Lezersvraag: Beeldscherm meenemen naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 mei 2021

Beste lezers,

Ik heb een 37 inch beeldscherm welke ik nodig heb in Thailand, maar die past niet in handbagage. Is het safer om apart op te sturen of in een extra koffer met het vliegtuig?

Groet,

Fokke

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 1.50/5. From 2 votes.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Beeldscherm meenemen naar Thailand”

 1. Erik zegt op

  Fokke, meenemen in een aparte koffer of doos is veiliger want de transporttijd is aanzienlijk korter dan per post. Ook in dit geval moet jouw koffer of pakje tegen een stootje kunnen.

  Verder: de belastingvrijstelling bij import is hoger dan per post, zeker als er sporen van gebruik getoond kunnen worden. Als je daarmee over het maximaal toelaatbaar gewicht komt boek dat extra gewicht dan bij de boeking van de vlucht; vaak is dat goedkoper dan bijbetalen als je incheckt.

 2. Dennis zegt op

  Ruimbagage hoef je niet perse in koffervorm mee te nemen. Je mag gewoon x Kg aan bagage mee (soms 23, soms 25, soms 30) mee, verdeelt over 1 of 2 items. Meer (zowel kg als aantal) betaal je bij.

  Ik zou het beeldscherm goed verpakken en als ruimbagage meenemen. Is de airline ook nog eens aansprakelijk bij schade en bij de post is dat niet altijd zo en ook maar beperkt(er). Kortom, mee in het vliegtuig als bagage en komt gelijktijdig met je aan op bestemming (in tegenstelling tot de post)

 3. Erik zegt op

  Ik zou hem in de originele verpakking danwel in een aparte bubbeltjes verpakking en karton als ruim bagage meenemen. En dan op het vliegveld via de “uitzonderlijke bagage (surfplanken, fietsen, honden, TV’s) laten laden.
  Ik zelf wel eens een 55 inch TV van Thailand naar Nederland meegenomen.
  Als je hem apart opstuurd dan wordt dat behoorlijk prijzig.
  Houd er rekening mee dat hij meetelt in je toegestane
  bagage gewicht. Success en Bon Voyage

 4. bart zegt op

  Is het niet handiger om je TV hier in Nederland te verkopen en in Thailand een nieuwe aan te schaffen ??

 5. Dolf zegt op

  Ik zou gewoon in Thailand een nieuw beeldscherm van 37″ kopen. Wat kan dat nu kosten en geen miserie ?

 6. Peter zegt op

  Wil nog even melden slechte ervaringen te hebben met uit Nederland meegenomen elektrische apparatuur. Het netwerk valt wel eens uit waardoor soms grote schommelingen plaatsvinden. Blijkbaar zijn apparaten die je in Thailand koopt beter bestand tegen piekvorming. Een beveiliging aanschaffen tegen overspanning voor bijvoorbeeld een TV computer of laptop is aan te bevelen.

 7. Ruud zegt op

  Beste Fokke,

  Ik weet niet hoe lang je blijft maar mede door de btw van 7% zijn beeldschermen in Thailand veel goedkoper dan in Nederland. Ik kocht een jaar geleden een 27 inch 4K Philips E line scherm voor €200,- op Lazada.
  Ik kan rechtstreeks bij Philips kopen maar zag enkele weken geleden dat deze schermen daar tussen de €300,- en €400,- kosten.

 8. Sjaak S zegt op

  Ik heb een paar weken geleden hier in Thailand bij Tesco een Hisense 4K TV voor nog geen 10.000 Baht gekocht die als monitor dient. Als je de letters en de icons niet te groot laat, heb je een heel grote vlakte waarop je kunt werken. Ik moet vaak delen van een mail kopiëren in een andere versie en kan hierdoor mooi twee vensters naast elkaar zetten en heb een beter overzicht. Het is alsof je twee monitoren hebt, maar dan in één oppervlakte.
  Handig is ook dat je een redelijk grote TV hebt, wanneer je klaar bent met je werk en je wilt een leuke film kijken. Ik ben er echt tevreden mee.

 9. Kio zegt op

  Ik heb de laatste x een tv meegenomen maar gewoon in de koffer ingepakt met bubbelfolie en zonder problemen aangekomen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website