebeld te kunnen worden. Als je heel veel wilt bellen is VoiP Planet wellicht goedkoper. Kijk maar eens bij tarieven.

 12. Willy zegt op

  Download voipstunt.com, kost 10 eu overschrijven met kaart 12 eu , ge kunt 6 maande gratis van TH naar Nl bellen naar vaste nummers, naar gsm iets betalen, maar die betaling gaat van de 10 eu af die ge betaald hebt, en na de zes maanden gaat alle telefoons naar NL af van die 10 eu, dus eigenlijk is het volledg gratis

 13. john koh chang zegt op

  ik heb ais mobiel. Als ik naar nederland bel, maar geldt ook naar andere landen, heb je een speciaal laag tarief als je voor het landennummer ( dus voor de 31) 004 zet of 005 weet het niet meer precies. Dan betaal je een heel redelijk tarief maar ik weet niet exact hoeveel.
  Dus bv telnr in is nederland is 020 ( amsterdam) 1232 456 90 dan kies je 004 31 20 1232 456 90

  • fred zegt op

   Naar vaste lijnen kost dat ongeveer 5 BHT per minuut.

 14. H Peerlings zegt op

  Ik zou zeggen ga naar Skype en neem daar een jaar abonnement onbeperkt Ik dacht 35 euro. Dat is voor overal in de wereld. Ik gebruik skype in Thailand ook is goed verstaanbaar. en geen probleem gehad
  Ik bel dan wel geen 60 uur maar dat kun je opvragen
  Do je er het voordeel mee
  Gr

 15. Jan Willems zegt op

  Ik heb een jaar of 10 geleden een account gemaakt bij het toen hetende Voip Buster en had geluk daar nog net een telefoon nummer aan gekoppeld te krijgen maar ook mensen die alleen een account hebben kunnen voor zeer weinig geld bellen met vaste nummers wereldwijd.
  Nu is de naam veranderd naar Mobile Voip en ik heb laatst gebeld met mijn Thaise vriendin om weer eens uit te proberen en betaalde daarvoor 0.020 cent per minuut.
  ik weet niet of dit nog hetzelfde is (maar hoop het wel) en of jou dit lukt en dus geld en moeite kunt besparen.
  Nooit geschoten is altijd mis dus succes

  • Roger zegt op

   Jan,

   Kost dit maar 0.020 cent per minuut?
   Dus voor 1 euro kan je 83 uur bellen, dit is inderdaad een mooie deal.

   • Jan Willems zegt op

    Net even gecontroleerd en er stond nu 0.025 per minuut

    • Roger zegt op

     Zal wel 0.025 euro per minuut zijn zeker en geen 0.025 cent. Dit is dus 100 maal duurder dan in je origineel bericht hierboven. Een klein verschil 😉

  • Prawo zegt op

   Houd bij je keuze voor een Voipprovider het volgende in de gaten:
   – rekenen ze al of niet een starttarief per gesprek;
   – komt er nog BTW over je gekochte beltegoed (dat is het geval als je een account aanmaakt met een adres in de EU). Het kan dus beter zijn het account aan te maken met een Thais adres (scheelt 21%);
   – de tarieven zijn vaak hoger als nummerherkenning uit staat of een niet EU-nummer weergeeft;
   – hoeveel freedays worden er gegeven bij een opwaardering (de hoogte maakt niet uit, of je nu met € 10 of € 50 opwaardeert). Meestal is het 90 dagen, soms 120, een jaar ben ik nog nergens tegengekomen.
   – er is vaak keuze uit meerdere betaalmethoden, iedere brengt weer ander kosten met zich mee;
   – sommige providers specialiseren zich op bepaalde landen en hanteren voor gesprekken daarheen lagere tarieven;
   – via een pc kan met je account ook goedkoop een sms worden verstuur.

   Hier zijn twee sites waarbij de tarieven van aanbieders uit een grote Duitse belfabriek worden vergeleken: https://www.voipkredi.com/page.php?page=betamax-dellmont en https://www.voip-comparison.com/betamax

   Viopbuster is met 25 sent per minuut zeker niet de goedkoopste voor bellen naar mobiele NL-nummers. Vopibuster heeft haar naam overigens niet veranderd. Mobile Voip is de universele app die alle Betamax aanbieders inmiddels gebruiken (dat merk je vanzelf al je van provider wisselt).

   • Hendrik zegt op

    Beste Prawo het gaat hier zeer duidelijk om het bellen naar vaste nummers in Nederland.
    Voipbuster is de app voor mobiel en Voipconnect is via je browser, je login is het zelfde. Je beltegoed en freebies zijn hetzelfde.

    Voipbuster naar voipbuster bellen is altijd gratis.

 16. lung Lala zegt op

  ik wil geen lang verhaal maken, dus talk 360 is mijn favoriet

  • Bert zegt op

   Die gebruik ik ook, prima en de mensen die je belt kunnen jou nummer zien. Dus weten wie er belt.
   Zelfs als ik in NL ben gebruik ik die via 4G, is goedkoper dan bij d eprovider.

  • Prawo zegt op

   Talk360 heeft zeker niet de laagste tarieven. En geen freedays. Hotvoip heeft die laatste ook niet, maar wel lagere tarieven en een goede gesprekskwaliteit.
   Zie https://www.hotvoip.com/rates/calling-rates#/#letter-N (bijv. voor Nederland € 0,06 en voor Thailand € 0,03).

 17. Frans zegt op

  Ik gebruik al heel veel jaren een abonnement met Skype.
  Ongelimiteerd bellen naar vaste nummers in alle Europese landen. Niet voor mobiel.
  Gesprekken kunnen zolang doorgaan als je wilt, met een maximum van 600 minuten per gesprek.
  Ik betaal daar jaarlijks 55.88 Pond Sterling voor, momenteel omgerekend 64.30 Euros.
  Uitstekende kwaliteit en kan natuurlijk ook gebruikt worden als je in of buiten Europa is.

  • Prawo zegt op

   Welke particulier kun je tegenwoordig nog bereiken op een vast nummer?

 18. Bert zegt op

  Hallo Ik gebruik op mijn smartpfone Nonoh goedkoop bellen .Koop voor 10 euro belkrediet blijft er altijd opstaan ,en bel naar alle landen vast, mobiel .De prijs zie je direckt.

 19. pim zegt op

  Het valt me op dat het in bijna alle reacties gaat over de goedkoopst mogelijke oplossing, niet over de beste of meest comfortabele mogelijkheid.
  Veel wordt gesproken over Skype, kan maar dan kun je geen nummer aanvragen voor Thailand want dat ondersteunt Skype niet dus wordt terug bellen vanuit Nederland weer wat lastig.
  Bovendien…als je Skype op je laptop of computer gebruikt moet dat ding wel aan staan anders ben je onbereikbaar.

  Zoals ik schreef heb ik voor een Voip oplossing gekozen, niet omdat het de goedkoopste is maar wel de meest comfortabele voor zowel mezelf als voor degenen die wil bellen vanuit Nederland omdat ik een gewoon Nederlands nummer heb, en waar ter wereld ik ook ben, ik verbind de telefoon met internet en ben bereikbaar in een uitstekende geluidskwaliteit.
  Een kwaliteit die Skype en andere online chat programma’s niet kunnen bieden omdat voip providers een speciaal daarvoor vrijgemaakt gedeelte van internet gebruiken, een speciale “frequentie” zeg maar.

  Aanvankelijk gebruikte ik ook Skype (ook om contact te houden met het bedrijf wat ik toen nog had in Nederland, maar soms hoor je een akelige echo, gewauwel van anderen (heel vaak bij What’s app) en regelmatig werd de verbinding eenvoudig weg verbroken en was het een tijdje niet mogelijk om de verbinding opnieuw tot stand te brengen.
  Geef mij dan maar een gewone telefoon op mijn bureau met nummertoetsen en een schermpje waarin ik kan zien wie mij belt of geprobeerd heeft te bellen. 24 uur per dag online. En dan ook nog even de voicemail afluisteren. En een telefoonbeantwoorder…..dus……..

  De vraagsteller wil ca.70 uur per week gesprekken voeren met Nederlandse vaste nummers…..ik zou adviseren een telefoon met Voip nemen.
  Het mag 100 euro per maand kosten?
  Nou, geen probleem zou ik zeggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website