Lezersvraag: Auto kopen in Thailand met een financiële garantie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
20 mei 2020

Beste lezers,

Als ik ga kijken voor een auto, en net als zoveel Thai doen op afbetaling en 25% vooruit vooruit, vragen ze mij een financiële garantie van een bank of zoiets. Ik heb een bedrijf in Nederland met natuurlijk maandelijkse inkomen.

Graag zou ik advies krijgen waar ik mij moet melden? Een bank lijkt mij logisch maar misschien heeft iemand nog meer tips voor het kopen van een auto?

Groet,

Graham

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Auto kopen in Thailand met een financiële garantie”

 1. Hans zegt op

  In principe heb je als buitenlander een Thai nodig die borg wil staan voor de lening, zeker als het de eerste keer is dat een dergelijke lening wordt aangegaan.

  Bij goed gedrag gedurende de looptijd van de eerste lening, en volledige terugbetaling er van, is het goed mogelijk dat men de voor een tweede lening geen Thai die borg staat vraagt.

 2. Lung Lie (BE) zegt op

  Beste Graham,
  De kans is heel klein, zo niet onmogelijk, voor een farang een auto te kopen op afbetaling. De punten die je absoluut moet indachtig zijn: zo lang de auto niet afbetaald is blijft hij eigendom van de bank en de interesten zijn zeer hoog in vergelijk met een financiering in België of in Nederland. Het bezit van een Thais rijbewijs is eveneens noodzakelijk. Ik spreek uit ervaring: heb indertijd ook die optie bekeken maar ik heb dan besloten de auto contant te betalen.

  • Hans zegt op

   mijn eerdere reactie is ook op eigen ervaring gebaseerd en werkt gewoon. het is weldegelijk mogelijk.

   wel ben ik het er mee eens dat het een relatief dure oplossing is. uiteindelijk moet ieder voor zich bepalen of een contante aankoop binnen de mogelijkheden is. kwestie van rekenen geblazen dus.

   • Lung Lie (BE) zegt op

    Het is je natuurlijk van harte gegund! Ik werd ook vergezeld van een Thai die borg wilde staan, deze persoon had/heeft een functie bij de overheid. Toch werd het geweigerd niettegenstaande er voldoende bankgarantie was. Zou het ene merk wat toegeeflijker zijn dan het andere?

    • Hans zegt op

     dealers hier zijn zo commercieel als mn zolen dus daar moet je het niet van hebben.
     ik heb e.e.a. destijds voorbereid bij mijn bank (K-Bank), vervolgens een auto uitgezocht en toen toegeslagen met de finaciering in order. alleen de gegevens van de auto diende nog ingevuld te worden.

 3. Kees janssen zegt op

  Op de een of andere manier zijn de garages erg happig om een auto te verkopen op afbetaling.
  Echter bij goed rekeken is de auto dan bijna een keer zo duur.
  Een Thai maakt alles gemakkelijk zeker al deze in overheidsdienst is. Ook krijg je een verzekering en tax voor het eerste jaar ”gratis”
  Ze hebben gewoon complete lijsten liggen wat de auto per maand kost.
  Er wordt op dit moment erg gestunt met de prijzen en interest.De verkopen staan onder druk.
  Vreemd is dat er bijna geen extra’s gegeven worden indien je dus cash betaald.
  Bij niet nakomen van de betalingen wordt de auto opgehaald en de reeds betaalde termijnen worden niet verrekend met de waarde.
  Op zaterdag en zondag zie je bij auctions veel publiek en relatief veel nieuwe autos te koop aangeboden.
  Onbegrijpelijk trouwens dat er gewoon op credit gekocht wordt en een maandbedrag rond de 10.000 baht afgelost wordt.
  De komende maanden zal zichtbaar worden hoe dit verloopt.

  • Peterdongsing zegt op

   Natuurlijk zijn de dealers happig om een auto op afbetaling te verkopen.
   De financiering brengt meer op dan de auto verkoop.
   Zo zijn er meer voorbeelden..
   Hypotheek afsluiten, aan de bijkomende verzekeringen verdienen ze meer…
   Online warenhuizen, graag afbetalen, 12-18% rente.. die gaan nog verder, als u de bestelbon invult, geef ook direkt aan hoeveel u bij wilt lenen….

 4. SJoerd zegt op

  Graham, Misschien verkoop ik mijn auto.

  Mazda 2 Elegance, wit, begin 2012, slechts 30.000 km gereden.

  Interesse? shjsmits@gmail.com

 5. Ben korat zegt op

  Ik denk dat als je een lening neemt in Nederland en daarmee de auto kontant betaald in Thailand dat je een stuk goedkoper uit bent.

  Mvg, Ben Korat

 6. Cees zegt op

  Heb je interesse in een Mazda CX5 jaar 2019 top model met 11.000 km., stuur me dan een bericht op avro60@outlook.com.

 7. theoS zegt op

  Dit is Thailand en met de financiering bij aankoop van een auto kan (en wordt ook gedaan) gesjoemeld worden. Spreek uit ervaring. De dealer en financierings maatschappij leveren zelfs assistentie daarbij.

 8. jan si thep zegt op

  bij de aankoop van mijn huidige auto ook eerst geprobeerd deels contant en deels op afbetaling met het land van mijn vrouw als onderpand. De auto staat ook op haar naam.
  De financiering werd verzorgd door een tussenpersoon van een bank bij de dealer. Echter toen puntje bij paatje kwam was de omvang van het land niet voldoende voor de garantstelling.
  Toen ik daarna aangaf dat ik de aflossingen kon betalen omdat ik voldoende middelen had kon dat niet omdat kapitaal in het buitenland niet voldoende garantie was.
  Toen maar alles betaald, is inderdaad stuk goedkoper.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website