Lezersvraag: Bankrekening openen bij mijn volgende bezoek aan Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 februari 2021

Beste lezers,

Ik wil graag een bankrekening openen bij mijn volgende bezoek aan Thailand. Wil mij in de toekomst vestigen in Thailand is dit mogelijk of moet ik mij eerst inschrijven in Thailand?

Moet ik mij dan ook uitschrijven in Nederland of kan ik in beide landen ingeschreven blijven.

Graag hoor ik hier meer over.

Groet,

Cor

Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Lezersvraag: Bankrekening openen bij mijn volgende bezoek aan Thailand”

 1. carlosdebacker zegt op

  Het is te zien hoe hun muts staat. Soms makkelijk en soms niet. In ieder geval met een jaarvisum moet het lukken. Als toerist visa soms.

 2. nicky zegt op

  Zou makkelijk zijn als je al iemand kent in Thailand en dan naar zijn of haar bank gaan. Hebben wij ook gedaan in het begin

  • Bertje zegt op

   Ik heb een bankrekening bij Kasikorn, weliswaar op naam van mijn vriendin. Zij zelf kan er niet bij, ik heb bankpas, bankboekje (deze neem ik mee als ik naar NL terug ga) en pincode. Bovendien vertrouw ik haar voor 100%.

   • JohanR zegt op

    Bedenk dat als je een bankrekening op naam van jouw vriendin hebt jij er dus niet de eigenaar van bent. Ook al heb in alle toebehoren in je bezit, als zij zou willen staat zij juridisch in haar recht als zij boekje, pinpas en pincode opeist. Kortom : je kunt geen bankrekening bezitten als je er geen eigenaar van bent.

   • Lung addie zegt op

    Eigenlijk spreek jij jezelf volkomen tegen: ‘Jij vertrouwt haar voor 100%”. Vanwaar dan al die voorzorgen: het hebben van de bankpas, het bankboekje, welke je zelfs meeneemt naar NL, en de pincode… ik zou eerder zeggen: jij vertrouwt haar voor gaan haar, anders zou dit alles niet nodig zijn. Mijn excuses, maar dat is zoals ik versta onder vertrouwen voor 100%, dan is dat niet nodig.

   • Jos zegt op

    Bertje,

    goede grap, moest er om lachen.

    Ik heb bankpas, bankboekje en pincode.
    Bovendien vertrouw ik haar voor 100%.

    Leuk.

    Groet van Jos

    • Bertje zegt op

     We kennen elkaar al 10 jaar. Ze heeft nog nog satang van mijn rekening genomen. Dus geen zorgen. Ik ben 6 tot 8 maanden per jaar in Thailand.

     • RonnyLatYa zegt op

      Voor een Satang is het ook de moeite niet he 😉

   • RonnyLatYa zegt op

    Als rekeninghoudster kan ze volgens mij altijd aan dat geld.
    Naar de bank, ze laat de kaart die je hebt blokkeren en vraagt een nieuwe, m.a.w. jij bent het die niet meer aan het geld kan.

    • Bertje zegt op

     Ronny,

     Ook al kan ze dat doen, ze doet het gewoon niet. Zij heeft haar principes. Ik ken haar goed genoeg. Nog geen satang van die rekeiing gehaald.

     Groet , Bertje

     • RonnyLatYa zegt op

      Het gaat er eigenlijk niet om of ze dat al of niet zal doen.
      Het gaat erom dat jij zei dat ze er niet bij kan en dat is natuurlijk onzin.

      En ja ik ken de principes van de Thai….

      • RonnyLatYa zegt op

       Niet alleen die van de Thai trouwens als het over geld gaat

       • Bertje zegt op

        Ronny,

        Ze gebruilkt nog niet eens mijn scooter of mijn fiets als ik er niet ben. En ook niet mijn (fiets)helm. Ik heb het volste vertrouwen in haar.. Dat ik mijn pasje e.d. bij me hou is als in geval het nodig is in NL kan pinnen. (dat zal niet nodig zijn….Maar). Als zij hier in NL, is pin ik vanaf mijn Kasikorrn rekening

        • RonnyLatYa zegt op

         Je begrijpt het niet of wil het niet begrijpen.

         Dus voor de laatste keer.

         Het gaat niet over wat ze wel of niet doet of kan doen. Dat maakt me trouwens ook niet uit.
         Het gaat over wat je zelf zegt.
         “Ze kan er zelf niet bij” zeg je en dat is onzin om dat te beweren.

 3. Wil zegt op

  Je kan bij de Krungsri bank zonder probleem een rekening openen, óók als toerist, paspoort en logeer adres.
  Succes

 4. Willem zegt op

  Met een toeristenvisum lukt het bijna nooit. Nagenoeg ksnsloos. Met een Non O of Non OA of ander longstay visumvisum lukt het uiteindelijk meestal wel. Alhoewel veel banken toch moeilijk doen. Het is heel erg afhankelijk van het lokale kantoor. Gewoon blijven proberen. En zoals hierboven al vermeld, het helpt soms als een Thai je introduceert/ begeleid.

 5. Bing zegt op

  In 2017 heb ik op een toeristen visa een rekening kunnen openen bij Bangkok bank. Vriendin mee en een ambtenaar die voor mij garant stond. Paspoort mee, huisboek +ID kaart vriendin en half uurtje later klaar.

 6. JohanR zegt op

  Beste Cor, klik op deze link en je krijgt veel informatie aangaande bankzaken in Thailand. https://www.thailandblog.nl/?s=bankrekening&x=27&y=5
  Ga je langer dan 8 maanden in Thailand wonen, dan dien je jezelf in jouw woongemeente uit te schrijven.

 7. PEER zegt op

  Ik ging met Chaantje naar de BANGKOK BANK, gebruikte haar adres en binnen 15 minuten had ik ‘n bankrekening mét bankpasje. Wel paspoort meenemen. Ik had slechts ‘n toeristenvisum

 8. Bart_1965 zegt op

  Ik heb destijds met een toeristenvisum geprobeerd bij 3 verschillende banken.
  De eerste twee: geweigerd.

  De derde bank (Krungsri bank) deed eerst wat weigerachtig maar na een telefoontje naar hun hoofdkantoor is het toch gelukt. Ik diende wel onmiddellijk na opening een klein bedrag te storten.

 9. Paul zegt op

  Eind 2019 naar de Bangkok Bank gegaan. Meisje mee. Zij gaf eenmalig haar adres. Ik had kaartje van het het hotel mee en mijn paspoort. Moest er wel een verzekering bijnemen en een klein bedrag storten. Ze hebben gelijk de App geïnstalleerd. Gewoon met een 30 dagen arrival exemption. Maar geen garantie dat het nu nog zo is.

  • janbeute zegt op

   Het is nu anders Paul, voorheen kon het.

   Jan Beute.

   • R.Kooijmans zegt op

    Het kan nog steeds , maar zal soms afhangen van wie je treft. Ik had de bankrekening met slechts toeristenvisum bijna in de zak, tot een supervisor zich ermee bemoeide, toen moest ik met een Thaise vriendin verschijnen, dan zou het wel kunnen. uiteindelijk heb ik het door het bureau dat mijn Non O visum regelde laten regelen.

 10. janbeute zegt op

  Het voordeel van de Krungsri is dat het geen staatsbank is zoals TMB – Krungthai – GSbank en nog enkele andere banken in Thailand
  Ik ben al jaren na alle tevredenheid klant bij de bank of Ayuthaya na eerst ook andere Thaise banken te hebben gehad, wat velen niet weten is dat de Krungsri eigendom is van een van de grootste banken in de wereld namelijk the bank of Mitschubishi uit Japan waarbij de Nederlandse bank de ABNAMRO maar een kleine muis bij vergeleken is.ook een echte credit card is daar te regelen op retiremen, probeer maar dat eens bij de TMB

  Jan Beute

 11. Erwin Fleur zegt op

  Beste Cor,

  Ik hoop dat je in ieder geval getrouwd bent met een Thai, heeft meer voordeel.
  Twee het ligt er maar net aan wie u te spreken krijgt.

  Mijn ervaring is dat de eene mij achter na loopt of ik een rekening wil openen en
  bij ander moest ik bijna het onmogelijke doen voor een rekening bij de zelfde bank.

  Ga gewoon een aantal banken bezoeken en leer.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin.

 12. Peter van Velzen zegt op

  Ik ben tijdens mijn vakantieiThailand, eem jasr voordat ik er defintief heen ging met de jongste dochter van mijn vrouw naar de Kastkornbank gegaan en heb daar een rekening geopend. Geen enkel probleem. Alleen bleek 8 jaar latet de tenaamstelling Mr. van Velzen te zijn.(en niet Petrus van Velzen zoals ik altijd had gedacht) Op hetzelfde moment dat Zwitserleven een nieuw programma in gebruik nam, had de Kasikornbank ineens besloten die naam te gaan controleren, waardoor het een paar weken duurde voordat mijn pensioen voor het eerste kwartaal van 2020 correct was overgeboekt. Gaat nu weer vlotjes)

 13. Bob, Jomtien zegt op

  In Jomtien (bij Pattaya City) aan deTrepessit road lukt het wel: Paspoort, tm30 zijn voldoende

 14. Lenaerts_rudi@hotmail.com zegt op

  Om een rekening te openen is geen enkel probleem .ge moet geen firma hebben of dergelijk zoals vele zeggen .kom gewoon netjes over .en als ge kunt een paar woordes thai
  Wat ik lees en rekening open op vriendin naam.daar gaat ge nog van terug komen dan mag u nog het bank pasje hebben vroeg of laat niets meer zoals vele .en goede raad is geld waard


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website